False איך תצטרפו לפרויקט כאן גרים
פרופסור

איך תצטרפו לפרויקט כאן גרים

בין אם אתם סטונדטים צעירים או אזרחים ותיקים אשר אינם מתגוררים בבית אבות – ייתכן כי המאמר הבא יספק פתרון נהדר לקשיים שלכם. במאמר נסביר מה הוא פרויקט "כאן גרים", כיצד מצטרפים אליו ומה הם יתרונותיו.

מערכת פרופסור | 20.12.2016
איך תצטרפו לפרויקט כאן גרים

פרויקט "כאן גרים" הינו פרויקט חדשני של משרד הבינוי והשיכון. במסגרת פרויקט זה משכנים סטודנטים צעירים לצד אזרחים ותיקים שאינם מתגוררים בבית אבות. זהו פרויקט חברתי חשוב, אשר מאפשר תמיכה בשתי אוכלוסיות אלו. במסגרת הפרויקט משכנים סטודנטים בדירותיהם של אזרחים ותיקים. סטודנטים אלו עוזרים לאנשי הגיל השלישי במהלך יומם למשך 160 שעות שנתיות של פעילות חברתית, לכל הפחות. תמורת התרומה לקהילה הסטודנטים מרוויחים מלגת לימודים מסובסדת ומגורים חינם.

 

כיצד תצטרפו לפרויקט "כאן גרים"

 

האוכלוסייה המתקבלת:

שלבי הקבלה לפרויקט "כאן גרים" משתנים בהתאם לזהות מגיש הבקשה – סטודנט צעיר או אזרח ותיק. בסעיפים הבאים נבצע את ההבחנה ביניהם ונפרט אודות כל אחד מתהליכי הקבלה, אופן ביצועו וחשיבותו.

 

הגשת טפסי הבקשה להצטרפות

תחילה, על הסטודנטים ועל האזרחים הותיקים כאחד להגיש בקשת הצטרפות לפרויקט "כאן גרים". ההגשה מתבצעת באמצעות האתר הייעודי אשר נפתח על ידי משרד הבינוי והשיכון. ניתן להגיש בקשה רק לאורך תקופה מסוימת בשנה, לרוב בטרם תחילת שנת הלימודים.

 

השלב הראשוני בפרויקט הינו ביצוע ראיון אישי לסטודנטים וראיון טלפוני לאזרחים הותיקים. במסגרת הראיון עורכים היכרות עם הנפשות הפועלות, בודקים האם האיש או האישה מתאימים לפרויקט, והאם הם מודעים לדרישותיו ואופן ביצועו בפועל. אנשים אשר אינם ימצאו מתאימים לפרויקט ינשרו בשלב התחלתי זה.

 

ביקור בית

רכז או רכזת הפרויקט מבצעים ביקור בית בבית האזרח הותיק (אשר אינו מתגורר בבית אבות, בו קיימת עזרה תמידית ויעילה לכל דייריו) ובודקים האם הוא מתאים למגוריו של אדם צעיר נוסף. היות ולא מבוצע ראיון אישי לאזרחים ותיקים, מטרת ביקור הבית הינו להכיר את האזרח או האזרחית הותיקים, ולוודא כי מקום מגוריו מתאים מבחינת מיקומו ואבזורו למגוריהם של סטונדט או סטודנטית.

 

חיבור בין סטודנטים לאזרחים ותיקים

בתום שלב ההיכרות, מצוותים בין סטודנטים לאזרחים ותיקים ומוודאים כי מתקיימת הסכמה הדדית בנוגע להתאמה. במהלך שלב ההיכרות האזרחים הותיקים לומדים להכיר את הסטונדטים אשר יתגוררו בביתם למהלך השנה הקרובה. שני הצדדים יכולים להחליט האם להסכים למגורים המשותפים. ללא שלב זה וללא היכרות בין הסטונדט לאזרח הוותיק לו הוא מצוות, הפרויקט לא יצא לפועל.

 

חתימה על חוזים

בהתקיים הסכמה מלאה של שני הצדדים, נחתמים חוזים וההשתפות בפרויקט מתחילה. גם הסטודנטית וגם האזרחית הותיקה חותמות על החוזים הנדרשים. החתימה על החוזים הינה מחייבת, ומטרתה לוודא כי יקויימו כל תנאי המלגה וההטבות הכלכליות.

 

הפרדה מגדרית

אנשים רבים מודאגים מן השהות בביתו של אדם זר, או משהותו של האדם בביתם. זהו לא בית אבות בו קיימת לאזרח הותיק פרטיות רבה. למרות זאת, זכרו כי במסגרת פרויקט כאן גרים משכנים סטודנטים ממין זכר עם אזרחים ותיקים ממין זכר, ובהתאם במצב בו מדובר בסטונדטית נקבה ואזרחית ותיקה.

 

מה הם יתרונותיו של פרויקט "כאן גרים"

היות ומדובר בשתי אוכלוסיות הזקוקות לעזרה, זהו פרויקט אשר מועיל לכולם. פרויקט "כאן גרים" מאפשר לאוכלוסיית הסטודנטים לתרום ולהיתרם מן השהות והעזרה לאנשי הגיל השלישי, אשר אינם מתגוררים בבית אבות. לא רק שזהו פרויקט מציל נפשות, זהו גם פרויקט חינוכי וחברתי משמעותי מאין כמוהו. אנו ממליצים לכל סטונדט צעיר אשר נחשף לפרויקט "כאן גרים", לחקור אותו מעט ולהירשם אליו, באם יימצא מתאים.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.