False תואר שני בתכנון ערים
פרופסור

תואר שני בתכנון ערים

מחפשים ללמוד תואר שני ומתלבטים במה? במה יוביל אתכם אל משרה מעניינת? היכנסו עכשיו וקראו אודות תואר שני בתכנון ערים – מה כוללים הלימודים ומה אפשרויות התעסוקה!

מערכת פרופסור | 01.08.2019
תואר שני בתכנון ערים

אם לפעמים יוצא לכם לשבת על ספסל בפארק העירוני או להיות בפקק בכניסה לעיר ולתהות מדוע לא תכננו את העיר טוב אולי מתאים לכם ללמוד תכנון ערים ותוכלו לעשות את זה בעצמכם. תואר שני בתכנון ערים יכול להיות מסקרן, מרתק וגם לספק לכם עבודה מלאה בהגשמה עצמית ומשכורת טובה.

 

חשיבותם של התחדשות עירונית ותכנון ערים

 

תכנון ערים היא אחד המקצועות הכי מעניינים שיש. בטח תחשבו כמו רוב הישראלים כי לא מדובר בעבודה כי הרי אין הרבה משרות פנויות למתכנני ערים, והרי כמה ערים חדשות כבר נבנות בישראל בשנה. עם זאת צריך לזכור כי גם הקמה של חלק חדש בעיר או שכונה חדה, וכמובן גם עיצוב העיר מחדש בחלקים מסוימים בה יחד עם עוד משימות רבות אחרות, דורשות מתכנני ערים מנוסים. תואר שני בעיצוב ותכנון ערים יכול לעזור לכם להיחשף למקצוע והוא חשוב מאוד לא רק ברמה העיצובית, אלא גם לאיכות החיים של הדיירים מבחינת תחבורה, תשתיות, תכנון נכון לפי סוג האוכלוסייה וכולי.

 

מי יכול ללמוד לתואר שני?

 

תואר שני בתכנון ערים לרוב יהיה התמחות בתואר נפרד כמו למשל תואר בגיאוגרפיה, בעיצוב או באדריכלות נוף. לכן תואר שני בתכנון ערים יכול להיות מעניין במיוחד כיוון שהוא מתקשר לעוד נושאים וכך הסטודנט לא נשאר עם מקצוע אחד ביד שכובל אוו לנישה ספציפית אלא נותן לו כמה אפשרויות להגשים את עצמו בשוק העבודה. לתואר שני בתכנון ערים יכולים לגשת רק סטודנטים בעלי תואר ראשון באחד התחומים שקשורים לתכנון ערים כמו למשל גיאוגרפיה, עיצוב או אדריכלות.

 

מה כוללים הלימודים?

 

לימודים לתואר שני בתכנון ערים יכולים להיות מגוונים מאוד וכוללים בתוכן נושאים רבים שקשורים בדרך ישירה או עקיפה לתכנון העיר או חלקים בה. למשל, בתואר שני בתכנון ערים לומדים על כלכלה והקשר שלה לתכנון נכון של העיר, כמו למשל אזורי מסחר ובילוי, אזורי תעשייה וכולי. יש קשר ישיר גם לדמוגרפיה ולכן גם נושא זה נלמד, כאשר יש צורך לחשוב על סוג האוכלוסייה ועל הריבוי הטבעי שלה כי תכנון תמיד מתבצע גם לעתיד הרחוק. כמו כן יש צורך ללמוד על ההתאמה של היישוב או החלק בו לקהילה עצמה - התחדשות עירונית והתאמה לתשתית הנחוצות וכן הלאה.

 

מהי מתכונת הלימודים?

 

מתכונת הלימודים יכולה להשתנות מאוד לפי מקום הלימוד. לרוב המסלולים יכללו התמחות מעשית נרחבת מאוד אך ההתמחויות יכולות להיות שונות. למשל, יש התמחות בדיור ופיתוח קהילתי, יש התמחויות בכלכלה ובפיתוח מקרקעין, יש התמחות בתכנון סביבתי, התחדשות עירונית וכן הלאה. כל ההתמחויות הללו נותנות לסטודנט את היכולת להתעמק באחד הנושאים וכך הוא גם יכול היחשף לכל מיני תחומים ולהחליט במה הוא רוצה להתעסק לאחר מכן. כמובן שיש לבחירת ההתמחות השלכות רבות אך גם שיקולים רבים כמו למשל מציאת עבודה לאחר מכן לצד לאיזו התמחות באמת מתחבר הסטודנט.

 

איפה אפשר ללמוד והאם זה משנה?

 

אפשר ללמוד תואר שני בתכנון ערים במגוון רחב של מקומות לימוד כאשר צריך לזכור כי ההבדלים ביניהם הם לא רק תנאי הקבלה והמסלולים שהם מציעים, אלא גם התעסוקה לאחר מכן. יש מקומות לימוד שנחשבים למקצועיים יותר מאחרים בגלל סגל ההוראה או תכנית הלימודים, יש מקומות שהשם שלהם נחשב לטוב יותר וכן הלאה. האוני' העברית בירושלים מציעה לימוד לתואר שני בתכנון ערים כחלק מתואר בגיאוגרפיה, עם התמחות בתכנון אזורי. האקדמיה לעיצוב בצלאל מציע 46 נקודות זכות בלימודי בעיצוב נוף עירוני. אוני' בן גוריון מציעה שנתיים לימודים עם תזה או בלי תזה וגם הטכניון מציעה לימוד תואר שני בתכנון ערים במסלול שמשתנה ממועמד למועמד לפי השכלתו הקודמת.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.