False טיפול בחרדה ובסטרס אצל סטודנטים
פרופסור

טיפול בחרדה ובסטרס אצל סטודנטים

כח התנגשות הרצון להצלחה אל מול עומס מטלות, תקופות מבחנים ואין ספור של עבודות – חיי הסטודנטים. היכנסו וקראו אודות מצבי חרדה וסטרס בקרב סטודנטים ברגעי לחץ ועומס. טיפול בחרדה ובסטרס אצל סטודנטים

מערכת פרופסור | 19.12.2017
טיפול בחרדה ובסטרס אצל סטודנטים

 

הרצון האישי להצליח, עומס המטלות היומיומיות, תקופת המבחנים המצליחה והדאגות הכלכליות הנובעות מהצורך לממן את הוצאות המחייה ושכר הלימוד, כל אלו ועוד עלולים להוביל להופעת חרדות ומצבי סטרס בקרב סטודנטים/יות באחת מהתקופות החשובות והמעצבות ביותר בחייהם.

 

חרדת בחינות בקרב סטודנטים

 

החרדות ומצבי הסטרס בקרב סטודנטים/יות עלולים לגבור ולהגיע לשיאם לקראת תקופות מבחנים ובחלק מהמקרים הדבר מחייב קבלת טיפול בחרדה על ידי פסיכיאטר המתמחה בנושא. יחד עם זאת, חשוב לציין ולהבהיר שהפרעות חרדה מהווים את הסוג הנפוץ ביותר של בעיות נפשיות בקרב כל שכבות האוכלוסייה, כאשר על פי הערכות סטטיסטיות כחמישה עד עשרה אחוזים מכלל האוכלוסייה סובלים מהפרעות חרדה בעוצמות שונות בשלבים שונים במהלך החיים.

 

נתונים סטטיסטים

 

יחד עם זאת, על פי הערכות סטטיסטיות, רק פחות משליש מהסובלים ממצבי סטרס והפרעות חרדה פונים לקבלת טיפול בחרדה על ידי פסיכיאטר והדבר נובע בין היתר מחוסר מודעות לנושא וסטיגמות שונות לגבי קבלת טיפול נפשי. בנוסף ללחצים של הסטודנטים להצליח בכלל המבחנים העמודים בפניהם בתקופה קיים גם הלחץ והסטרס של הצורך לממן את לימודיהם והוצאות המחייה שלהם דבר אשר מוסיף להם לחץ וסטרס רב בנוסף לתקופת המבחנים במאמר זה ריכזנו עבורכם מספר טיפים שיעזרו לכם להקל על הלחץ והסטרס בתקופה זאת.

 

טיפים שימושיים לטיפול בלחץ הבחינות

 

בסיום כל סמסטר, לקראת תקופת המבחנים הלחוצה והמלחיצה, סטודנטים רבים חווים מצבי לחץ והפרעות חרדה בעוצמות שונות. חרדת בחינות יכולה לבוא לידי ביטוי בתחושת לחץ, קשיים בריכוז, מחשבות שליליות ובמספר מאפיינים פיזיולוגיים כגון: הזעת יתר ודופק מואץ. בתקופות אלו החרדה ההולכת ומתגברת בקרב הסטודנטים עלולה להוביל לפגישה בתפקוד היומיומי ולכן מומלץ לכל אחד ואחת מהסטודנטים שביניכם המתמודד עם חרדת בחינות בעוצמות כאלו ואחרות לפנות בהקדם לקבלת טיפול וייעוץ נפשי בנושא. במקביל, מומלץ ליישם חלק מההנחיות הבאות:

 

לוח זמנים מסודר

 

הפקידו על לוח זמנים מסודר במהלך תקופת המבחנים והגדירו את המשימות והמטלות העומדות בפניכם –ארגון וסדר יסייעו לכם לגבש תכנית ביצוע לצרכי הלימוד וההיערכות לקראת כל מבחן ומבחן במהלך תקופת המבחנים.

 

התארגנו מראש

 

התארגנות על חומר המבחן מראש עד סוף הסמסטר ולא מספר ימים לפני המבחן על מנת שיהיה לכם זמן לארגן ראשי פרקים לקראת למידה וקריאה נכונה של החומר

 

זמן מרווח

הקפידו על הותרת זמן פנוי להפוגות מהלימודים וזאת לצרכי מנוחה, קיומה של פעילות ספורטיבית מתונה ופעילויות חברתיות אשר יוכלו לתרום לכם להירגע ו-"לקחת קצת אוויר".

 

תזונה, חברים ושינה נבונה

 

הקפידו על תזונה נכונה לאורך כל תקופת המבחנים ולצד לימוד עצמי הקפידו ללמוד בקבוצה עם מספר חברים לספסל הלימודים הפקידו על שינה מספקת בימים המקדימים לקראת הבחינה וביום הבחינה התעוררו מוקדם והקפידו לאכול ארוחת בוקר בריאה ומזינה. אל תשוו פתרונות עם חברים נוספים לכיתה זה גורם עליון ללחץ אשר אינו משקף את התוצאה של המבחן

 

אז אולי מועד ב'?

 

מועד ב הינה גם אופציה שחשוב לשקול והיא אופציה שוות ערך להצלחה. לסיכום, במידה והנכם מתקשים להתגבר על המאפיינים השונים של הפרעות החרדה ומצבי הסטרס במהלך תקופת המבחנים או לאורך תקופת לימודיכם האקדמיים, אנו ממליצים לכם להקדים ולהיוועץ עם פסיכיאטר המתמחה במתן טיפול בחרדה ומצבי סטרס.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.