False תואר במדעי המחשב – אוניברסיטה או מכללה?
פרופסור

תואר במדעי המחשב – אוניברסיטה או מכללה?

מתחבטים בשאלה היכן להתחיל לפתח את ההשכלה והקריירה המקצועית שלכם בתחום מדעי המחשב – באוניברסיטה מוכרת או שמא במכללה מובילה ? במאמר הבא ניסינו לעשות מעט סדר.

מערכת פרופסור | 17.12.2018
תואר במדעי המחשב – אוניברסיטה או מכללה?

מבין שלל הפקולטות ומקצועות הלימוד האקדמאי שמציעים מוסדות הלימוד להשכלה גבוהה, מזה כשני עשורים מוביל תחום מדעי המחשב, בניגוד למקצועות נישה, ברור לכל כי המהפכה הטכנולוגית כבר כאן וכי השתלבות בכל תחום, מחייבת חיבור ברור ועדכני לעולם המחשבים והרשת.

 

רלוונטיות ועדכנות בתחום

 

יש הטוענים כי תואר במדעי המחשב יהפוך תוך שנים אחדות ללא רלוונטי, וזאת בשל השינויים הרבים שעוברת הטכנולוגיה ותחום המחשוב בפרט. גישה זו אינה שגויה לחלוטין, אולם חשוב לדעת כי לימודי מדעי המחשב מעניקים את הבסיס להבנת הטכנולוגיה ועבודת המחשב, תוך ניתוח פרטני ולמידה על פי תחומים רבים. כמו בתחומי עיסוק רבים אחרים, על מנת להישאר רלוונטי בשוק התעסוקה, יהיה צורך בקורסים, סדנאות, קריאה וחיבור למידע עדכני בכל עת.

 

תואר או קורס מקצועי?

 

שאלה זו עולה תמיד, כמו אגב בתחומי לימוד נוספים, כאשר מכללות רבות לצד מסלולי האקדמיה מציעים מגוון קורסים ממוקדים של לימודי מחשבים בשפות תכנות, ניהול חומרה, ניהול אפליקציות, בניית אתרים ותחומים נושקים אחרים. אנשי העולם החדש המאמינים בקיצורי דרך ומיקוד ימליצו על קורסים אלה, כאשר חלקם אכן מצוינים ומעשירים בידע, אולם היתרון של תואר במדעי המחשב הוא דווקא מכלול התחומים ומרחב האפשרויות לעבודה בהמשך - ערך חשוב שלא כדאי לוותר עליו.

 

תנאי הקבלה

 

סף תנאי הקבלה למסלול מדעי המחשב משתנה בין פקולטה אחת לאחרת, כאשר הבסיס הוא תעודת בגרות תוך דרישה ליחידות מוגברות במקצועות האנליטיים, רמת אנגלית מעולה (בכל זאת מדובר בשפת המחשב) ויכולת טכנית טובה. מרבית מוסדות הלימוד מציעים גם מכינה ייעודית להשלמה במידה וקיים חוסר חלקי בהתאמה לדרישות. מומלץ לברר מי הם המוסדות שמציעים את המכינה, מהם תנאי הקבלה אליה, ומה נדרש על מנת להשלים אותה.

 

נושאי הלימוד

 

מדעי המחשב הוא שם כללי למגוון תחומי לימוד שיתורגמו בבוא העת לתחומי עיסוק שונים ורבים. לאחר למידת הבסיס מציעות הפקולטות השונות התמחויות ותחומי לימוד פרטניים רבים ביניהם: שימוש בשפות תכנות מונחות עצמים, עבודה בסביבות עבודה מבוזרות, שימוש ביישומי סחר אלקטרוני, שימוש ברשת האינטרנט כפלטפורמת מחשוב מרכזית, שימוש בטלפונים חכמים כמחשבים ניידים אישיים,פתרון בעיות הכרוכות ביישום מעשי של חישובים ואלגוריתמים.

 

מתן דגש על נושאים מרכזיים נוספים

 

לצד כל תחומי העיסוק שדוברו עד כה, יינתן דגש מרכזי בכל מסלול לימוד בתחום גם לנושאים חשובים ומרכזיים נוספים כמו חקר שפות תכנות, רשתות מחשבים, הנדסת תוכנה, מסדי נתונים, הצפנה, מערכות הפעלה, ניהול רשתות, אינטרנט ואבטחת מידע. דגשים אלה יסייעו להרחיב את תחומי הידע  ולמקצע את הסטודנטים בצורה נכונה ויעלה בכל הקשור לתחום המחשבים.

 

השתלבות בשוק התעסוקה

 

כפי שניתן להבין מהמדובר עד כה, תואר במדעי המחשב מאפשר השתלבות בשוק התעסוקה במגוון תחומים, הן בעלי קשר ישיר והן בעלי הצורך בידע האמור באופן עקיף. חברות דוגמת מייקרוסופט, גוגל, אפל ומעצמות מחשוב ופיתוח תוכנה אחרות הפועלות בישראל מגייסות ללא הרף את הדור הבא של המפתחים בישראל. בהחלט כדאי גם לכם לנסות ולצעוד בדרך המבטיחה, העתיד בתחום מעולם לא נראה ורוד יותר.

 

 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.