False התמודדות עם הפרעות קשב וריכוז
פרופסור

התמודדות עם הפרעות קשב וריכוז

הפרעות קשב וריכוז עלולות לפגוע בתפקוד ובהישגים של התלמיד. הלכך, חשוב להכיר את השיטות והכלים השונים אשר עשויים לסייע לתלמיד עם קשיים אלה בצורה האופטימלית.

מערכת פרופסור | 24.04.2017
התמודדות עם הפרעות קשב וריכוז

סטודנטים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז עלולים להיתקל בקשיים שונים במהלך הלימודים. הנה מספר טיפים וכלים אשר יסייעו לכם להתמודד עם הקשיים ולשפר את חוויית הלימודים.

 

הפרעות קשב וריכוז

 

כאשר מחפשים כלים להתמודדות עם הפרעות קשב וריכוז בתקופת הלימודים, יש להבין קודם לכל מה עומד מאחורי אותן ההפרעות. כדי לחדד נקודה זו, נפריד בין היכולת לשמוע לבין היכולת להקשיב. אלה הסובלים מהפרעות קשב וריכוז (למשל ADD או ADHD) שומעים היטב, אבל קיים אצלם הקושי להקשיב באמת ולאורך זמן. מה עושים כאשר הדעת מוסחת בקלות? מה עושים כאשר יש קושי להתמודד בסביבה עתירת גירויים? אספנו כלים שיכולים לסייע ולהקל.

 

ניהול זמן

 

קושי עמו מתמודדים רבים מבעלי הפרעות של קשב וריכוז הינו התנהלות נכונה מול ריבוי משימות. לכן, בכדאי להיעזר ב"ניהול זמן". איך מבצעים ניהול זמן? מקצים מראש זמן למטלות למידה שונות, כאשר מומלץ להיעזר בכלים כגון - שעון מעורר או בשעון עצר (סטופר). כך, נמנעים ממריחת זמן ואם "נתקעים" במטלה מסוימת מקבלים תזכורת לעבור הלאה.

 

הפסקות יזומות

 

כדי להישאר ממוקדמים ומפוקסים, לא צריך להילחם לחלוטין בנטייה לאבד קשב או ריכוז. כל מה שצריך לעשות זה לתכנן הפסקות יזומות בזמן שמכינים שיעורים, עבודה או מטלה, לצורך התרעננות. יש לשים לב שההפסקות שלוקחים לא תהיינה ארוכות מדי.

 

לקרוא בקול

 

עבור חלק ניכר מהסובלים מהפרעות קשב וריכוז – יעזור מאוד לקרוא בקול את מהות המטלות והמשימות. גם לצורך חזרה למבחנים כדאי לקרוא בקול את הטקסטים. זה מסייע מאוד ומפחית מצבים שבהם גורם חיצוני מסיח את הדעת.

 

פעילות גופנית

 

נמצא כי ילדים ואף מבוגרים שעוסקים בפעילות גופנית קבועה מסוגלים לשפר את יכולת הקשב והריכוז. השתתפות בפעילות גופנית מאורגנת, הרשמה למכון כושר או קבוצת ספורט מצליחים במידה רבה לאזן את הצורך המתמיד בתנועה (במיוחד בקרב אנשים בעלי הפרעות קשב עם היפראקטיביות).

 

שיטות חדישות ויעילות

 

יש, כמובן, עוד הרבה כלים להתמודדות עם הפרעות קשב וריכוז בתקופת הלימודים. למשל, ניתן להקפיד על למידה בחדר ובו בידוד מקסימלי לרעשים והפרעות. אגב, כך גם במבחנים - ניתן לבקש להיבחן בתנאים של שקט המשפרים את הביצועים. כלים נפוצים להתמודדות עם הפרעות קשב בן תרופות כגון: ריטלין, קונצרטה ועוד.  אך תרופות אלה עלולות להתלוות עם השפעות שליליות ותופעות לוואי שונות.  אך כיום ישנן שיטות מתקדמות וחדישות להתמודדות עם הקושי, ללא הצורך להיעזר בתרופות (שלהן עלולות להיות השפעות שליליות ותופעות לוואי שונות).

 

שיטת טומטיס

 

 שיטה שזוכה כיום להתעניינות רבה היא ללא כל ספק שיטת טומטיס. מדובר בשיטה המבוססת על ההנחה שניתן להתאמן בכדי להביא לשיפור יכולת הלמידה ולשיפור התפקוד הכללי כאשר נעזרים בגירויים אודיאליים (גירויים צליליים).  על פי שיטת זו, בונים לכל אדם, צעיר או מבוגר, תוכנית אימון אישית לאחר אבחון המוצא את ההיבט האישי של קשיי הריכוז. מלבד מכשיר המפיק את הצלילים הייעודיים מקבל המשתמש מכשור כגון נגן מתקדם ואוזניות וכן הנחיות לאימון מדורג. לסיכום, באמצעות מגוון כלים ושיטות מתקדמות, ניתן להתמודד טוב יותר עם הפרעות קשב וריכוז ללמידה טובה יותר ולחיים טובים יותר. 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.