False תואר שני בפסיכולוגיה קלינית
פרופסור

תואר שני בפסיכולוגיה קלינית

מהו תואר בפסיכולוגיה קלינית? מה השוני בינו לתואר הראשון בפסיכולוגיה? רוצים לדעת על הכלים המעשיים והפוטנציאל בתואר זה? היכנסו למאמר הבא וקראו בהרחבה.

מערכת פרופסור | 02.04.2020
תואר שני בפסיכולוגיה קלינית

רובנו יודעים שתואר ראשון בפסיכולוגיה, לא נותן יותר מידיי, לכן תואר שני בפסיכולוגיה קלינית כבר נותן העשרה נוספת הן תיאורית והן טיפולית, קראו זאת במאמר הבא.

 

 

טיפול פסיכולוגי קליני

טיפול פסיכולוגי הינו מקצוע שמצריך לימודים אינטנסיביים ביותר. ככלות הכול הפסיכולוג מטפל בנפשו של הפציינט, ולכל מהלך שהוא מבצע תתכן משמעות רבה על החיים של המטופל. כמובן שכדי להצליח בתחום צריך להיות בעלי משיכה לנפש ולטיפול, ולהיות בעלי הבנה טובה בנפש האדם.  המקצוע הינו מבוקש מאוד, ואנשים רבים מעוניינים להתקבל ללימודי פסיכולוגיה קלינית. אך על מנת להגיע לשלב הסופי הזה בו אוחזים ביד את התואר השני בפסיכולוגיה קלינית יש לעבור מסלול לא קל. השלב הראשון הוא לימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה. אך הדרך עדיין ארוכה.

 

סינון לקראת לימודים לתואר שני

לאחר סיום הלימודים הללו וקבלת התואר ניצבים הסטודנטים שמעוניינים להמשיך לתואר שני מול מבחן שנועד לסנן את המבקשים להתקבל ללימודים. המבחן מוכר בשם מבחן מתא"ם ורק מי שעבר את לימודי התואר הראשון בהצטיינות יוכל להמשיך אליו. הוא בודק את התאמתו של הנבחן ללימודים ולעבודה בתחום. רק סטודנטים שעברו את המבחן בהצלחה יכולים לגשת לשלב הבא של מבחני קבלה במוסדות הלימוד הרלוונטיים, ובמידה והם הצליחו במבחנים הם יעברו גם ראיון אישי. לאחר שהסטודנט צלח את כל התהליך הזה, הוא יוכל להתחיל ללמוד את הלימודים לקראת תואר שני בפסיכולוגיה קלינית.

 

פרקטיקום וסטאז'

הלימודים הסתיימו, והסטודנט צבר המון ידע תיאורטי ואולי גם מעשי. אבל הוא עדיין רחוק מעבודה בתחום. שכן עליו לעבור את תהליכי הפרקטיקום והסטאז'. אלו מתמשכים בין ארבע לשש שנים של התנסות ועבודה מול מטופלים תחת פיקוח, לצורך רכישת מיומנות ויכולות מעשיות. שלב זה הינו ממושך אמנם, אבל הוא קריטי ביותר. שכן התנסות בשטח ועבודה מול מטופלים בשטח משפרים את היכולות, מחדדים את הידע ומכשירים את הסטודנט לקראת עבודה עצמית בשטח. מרבית המתמחים עוברים גם טיפול בעצמם, כחלק מתהליך ההתמקצעות שלהם.

 

היכן ניתן ללמוד לימודים אלו?

בארץ יש מספר אוניברסיטאות בהן ניתן ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה קלינית; המרכז האקדמי רופין, אוניברסיטת תל אביב, חיפה, בן גוריון ובר אילן, האוניברסיטה העברית וכן במכללה האקדמית תל אביב יפו. בגין הביקוש הרב קיים סינון מחמיר מאוד לקבלה ללימודים אלו, ורק הסטודנטים הנבחרים מצליחים להשתלב בלימודים. לכל אחד מהמוסדות הללו מתקבלים בין עשרה לעשרים סטודנטים, סה"כ מתחילים את לימודי התואר השני כשישים סטודנטים בשנה. הסינון הקפדני הזה נועד למנוע קבלה של סטודנטים רבים מעבר לצורך ולביקוש בענף.

 

 

מה העיסוקים או ההתמחויות אח"כ בלימודי פסיכולוגיה קלינית?

לאחר שמסיימים את הלימודים ומקבלים את התואר המיוחל, ניתן לצאת לשוק העבודה. ניתן למצוא עבודה מניבה ורווחית בענף, שכן מדובר על תחום מבוקש שאין בו הרבה היצע, בגלל העובדה שלא מתקבלים תלמידים רבים ללימודים אלו. בעל תואר שני יכול לפתוח קליניקה פרטית לטיפול פסיכולוגי בלקוחות – ענף מבוקש שניתן למצוא בו קליינטורה נכבדה במחירים מתאימים לשוק הפרטי. כמו כן הוא יכול להשתלב כפסיכולוג במוסדות שונים כמו בתי ספר, ארגונים או מוסדות טיפוליים. גם בקופות החולים מעסיקים כיום פסיכולוגיים קליניים לשם מתן טיפול במבוטחים במסגרת קופת החולים.

 

התאמה והחלטה נכונה

במידה ואתם שוקלים לפנות ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית כדאי להיות קונקרטיים ולבחון היטב את המפה בשטח. רק מי שהוא באמת מצטיין בתחום, רק מי שיש לו כישורים מתאימים והוא גילה הצטיינות רבה במהלך לימודים לתואר הראשון, מתאים לכך ויש לו סיכוי לעבור את מבחן המתא"ם ולהתקבל ללימודים הרצויים לו.


 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.