False בן-גוריון למען דארפור
פרופסור

בן-גוריון למען דארפור

בן גוריון נותנת קרדיט אקדמי תמורת קורס מעשי בסיוע לפליטי דארפור

מערכת פרופסור | 01.01.1900
בן-גוריון למען דארפור

אוניברסיטת בן-גוריון מזכה סטודנטים ב-2 נקודות זכות אקדמיות בגין קורס מעשי ייחודי, פרי יוזמה של סטודנטים ומרצים במחלקה לעבודה סוציאלית, המוקדש לפליטי דארפור (סודן).

הקורס, המתקיים בסמסטר ב', בעקבות מפגש עם נציג עמותת אס"ף, שמטפלת בפליטים, ניתן במסגרת לימודי בחירה בעיקר לתואר ראשון וכן לתואר שני במחלקה לעבודה סוציאלית. מנחות את הקורס בהתנדבות: דר' יוליה מירסקי ופרופ' ורד סלונים-נבו ומשתתפים בו 13 סטודנטים הרשומים בקורס במחלקה לעבודה סוציאלית: 4 סטודנטים לתואר שני בעבודה סוציאלית, דוקטורנטית למדעי התנהגות ו-10 סטודנטים פעילים ממחלקות שונות (פוליטיקה וממשל, רפואה, ניהול). כמו כן, משתתפים בפרויקט כ-280 סטודנטים מתנדבים המוזמנים על פי צורך.
    


משתתפי הקורס עוסקים בפעילויות הבאות:
א. קשר אישי עם הפליטים

מפגשים עם פליטים השוהים ביישובי הנגב במסגרת "חלופת מאסר" (היו כ-20 שכעת עוברים לאט-לאט לאילת). מטרת המפגשים היא הערכת צרכים ויצירת קשר עם הפליטים וליוויים בפעילויות פנאי (ביקור בעיר, קניות וסידורים). 
ב. פעילות קהילתית-הסברתית

 יצירת קשר עם ארגונים הפועלים למען הפליטים ומימוש "קמפיין" למען מתן הכרה לפליטים על ידי המדינה. הסטודנטים הציבו דוכן הסברה למשך מספר שבועות, אספו חתימות על עצומה הקוראת להסדרת מעמדם של הפליטים, יזמו הקרנה של סרט על רצח עם בקולנוע "נגטיב" באוניברסיטה וקיימו דיון בהשתתפות אחד הפליטים. בשיתוף עם ארגון "הילל", ארגנו הסטודנטים כנס בנושא בהשתתפות הפליטים, נציגי הארגונים הפעילים, נציגי הישובים המארחים, אנשי אקדמיה וכן נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון. בשבוע שעבר, במסגרת 'יום הפליט', הפגינו הסטודנטים מול הכנסת ואחדים מהם השתתפו בדיונים של וועדות הכנסת השונות בנושא.
ג. סיוע ישיר לפליטים ה"משוחררים" בב"ש

דר' מירסקי: "כיוון שצהל הונחה לשחרר את הפליטים והמשטרה לא קיבלה אחריות עליהם, כמו גם לא שירותי רווחה, מוצאים את עצמם מידי יום עשרות פליטים נטושים ברחובות ב"ש." מתוך היחשפות ראשונית לתופעה פיתחו הסטודנטים פעילות בתחום זה שיצאה את גבולות הקורס והמחלקה לעבודה סוציאלית, הם ארגנו קבוצה של מתנדבים (כ-280 סטודנטים) אשר מטפלים במציאת פתרונות זמניים לפליטים אלה (כולל אירוח בבתי הסטודנטים כשאין ברירה). בראש הפעילות, יחד עם קבוצה של כ-10 פעילים, עומדת אלישבע מיליקובסקי, סטודנטית בשנה ב' לעבודה סוציאלית: "כיום, כשהפתרונות החלקיים הולכים ואוזלים, החלו הסטודנטים בקידום יוזמה להקמת "עיר אוהלים" עבור הפליטים בב"ש. בימים האחרונים החלה מעורבות של גורמים עירוניים (ראש העיר ומחלקת הרווחה), ציבוריים (קופות החולים) ווולונטריים ('באר-שובע') בדרום ואנו תקווה שאלה הן הסנוניות לקראת פתרון ממוסד יותר לפליטים."
ד. דו"ח הערכת צרכים

 על בסיס המידע שנאסף במפגשים האישיים והפעילויות האחרות, ועל סמך סקירת הספרות המקצועית, הוכן על ידי הסטודנטים והמנחות דו"ח המסכם את הצרכים הפסיכו-סוציאליים של הפליטים מדארפור בישראל ומפרט המלצות יישומיות לפעולה. הדו"ח הוגש לעמותת אס"ף והופץ בין הארגונים הפועלים למען הפליטים, בוועדות הכנסת שדנו בנושא, וכן לשירותי רווחה  ובריאות.

תוכנית לעתיד: הקמת מוקד סיוע סוציאלי לפליטים


אחת ממסקנות הדו"ח היא כי יש צורך בהקמה של מוקד שיסייע לפליטים הן ברמה של מידע והתארגנות והן בתחום הרגשי (רבים מאוד מהם מצויים במצב של טראומה). המחלקה לעבודה סוציאלית הכינה הצעה למוקד מסוג זה וכעת עוסקת בחיפוש מקורות מימון להקמתו.

 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

תגובות

סה"כ 0 תגובות
מאת
כותרת
תוכן
בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.