False טיפים לבחינות
פרופסור

טיפים לבחינות

טיפים לסיוע בהתמודדות עם תקופה הלמידה

מערכת פרופסור | 18.01.2009
טיפים לבחינות

למידה יעילה מתחילה בתכנון זמן יעיל.

 כדאי לבנות מערכת לימודים החל משבועיים לפני הבחינה הראשונה, שתכלול תכנון לימודים יומי ופירוט פעילויות אחרות מתוכננות. בתכנון נכון ניתן לסיים את חומר הלימודים בזמן ולהשאיר יום לפני כל בחינה לחזרה.  לימוד רציף לאורך שעות אינו יעיל. רצוי ללמוד ביחידות של שעה ולעשות הפסקות ורק בשעות שאנו מרוכזים ולהמשיך לשמור על אורח חיים תקין מבחינת אכילה, שינה וחיי חברה. הפחתת שעות שינה אינה אפקטיבית וגורמת ללחץ מיותר. חשוב ליצור חווית לימודים מהנה, שאינה כרוכה בסבל ולא לוותר על בילויים ופעילויות חברתיות שאינם פוגעים בלימודים, אלא משפרים את איכותם.

 

הרפיה באמצעות דמיון מודרך ערב לפני הבחינה.

הרפיית השרירים והעצבים משנה ומרגיעה את תדר פעילות גלי המוח ומאפשרת שינה שקטה ונטולת מחשבות. שכבו על הגב  בפישוק נוח של הידיים והרגליים. נשמו עמוק והתרכזו בנשימות שלכם. שאפו במשך 4 שניות ונישפו במשך 8 שניות למשך כ-7 נשימות. בזמן השאיפה אפשרו לבטן להתנפח ובזמן הנשיפה להתרוקן. כאשר הגוף נינוח דמיינו את עצמכם קמים בבוקר למחרת במצב רוח טוב, משוחרר ושקט, מגיעים לכיתה בה מתקיימת הבחינה. דמיינו את עצמכם יושבים מול הבחינה רגועים מתוך חוויה פנימית של ידיעה וביטחון. התבוננו בדמיונכם בשאלות הבחינה ללא מתח וחשבו על עצמכם עונים על שאלות בהצלחה ובשקט.

 

לימוד בקבוצה קטנה מסייע לשמור על חווית לימוד יעילה ומהנה. האווירה החברתית מקלה על המתח והיכולת להסביר לאחרים, לבחון אחד את השני ולדון בבעיות ובפתרונן, הופכת את הלימוד לאקטיבי ויעיל יותר.  אם אתם מעדיפים ללמוד לבד – דברו בקול רם . ככל שתשתמשו ביותר אופנויות –שמיעה, ראיה ,הבנה… כך החומר יופנם טוב יותר. לימוד טוב הוא לימוד פעיל – אל תקראו יותר מפעם אחת את כל החומר, נסו לסכם, לבחון את עצמכם ולחשוב על דוגמאות מוחשיות שיקלו עליכם להבין ולזכור. ככל שהסיכום ויזואלי יותר, קל יותר לזכור אותו (השוואות, תרשימי זרימה, גרפים). נסו להשיג בחינות משנים קודמות (בספריה) או מסטודנטים משנים שעברו.

 

אוכל להצלחה ובוקר הבחינה מומלץ שלא לאכול ארוחה כבדה אחרי השעה שש בערב, במיוחד בערבים לפני הבחינות ולא לשתות קפה או תה. מומלץ לשתות חליטה של מרווה שיש לה תכונות מרגיעות. בבוקר הבחינה כדאי לאכול ארוחת בוקר הכוללת יוגורט גרנולה פירות יבשים וטריים ושתי פרוסות לחם.

לא מומלץ לשתות יותר קפה מהרגיל, שכן עודף קפה יכול לגרום למתח ולעיתים גם לשכחה, למרות הדעה הרווחת על יכולתו לעורר.

 אל תלמדו בבוקר הבחינה וארגנו את הזמן כך שתגיעו לכיתה רבע שעה לפני תחילת הבחינה. כדי לא להילחץ מומלץ להימנע מהשוואות והתקהלויות, כי מה שלא נלמד עד עכשיו כבר לא יועיל. ספרו לעצמכם שאתם עומדים להצליח, נשמו מספר נשימות עמוקות, עצמו עיניים וחשבו על מקום נעים ורגוע.  שתו לפני הבחינה שתייה מתוקה, או אכלו פרי יבש אחד, או קובית שוקולד, כדי להרגיע את המחשבות.

 

בבחינה עצמה מומלץ לקרוא את הבחינה כולה, להתחיל בשאלה קלה ואח"כ לעבור בהדרגה לשאלות הקשות יותר (כך תצברו נקודות ותחושת הצלחה).  שימו לב לדרישות השאלה – רצוי לסמן בקו את הדרישות (סיכום, השואה, דעה אישית).  רשמו ראשי פרקים ורק אח"כ נסחו תשובה. רצוי לשמור על הצד השמאלי של המחברת כטיוטה ועל הימני כעותק הנקי (זכרו למחוק את הטיוטה לפני ההגשה).  
במבחן אמריקאי:  אל תתעכבו על שאלות קשות, ענו על כל השאלות ובסוף חזרו לשאלות לגביהן אתם מתלבטים (רצוי לסמן לכם היכן ההתלבטות).
 בד"כ במבחן אמריקאי כדאי

  

לקרוא את השאלה, לענות תשובה עצמאית ורק אז לבדוק איזו תשובה מתאימה ביותר – בדרך זו תמנעו בלבול בין המסיחים.  שימו לב למילים "הקטנות" והדגישו אותן (מה לא נכון,

מה תמיד נכון,  מה הכי נכון).  פסלו את התשובות שאתם בטוחים שאינן נכונות וכך תגדילו את סיכוייכם לנחש נכונה, במידה שאינכם בטוחים. אם אתם סובלים מ"בלק אאוט" אל תלחצו, מדובר בתופעה טבעית, שניתן לצאת ממנה מהר יותר בעזרת הרפיה, התנתקות מהמבחן, שתייה ומעבר לשאלה אחרת.

 

הכתבה באדיבות המכללה האקדמית גליל מערבי

 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

תגובות

סה"כ 1 תגובות
מאת
כותרת
תוכן
ככה ככה
היוש אני חושבת שזה מגניב אבל רק לאלה שגדולים ועוסקים רק במקצוע הזה אפשר גם להוסיף טיפים לבחינות של ילדים ביסודי או בחטיבה יהיה נחמד!!!
מאת אני (י)פה!!! | 27.05.2009
בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.