False לימודי דוקטורט ברפואת שיניים
פרופסור

לימודי דוקטורט ברפואת שיניים

אם אתם בעלי תואר ראשון ושני ברפואת שיניים ואתם מעוניינים להרחיב אופקים והתמחויות באמצעות המשך לימודים באמצעות דוקטורט הגעתם למקום הנכון!

מערכת פרופסור | 27.03.2019
לימודי דוקטורט ברפואת שיניים

בעלי תואר ראשון ושני ברפואת שיניים יכולים לבחור להרחיב את תחום הידע וההתמחות שלהם באמצעות לימודי דוקטורט. עם זאת, חשוב לדעת למי מתאימים לימודים מן הסוג הזה ולבחור בצורה נכונה גם את מוסד ההכשרה.

 

מיהו בעל מקצוע ברפואת שיניים?

 

בעל מקצוע ברפואת שיניים מוגדר כרופא שיניים שעבר הכשרה רפואית. את ההכשרה של אותו בעל מקצוע ברפואת שיניים ניתן לעבור בארץ או בחו"ל, עם הבדלים מסוימים בין מוסדות הלימוד. יתרה על כך, בעל מקצוע ברפואת שיניים מקדיש לפחות חלק מתקופת ההכשרה להתמחות. ההתמחות מאפשרת לבעלי המקצוע לצבור ניסיון וידע והיא גם משרתת אותם בעבודה מול המטופלים.

 

הבדלים בין תארי דוקטור ברפואת שיניים

 

גברים ונשים שרוצים לפנות למומחה פה ולסת יכולים בין היתר להתעניין במסלול ההכשרה שהוא עבר. ראשית, כדאי לדעת שכל העוסקים ברפואת שיניים חייבים בישראל להיות בעלי תואר דוקטור לרפואת שיניים – DMD, או דוקטור לכירורגיה דנטלית – DDS. בנוסף, יש לקחת בחשבון שללא הכשרות ותארי דוקטור לא רשאים בעלי המקצוע לקיים טיפולים או בדיקות. יתרה על כך, אסור לבעלי מקצוע ברפואת שיניים לקבל מטופלים טרם הפיכתם לדוקטור.

 

מה לומדים במהלך הדוקטורט?

 

לימודי דוקטורט ברפואת שיניים מרחיבים את תחומי הידע וההכשרה הבסיסיים. להלן חלק מתחומי הלימוד שעליהם שמים דגש במהלך הדוקטורט.

 

לימודים קליניים

 

תוך כדי הלימודים מתנסים הסטודנטים בעבודה בקבוצות וביחידים. העבודה בחלק ממוסדות הלימוד מתבצעת במרפאות שבהן ניתן לקבל מטופלים בליווי בעלי מקצוע שכבר עברו את ההסמכה, או במסגרות שמטרתן הדרכה בלבד.

 

רכישת ניסיון

 

אחת המטרות העיקריות של לימודי דוקטורט ברפואת שיניים היא להסיט את תשומת הלב מההיבט התאורטי למעשי. בפועל, זה אומר שהלימודים מאפשרים לסטודנטים לרכוש את הניסיון הנדרש על מנת להשתלב בענף.

 

הגשת עבודת גמר

 

כמו בכל מסלול של דוקטורט, גם בתחום הספציפי של לימודי דוקטורט ברפואת שיניים יש צורך בהגשת עבודת גמר. ההבדל הוא שכאן מדובר על מחקר עצמאי מודרך שבסיומו בחינות עיוניות ומעשיות. הבחינות מתבצעות לפי נוסח של משרד הבריאות ובפיקוח הגורמים המוסמכים. רק לאחר שעוברים את הבחינות מקבלים רישיון לעסוק בריפוי שיניים בישראל.

 

למי מתאימים הלימודים?

 

לימודי דוקטורט ברפואת שיניים מתאימים מטבע הדברים לסטודנטים שסיימו בהצלחה את ההכשרה הבסיסית אך מעוניינים להרחיב אותה. ברמה האישית, הם מיועדים לגברים ונשים שיש להם נטייה ללימודים ריאליים וגם מחייבים סובלנות, אכפתיות ויחסי אנוש טובים. לשם השוואה, הלימודים פחות מתאימים לאנשים עם נטייה לאמנות או ליזמים ועצמאיים.

 

הצטרפות לשוק העבודה אחרי הלימודים

 

עם קבלת תואר הדוקטורט והרישיון לעסוק בריפוי שיניים יכולים הסטודנטים להצטרף לשוק העבודה. כאן האפשרויות שעל הפרק נעות בין הצטרפות לקליניקה קיימת של רופאי שיניים או פתיחת קליניקה פרטית. היתרונות של הצטרפות לקליניקה קיימת באים לידי ביטוי בחיסכון בזמן ובצבירת עוד ניסיון בלי מטופלים, אך החיסרון הוא שכר יחסית נמוך. מנגד, פתיחת קליניקה הופכת את בוגרי הדוקטורט לעצמאיים אך מלווה בסיכון.

 

בחירת מוסד לימודים

 

מוסד הלימודים שבו בוחרים על מנת לעבור את המסלול של לימודי דוקטורט ברפואת שיניים משפיע באופן ישיר על סיכויי ההצלחה. אם סטודנטים רוצים לסיים את המסלול על הצד הטוב ביותר וגם לשפר את הסיכוי לעבור את המבחן של משרד הבריאות, עליהם לבחור מוסד לימודים מנוסה ומוכח. בין היתר, כדאי לסטודנטים להתייעץ עם בוגרים קודמים, להגיע לימים פתוחים ולפגוש לפחות פעם אחת את נציגי צוות וסגל המרצים.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.