False עבודה אחרי התואר
פרופסור

עבודה אחרי התואר

עבודה ראשונה אחרי הלימודים: לעשות את זה נכון

מערכת פרופסור | 09.03.2009
עבודה אחרי התואר

 

סטודנטים רבים הנמצאים בשלבי סיום התואר מגלים חשש מהצורך למצוא עבודה ראשונה "אמיתית". המיתון הכלכלי גורם פעמים רבות לצמצום במצבת העובדים ולהעלאת רף הדרישות. בעלי הניסיון נתפסים כנחשקים יותר, שכן ההשקעה הכלכלית בהם לעתים פחותה ממחוסרי הניסיון. רינת אייזן, רכזת ההשמה התעסוקתית ב-מכללה האקדמית גליל מערבי,  מסבירה איך להפוך יתרון לחיסרון ומספקת עוד כמה טיפים מעשיים לקראת מציאת העבודה הראשונה אחרי סיום הלימודים. "לא תוכלו לשנות את עובדת היותכם "טריים" בשוק וחסרי ניסיון", אומרת אייזן. " עם זאת, זה יכול להוות יתרון עבור אותם הארגונים המבקשים להצמיח את העובדים ולהתאים אותם לתרבות הארגונית שלהם".

 

אל תקפאו על שמריכם- התחילו לחפש עבודה כבר בשנה האחרונה ללימודים, כשהלחץ פוחת, דרכם תוכלו להתפתח או לפתח את הניסיון התעסוקתי הרלוונטי לכם, על מנת לקדם את עצמכם בתחום אליו אתם שואפים.

 

התנדבו או הציעו את עצמכם כמתמחים זוטרים - בקשו שכר נמוך על מנת להשתלב במקומות אשר יוכלו להירשם בקורות החיים שלכם ויוסיפו נפח לניסיון התעסוקתי שלכם. ארגנו רשימה מסודרת של פעילויות חברתיות וציבוריות שעשיתם בזמן התואר – התנדבות, פר"ח,  קבלת מלגה בתחומים אשר קשורים לתחומי הלימוד שלכם. רשמו זאת בקורות החיים תחת הכותרת 'התנדבויות', וספרו מה עשיתם ומה היו תחומי האחריות. למרות שאלו נרשמים תחת קטגוריה אחרת, זה עדיין נחשב ניסיון תעסוקתי רלוונטי.

 

 בדקו באתרי חיפוש עבודה מה המצב בשוק- מעסיקים, חברות, מפעלים וארגונים מפרסמים דרישות תפקיד. לימדו מה הם מחפשים וכך מקדו את עצמכם לעבודה או להתנדבות אשר תאפשר לכם את הניסיון הרלוונטי שהם מחפשים. על ידי כך, תגדילו את האפשרויות שיזמנו אתכם לראיונות עבודה. שימו לב, לעתים יש ביקוש מוגבר לעובדים בתחום שלכם דווקא באזור מגורים אחר. אל תשכחו לציין בקורות החיים שאתם מוכנים להעתקת המגורים, אם בכוונתכם לעשות כך.

 

המלצות - חיזרו למקומות העבודה שבהם עבדתם לפני התואר, בקשו מכתבי המלצה ובררו האם ישנם תפקידים רלוונטיים עבורכם, לשאול אף פעם לא מזיק.

 

עבודת רגליים -  לכו לירידי תעסוקה, בירידים משתתפים בדרך כלל מרבית חברות ההשמה, חברות כוח אדם, מעסקים וארגונים.  זאת הדרך שלכם להפיץ את קורות החיים שלכם ברבים ולברר מה הדרישות בשוק. גשו פיזית לחברות כוח אדם והשמה, גם אם לא ראיתם באתרים שלהם .

משרות רלוונטיות. חברות אלו לא תמיד מפרסמות את כל המשרות שיש ברשותם. מפגש פרונטאלי עם הרכזות יכול לפתוח אפיקים חדשים ולאפשר לכם להיות רשומים במאגר שלהם, ובכך להיות זמינים יותר להיצע משרות רחב יותר.

 

חיפוש עבודה הוא עבודה לכל דבר- הקדישו זמן ממוקד לנושא. קבעו יום בשבוע בו היכנסו לכל אתרי החברות הרלוונטיות. פיתחו 'סוכנים חכמים', הפיצו את קורות החיים, נהלו יומן ובו רשמו לאיזה חברות נרשמתם, לאיזה משרות שלחתם קורות חיים ובאילו תאריכים, על מנת שלא תחזרו על עצמכם.

 

חברים ומכרים ידעו את בני המשפחה, החברים והמכרים שאתם מחפשים עבודה. לכל אחד מאיתנו, בממוצע, יש מאגר כולל של כ 300 מכרים.  ככל שיותר אנשים יבדקו עבורכם ואיתכם משרות ויפיצו את קורות החיים שלכם, כך תגדילו את מאגר המשרות והפניות אליכם, בזמן אמת. פרסום משרות הוא נושא דינמי, וישנם מעסיקים אשר סוגרים את המשרה כאשר ברשותם מספיק קורות חיים.

 

חליפה על פי מידה - חשוב לדעת! כדאי ליצור מספר קבצים של קורות החיים. בכל קובץ תוכלו לפרט יותר על הניסיון התעסוקתי הרלוונטי, בהתאם למשרה המבוקשת.

 

לוח דרושים

 

 

 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

תגובות

סה"כ 0 תגובות
מאת
כותרת
תוכן
בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.