False התמחות במתן חוות דעת רפואית לאחר לימודי רפואה
פרופסור

התמחות במתן חוות דעת רפואית לאחר לימודי רפואה

רופא מומחה יכול להתמחות במתן כתיבת חוות דעת רפואית היכולה להכיל מידע הרלוונטי לתביעה. היכנסו למאמר כדי לקרוא אודות הנושאים שמקיפה חוות הדעת.

מערכת פרופסור | 08.11.2016
התמחות במתן חוות דעת רפואית לאחר לימודי רפואה

חוות דעת רפואית היא מסמך בעל ערך משפטי חשוב ביותר, שכן הוא יכול להשפיע על קבלת החלטות בבית המשפט בעת דיון בנושא של פגיעות גוף (פרט למקרים של תביעות בגין תאונות דרכים).

 

כאשר אדם תובע גוף או אדם מסוים בגין נזק גופני שנגרם לו, עליו להביא חוות דעת רפואית שנכתבה על ידי מומחה בתחום הפגיעה. חוות דעת זו אמורה לפרט בצורה מדויקת את אופי הפגיעה ואת נסיבותיה, ולהראות בצורה חד משמעית את הקשר שיש בינה לבין הנתבע.

 

רק רופא מומחה יכול לעשות התמחות במתן חוות דעת רפואית

 

רופא שמעוניין לעשות התמחות במתן חוות דעת רפואית צריך להיות קודם כל רופא מומחה, היינו, רופא שרשום ברשימת הרופאים שהתפרסמה לפי תקנה 34 לתקנות הרופאים התשל"ג – 1973. על מנת לכתוב חוות דעת רפואית עבור תובע מסוים, עליו להיות בעל תחום התמחות הרלוונטי לאופי הפגיעה של התובע, ואלה, בעצם, שתי הדרישות היחידות-אך-ההכרחיות לכתיבת חוות דעת.

 

מה דינה של חוות דעת רפואית?

 

חוות דעת רפואית שנכתבה כדין, על ידי רופא מומחה אשר תחום התמחותו מאפשר לו לנתח בצורה מדויקת את מצבו של התובע, היא מסמך משפטי לכל דבר. למעשה, חוות דעת כזאת יכולה להכריע את הכף לטובתו או לחובתו של התובע, ולכן חשוב שהיא תיכתב בדיוק כמו שצריך ותכיל את כל המידע הרלוונטי לתביעה. חשוב לקחת בחשבון, שכאשר מגישים תביעה המלווה בחוות דעת רפואית, גם הצד השני יכול להגיש תביעה המלווה בחוות דעת רפואית שכנגד, ולכן חשוב מאוד שבחוות הדעת תהיינה תשובות לכל שאלה אפשרית שיכולה להיות.

 

בכל מקרה, חשוב מאוד שהרופא שכותב את חוות הדעת יהיה רופא בעל התמחות במתן חוות דעת רפואית, ושבמסמך שהוא יעביר תהיה התייחסות לכל אחד מהנושאים הבאים:

 

  • תיאור הפגיעה – תיאור מדויק של הפגיעה ממנה סובל התובע, לרבות השלכותיה על חייו.

 

  • תיאור הקשר לגוף הנתבע – על מנת להגדיל את הסיכויים לזכות בתביעה, חייבים להוכיח קשר בין הפגיעה שאירעה לתובע לבין הגוף הנתבע. כך למשל, אם מדובר בתביעת רשלנות רפואית – חשוב שחוות הדעת הרפואית תציין באופן מפורש את הקשר בין הפעולה (או חוסר הפעולה) של הצוות הרפואי לבין מה שקרה לתובע.

 

  • מענה על כל שאלה אפשרית – חשוב מאוד שחוות הדעת הרפואית תכסה כל נושא שיכול להיות קשור לתביעה, על מנת לתת תשובות לכל שאלה שיכולה להישאל על ידי הצד הנתבע.

 

חוות דעת רפואית מקיפה שכוללת את כל הנושאים האלה, תהיה חוות דעת מקצועית שתישקל בכובד ראש על ידי השופטים, ושבהחלט יכולה להטות את הכף לטובתו של התובע.

 

לסיכום

 

כאשר מגישים תביעה בגין פגיעת גוף שאינה בגין תאונת דרכים, יש לצרף לכתב התביעה חוות דעת רפואית. על מנת להגדיל את הסיכויים לזכות בתביעה יש לוודא כי מי שכותב את חוות הדעת יהיה בעל התמחות במתן חוות דעת רפואית, ולהיוועץ בעורך דין המתמחה בתחום של דיני נזיקין על מנת שיאשר שהיא כוללת את כל הפרטים הנדרשים. בהצלחה!

 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.