False לימודי גניקולוגיה בהתמחות באורוגינקולוגיה
פרופסור

לימודי גניקולוגיה בהתמחות באורוגינקולוגיה

תחום האורוגינקולוגיה הוא תחום חדש יחסית אשר צמח מתוך הגניקולוגיה, מעוניינים לדעת למי הלימודים מתאימים והיכן ניתן ללמוד זאת, היכנסו למאמר זה וקראו.

מערכת פרופסור | 16.12.2018
לימודי גניקולוגיה בהתמחות באורוגינקולוגיה

 

סביר להניח שאורוגינקולוגיה הוא תחום שלא תכירו אך זה בסדר גמור. לא הרב מכירים אותו ואפילו נשים, שתחום זה פונה אליהן, לא יידעו על מה מדובר. זה הזמן להבין מהו התחום המסקרן הזה, למי הוא רלוונטי והכי חשוב, כיצד אפשר ללמוד אותו ולמי הוא מתאים.

 

מהו תחום האורוגינקולוגיה?

 

תחום האורוגינקולוגיה חדש יחסית ולכן הרבה אנשים לא מכירים אותו. תחום זה מכליל בתוכו את כל הנושאים שקשורים לרצפת האגן אצל נשים. בסופו של דבר התחום הזה צמח מתוך גניקולוגיה. התחום הזה חשוב מאוד וצבר תאוצה בעיקר בעשור האחרון בגלל מחקרים וגילויים חדשים על הבעיות שנפוצות מאוד באזור זה של גוף האישה, וכמובן הפיתוחים הרפואיים שעוזרים לבדוק ולטפל בו טוב יותר. תחום זה אם כך הוא תת תחום של תחום הגניקולוגיה וזה מסביר טוב יותר מה הדרך שיש לעבור כדי לעסוק בו.

 

למי מתאים ללמוד אורוגינקולוגיה?

 

אורוגינקולוגיה הוא נושא קשה מאוד וחשוב לזכור שתחום זה עוד נמצא יחסית בחיתוליו בהשוואה לתחומים אחרים. מי שרוצה להתעסק בתחום הזה חייב להבין שמדובר בתחום שעוד ממשיך להתעדכן ולהתחדש כל הזמן ולכן הלמידה לא נפסקת. כמו כן חשוב להבין כי מדובר בתחום רגיש מאוד שכן יש קשר בין הבעיות שעולות בו לבין אי פוריות ואפילו עקרות, כך שיש צורך בחוסן מנטלי. מלבד זאת כמו כל תחום אחר ברפואה מדובר על למידה ארוכה מאוד ולכן יש צורך במוטיבציה גבוהה מאוד כדי להיכנס אליו.

 

הכל מתחיל בלימודי רפואה

 

את כל התהליך בדרך להיות אורוגינקולוגים יש להתחיל בלימודי רפואה. לימודי אלו כידוע לכולם נמשיכם 7 שנים, הלימודים האקדמאים הכי ארוכים שיש כיום, כאשר הלימודים הללו לרוב מתקיימים באינטנסיביות רבה. אמנם האינטנסיביות משתנה במהלך 7 שנות הלימודים אך מדובר על תואר קשה במיוחד. הלימודים יכולים להיות באווירה שונה לפי מוסדות הלימוד וחשוב לזכור שאיש לא מבטיח לכם שגם אחרי תנאי הקבלה הקשים הללו ואפילו אחרי ריאיון עם סגל הבכירים של הפקולטה, שתסיימו את התואר.

 

מי יכול להתקבל?

 

כדי ללמוד רפואה יש צורך בציונים מעולים וחשוב לזכור כי הדרך לתואר ברפואה קשה מאוד והיא תמשיך להיות כזו גם לאחר התואר. כדי להתקבל לאחד ממוסדות הלימוד, יש צורך בציוני בגרות מעולים וכמובן בציון פסיכומטרי מרשים. רק אלו יוכלו בסופו של דבר לפתוח לכם את הדלת לכניסה לאחת האוניברסיטאות כאשר ציון הפסיכומטרי צריך להיות לפחות 740 ויש אוניברסיטאות שיכולות לדרוש 760, מה שמשתנה לפי הסכם.

 

איפה אפשר ללמוד?

 

כדי ללמוד רפואה ובפרט אורוגינקולוגיה אשר לבחור את אחת מהאוניברסיטאות שבהן יש פקולטה לרפואה כמו למשל אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, הטכניון, האוניברסיטה העברית וגם הפקולטה לרפואה בצפת. חשוב לזכור שלימודי הרפואה נערכים שם אך לאחר מכן יש צורך לעבור גם התמחות כך שיש לכם כמה שנים להחליט באיזו התמחות תבחרו.

 

שלב ההתמחות

 

חשוב לזכור שלא תמיד תנאי הקבלה יאפשרו לכם להתקבל לכל האוניברסיטאות שכן הם משתנים מאוד לפי הביקוש באותה השנה או בשנים הקודמות. כמו כן לאחר מכן יש צורך להתקבל להתמחות באורוגינקולוגיה וצריך לזכור שההתמחות היא תקופה לא פשוטה שאורכת שש שנים. בתקופה זו תצטרכו להיחפף על ידי רופאים בכירים מכם וכמובן שתצטרכו גם לתרגל בעצמכם, כאשר תיחשפו לכל הבעיות של התחום כמו למשל צניחת רחם, היסטרוסקופיה וכולה.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.