False תואר שני בגישור וישוב סכסוכים
פרופסור

תואר שני בגישור וישוב סכסוכים

תואר שני בגישור ויישוב סכסוכים הינו תואר המספק לסטודנט ידע וכלים להתמודדות עם סיטואציות מורכבות של סכסוך. ידע מקצועי זה בשילוב תכונות אינטליגנציה גבוהה מהווים את אבני הבסיס לעבודתו של המגשר.

מערכת פרופסור | 26.07.2016
תואר שני בגישור וישוב סכסוכים

סיום תואר ראשון איננו מבטיח קבלה לעבודה אשר מתאימה לכם

 

בחברה המודרנית, ההבנה של החשיבות של החינוך חלחלה לכלל שכבות האוכלוסייה. הנוכחות של שכבה גדולה של אנשים משכילים היא חיובית מצד אחד כמנוע לכלכלה הארצית, אך ברמה האישית, אנשים רבים אשר סיימו תואר מוצאים את עצמם ללא יכולת להשתלב בשוק העבודה. סיום תואר ראשון בחברה המודרנית אם כן איננו מבטיח השתכרות ועבודה אשר מתאימה לכם.

 

 חשוב מאוד לדעת למצוא את התואר השני אשר ידע להכווין אתכם למקצוע, ולא רק להגדלת הידע שלכם אלא אם אתם מעוניינים לעסוק במחקר. רק תואר שני מכוון מטרה יאפשר לכם להגשים את החיים עליהם חלמתם, ולמצוא אפיק מקצועי מעניין ומבטיח. תואר שני בגישור וישוב סכסוכים הוא אפשרות הקורצת לרבים מבוגרי מדעי הרוח.

 

 לימודי גישור יאפשרו לכם לעשות שימוש בכלים האדירים אותם רכשתם במהלך הלימודים, כלים הכוללים יכולת בחינה של סיטואציה מכמה זוויות ראיה, עיבוד של חומר עיוני נרחב, היכרות תרבותית מעמיקה ועוד. המוסדות המציעים לימודי תואר שני בגישור כוללים את אוניברסיטת חיפה, תל אביב ובר אילן.

 

איך תוכלו לדעת האם אתם מתאימים ללמידה של תואר שני בגישור וישוב סכסוכים

 

לימודי תואר שני בגישור ויישוב סכסוכים אינם מתאימים לכל אחד. למעשה, מדובר במקצוע אשר על מנת לצלוח את הלימודים ולהצליח בו מבחינה מקצועית אנו נדרשים ליכולות גבוהות במיוחד. לכן, מוסדות הלימוד השונים הקימו תנאי סף לקבלה לתואר, הכוללים בין השאר תואר ראשון באחד מתחומי מדעי הרוח, ציונים מצוינים, ומעבר של בחינות ייעודיות לנושא. המאפיינים הנדרשים על מנת לעסוק בתחום באופן מקצועי כוללים בין השאר:

 

  • רגישות: חלק מלימודי תואר שני בגישור כוללים לימוד של תרבויות שונות, ושל פסיכולוגיה ברמה מסוימת. לכן, יש צורך ברגישות גבוהה על מנת להבין את החומר הנלמד, ולדעת ליישם אותו בחיים האמיתיים. גם אנשים בעלי יכולות אקדמאיות גבוהות במיוחד לא יוכלו לעסוק בגישור ללא רגישות והבנה של נפש האדם.

 

  • ידע: על מנת שנוכל לעשות תואר שני בגישור ויישוב סכסוכים, אנו נדרשים לידע מקצועי נלווה. ידע זה חייב לכלול הבנה של ההיסטוריה האזורית, הבנה של תרבויות מגוונות ועוד. מדובר בחלק אינטגראלי מתכנית הלימודים, המחייב יכולות אקדמאיות רציניות ביותר.

 

 

קורס גישור

 

אלה אשר אינם מעוניינים בלימודי תואר שני בתחום, יכולים לקבל הסמכה כמגשרים באמצעות קורס גישור. קורס זה מהווה אלטרנטיבה ללימודי גישור אקדמאיים במסגרת תואר והוא מתקיים במרכזי גישור, מכללות וכן באוניברסיטאות שונות במסגרת לימודי תואר במשפטים. קיימים שני קורסי גישור: קורס גישור בסיסי המספק כלים ומיומנויות שונות בתחום הגישור וכן קורס גישור פרקטיקום המיועד לבעלי ידע קודם בתחום המעוניינים להתמחות בתחומי גישור מסוימים.

 

 

בחרו ללמוד תואר שני בגישור ויישוב סכסוכים רק במוסד אקדמאי בעל שם

 

חשוב מאוד לבחור ללמוד תואר שני בגישור ויישוב סכסוכים במוסד אקדמאי בעל שם. למרות שמדובר בלימודים לתואר שני, עדיין קיימת תחרות בין בוגרים רבים על משרות שמתפנות, ולכן יש חשיבות גדולה לציונים במהלך התואר, ולשמו הטוב של המוסד. חשוב להבין כי בבחירה של אפיק לימודים זה אנחנו בעצם חייבים לקחת בחשבון קריירה דורשנית, אך בסופו של דבר מספקת מאין כמוה.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.