False שושלת באוניברסיטה
פרופסור

שושלת באוניברסיטה

חבצלת אהרוני ומיטל גרוס - אם ובתה, בין מקבלי התארים באוניברסיטה הפתוחה בטקסים שהתקיימו ברעננה השתתפו שרת החינוך, יו"ר הסוכנות היהודית ופרופ' אריה ורדי

אסף בנדור | 01.01.1900
שושלת באוניברסיטה

האוניברסיטה הפתוחה קיימה בקמפוס שלה ברעננה שני טקסי הענקת תארים לבוגריה. במהלך שנת תשס"ז התקיימו שלושה טקסים במסגרתם הוענקו תארים ל- 2,335 בוגרים, כולל 286 מוסמכים לתואר שני. בוגרי האוניברסיטה הפתוחה למדו בקמפוסים שונים ברחבי הארץ ובחו"ל.

הבוגר הצעיר ביותר שקיבל תואר הוא חייל בן 19, ומי אמר שאף פעם לא מאוחר להתחיל – הבוגר המבוגר ביותר שקיבל תואר ראשון הוא פנסיונר בן 71, לשעבר יהלומן וזמר אופרה, שכבר נרשם ללימודי תואר שני.

בין מקבלי התואר היו גם חבצלת אהרוני ובתה מיטל גרוס, אשר סיימו את לימודיהן באוניברסיטה הפתוחה יחדיו. מיטל סיימה תואר ראשון בפסיכולוגיה, וחבצלת אהרוני סיימה תואר ראשון במדעי החברה והרוח.

במעמד המרגש מיטל ציינה כי אמה שימשה לה מודל לחיקוי ובעקבותיה נרשמה ללימודים באוניברסיטה הפתוחה.

פרופ' יולי תמיר – שרת החינוך, אמרה בטקס כי האוניברסיטה הפתוחה הצליחה לעשות שני מהלכים בעלי חשיבות רבה עבור ההשכלה הגבוהה במדינת ישראל. "האוניברסיטה פיתחה מודל למידה אשר אנו במערכת החינוך רואים בו מודל אידיאלי. המודל משלב למידה מרחוק, עם למידה בכיתות, שילוב חומרי למידה מתקדמים ועוד. אין ספק כי זהו המודל של העתיד. יותר ויותר מוסדות לימוד  רואים במודל שפותח באוניברסיטה הפתוחה דרך ראויה ללימודים".

פרופ' תמיר הוסיפה כי על מנת לאפשר למידה מרחוק, פותחו באוניברסיטה הפתוחה חומרי לימוד מהמעלה הראשונה אשר נעזרים בהם במוסדות לימוד אחרים. "זו אבן יסוד לספרות איכותית אשר מאפשרת למידה איכותית. שני המהלכים מהווים תרומה משמעותית של האוניברסיטה הפתוחה להשכלה הגבוהה במדינת ישראל", אמרה פרופ' תמיר.

בטקס השתתף זאב בילסקי – יו"ר הסוכנות היהודית, ראש עיריית רעננה לשעבר, שהיה מיוזמי הקמת הקמפוס ברעננה. בילסקי אמר בטקס כי תרומתה של האוניברסיטה הפתוחה למדינת ישראל היא רבה בזכות ההזדמנות שהיא מעניקה לכל אחד לרכוש השכלה גבוהה.
"42 אלף סטודנטים נכנסים בדלתות האוניברסיטה הפתוחה, והיא אשר מאפשרת להם את ההזדמנות לשלב את עבודתם ולהמשיך באורח חיים רגיל תוך כדי הלימודים, תרומה גדולה מזו למדינת ישראל, אינני מכיר", ציין בילסקי. 

פרופ' גרשון בן- שחר, נשיא האוניברסיטה הפתוחה אמר כי היעד של האוניברסיטה הפתוחה היה פתיחת השערים לכל אדם ללימודי השכלה גבוהה. "האוניברסיטה הפתוחה היא מוסד סלקטיבי, כמו כל האוניברסיטאות האחרות, אך הסלקטיביות שלה היא בהצלחה של הסטודנטים בקורסים שלנו ולא על פי עברו הלימודי של הסטודנט", אמר בן- שחר. "מעסיקים רבים מבינים את הערך הגבוה של סטודנטים של האוניברסיטה הפתוחה שניחנים ביכולות של ניהול זמן נכון ואפקטיבי, כוח רצון והתמדה. אנו מעריכים וגאים בהישגים של הבוגרים".

בטקס העניקה האוניברסיטה הפתוחה תואר עמית כבוד לפרופ' אריה ורדי – מגדולי הפסנתרנים והמוסיקאים בישראל, שהעמיד דור של מוסיקאים מחוננים והרחיב את אהבת המוסיקה ברחבי ישראל ובעולם. בשנות עבודתו באוניברסיטה הפתוחה הפיק סדרות ותוכניות לטלוויזיה החינוכית ובהן כיתות אמן בשיתוף המרכז למוזיקה בירושלים ועמד בראש מסלול הלימודים במוסיקה באוניברסיטה הפתוחה ופיתח ספרי לימוד רבים.

בתמונה - מיטל גרוס וחבצלת אהרוני

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

תגובות

סה"כ 0 תגובות
מאת
כותרת
תוכן
בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.