False כל מה שצריך לדעת על תואר בצילום
פרופסור

כל מה שצריך לדעת על תואר בצילום

אוהבים לצלם כל דבר שזז? חשבתם פעם להפוך את התחביב למקצוע נחשק? תואר בצילום הוא אחד התארים החווייתיים שקיימים, ריכזנו עבורכם את כל המידע אודות התואר, היכנסו.

מערכת פרופסור | 28.09.2017
כל מה שצריך לדעת על תואר בצילום

צילום הוא תחביב מאוד רציני של חלק ניכר מהאוכלוסייה אך יש כאלו שהוא ממש בנפשם. להוציא תמונות טובות מכל מצלמה זה עניין של כשרון אך ניתן ללמוד ולהשתפר בכל רגע בחיים כך שהתמונות הבאות יהיו נפלאות.

 

לדעת לצלם בצורה מקצועית

 

תמונות טובות לא מחייבות נוף מהמם או רגע נדיר ולמעשה גם התפאורה הכי פשוטה ויום יומית יכולה לספק תמונות מיוחדות. אנשים שרוצים להפוך את הצילום למקצוע ולא לתחביב יכולים ללמוד בתואר ראשון לצילום בו הם ילמדו עם מצלמות וידאו ומצלמות סטילס באופן הכי מדויק ומורכב שיש.

 

איפה לומדים וכמה זמן הלימודים נמשכים?

 

לימודי צילום הם לימודים מעשיים ותיאורטיים ומי שאוהב צילום ייהנה בכל רגע ורגע. ניתן ללמוד בקורסים רבים שמוצעים על ידי מכללות לעיצוב ותואר ראשון ניתן ללמוד בשלושה מוסדות מוכרים: האקדמיה לאומנות ועיצוב צלאל בירושלים, המרכז האקדמי ויצו בחיפה ומוסררה שנמצא גם הוא בירושלים. לכל מכללה יש את המסלול שלה כאשר נושאי הלימוד שונים. בבצלאל ניתן לעבור מסלול שנמשך כארבע שנים והוא מעניק שפע של התנסות וכלים מקצועיים ותעודת BFA, בוגר באמנות. במרכזה אקדמי ויצו מציעים מסלול שנמשך גם הוא ארבע שנות לימוד ותעודת הוראה בצילום ובמוסררה הלימודים נמשכים שלוש שנים ומתקבלת בסיום הלימודים תעודת סיום מטעם בית הספר, תעודת מדריך מוסמך לצילום וניתן גם לשלב תואר ראשון במדעי הרוח.

 

מה לומדים בתואר ראשון בצילום?

 

עולם הצילום הוא עולם גדול מאוד וכדי להכיל את כל הלימודים יש צורך בכמה שנים. תחילה, יש צורך להבין על האמצעים הטכניים בהם משתמשים בצילום. האמצעיים האלו לא כוללים רק מצלמות וידאו אלא אמצעי תאורה ולעתים גם הקלטה, כאלו שמשפרים משמעותית את הסרטון או התמונה שמנסים לצלם. את השימושים הללו ניתן למצוא בכל סטודיו לצילום בין אם מדובר בצילומים לבר מצווה או בצילומים לחתונה ואם שאלתם את עצמכם איפה לומדים את הדברים הללו, התשובה היא לימודים אקדמיים בצילום.

 

חשיפה בצילום ומפרט טכני

 

בתואר ראשון לומדים גם על המצלמות השונות שהצלמים משתמשים בהם. מצלמות וידאו וסטילס רבות עם מפרטים טכניים מורכבים כאשר כל האפשרויות שיש בכל מצלמה חייבות להישלט על ידי הצלם. לא כולם יודעים מה זה חשיפה ארוכה לצילום במקומות חשוכים ולא כולם יודעים לבצע פוקוס נכון בעיקר כשמדובר בצילומים קרובים או רחוקים. כל טכניקות הצילום במצבים מגוונים נלמדים כולל שימוש בצבעים נגטיביים, צילום שחור ולבן, צילום דיגיטלי, צילום צבעוני, צילומי וידאו, זוויות צילום ועוד.

 

מהי התאורה המתאימה?

 

כל משחקי הקומפוזיציה החשובים מאוד בכל מה שנוגע לצילום. צילום טוב לא יתקבל רק על ידי הבנה של המצלמה ותאורה מתאימה אלא גם המיקום של כל אחד מהפריטים או האנשים שמופיעים בתמונה. את כל אלו יחד עם ההתאמה של הקומפוזיציה עצמה לסוג הצילום, למשל צילום לאירוע, צילום להבלטת נוף או אדם או צילום פרסומי, יילמדו גם הם בתואר ראשון לצילום.

 

איפה אפשר לעבוד לאחר מכן?

 

הצלמים הצעירים שמסיימים את לימודיהם יוכלו להשתלב בכל מיני עבודות לפי ההעדפה שלהם. יש כאלו שיכולים לעבוד בתור שכירים בחברות צילום גדולות או בצוותי צילום שניתן לראות בכל עיר, כאשר משכורת התחלתית מסופקת בעיקר לפי הכישורים של אותו צלם ונעה בין 6000 ל-8000 שקלים, יש כאלו שיכולים לבחור בדרך העצמאית ולבחור סטודיו לצילום כאשר חלק עיקרי מהבחירה של אותו צלם מתחיל היא ההתמקדות בצילום סטילס או צילום וידאו. יש בוגרים שמסיימים את לימודיהם ומשתלבים בצילום אנימציות ובצילומי פרסומות ויש כאלו שלומדים רק כדי להרחיב את הידע שלהם בלי מטרות עבודה.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.