False תואר שני בחינוך מיוחד
פרופסור

תואר שני בחינוך מיוחד

מעוניינים להמשיך אל תואר שני בחינוך מיוחד? היכנסו וקראו את הכתבה הבאה אודות תנאי קבלה, תכנית לימודים, נושאים נלמדים והשתלבות בחיים אחרי התואר.

מערכת פרופסור | 10.03.2019
תואר שני בחינוך מיוחד

אם אתם רוצים להבין את טבע האדם, לפתח תפישה נכונה במדעי החינוך ובעיקר לסייע לילדים המתמודדים עם צרכים מיוחדים - חשוב שתדעו יותר אודות לימודי תואר שני בחינוך מיוחד ועל אופי הלימודים.

 

למי מתאים לימודים מסוג זה

 

לפני שנרחיב אודות הלימודים, תנאי הקבלה ותכנית הלימודים, חשוב לדעת כי לימודי תואר שני בחינוך מתאימים עבור מי שסיים את לימודי הראשון בחינוך מיוחד, וכעת רוצה להתקדם לתואר שני ולהעניק סיוע לילדים עם צרכים מיוחדים, בכל הנוגע אל תחומים שכליים, גופניים, רפואיים, מוטוריים ורגשיים. עולם החינוך המיוחד הוא רחב יריעה, בזמן שלאחר הלימודים של הראשון, ניתן להתחיל לתכנן את הלימודים עבור התואר השני, תוך התמקדות בתחומים שמעניינים אתכם בכל הנוגע לחינוך מיוחד.

 

מה צריך לדעת על תואר שני בחינוך מיוחד?

 

מי שסיים תואר ראשון בחינוך מיוחד, יודע כי תחושת השליחות של סטודנטים שלומדים את התחום, מגיעה מהרצון לשלב ילדים עם צרכים מיוחדים במסגרות רגילות, תוך סיוע להורים של ילדים עם צרכים שונים ומתן תשומת לב לגישור על פערים חברתיים, רגשיים והשכלתיים ונקיטת פעולות לשיקום וסיוע. בכך, סטודנטים שסיימו תואר שני בחינוך, יוכלו לשלב ילדים חירשים בשוק העבודה בצורה טובה, הם יוכלו לסייע לילדים עם בעיות רגשיות בחברה להרגיש תחושת מנהיגות, ובכלל הסטודנטים יודעו לתת מענה לכל סיטואציה.

 

השתלבות בתחום

 

באמצעות התכנים, הכלים, ההרצאות והעזרים, משתלבים בעלי התואר השני במוסדות לחינוך מיוחד, כמו גם בתפקידים בכירים הדרושים יצירתיות, מנהיגות, אידאולוגיה, ידע והבנה.

 

מהם הנושאים שבדרך כלל נלמדים בתחום זה?

 

מי שייגש ללימודים אלה, יוכל להכיר תיאוריות בחינוך, להבין יותר על צרכים מיוחדים בגיל הרך, לדון בסוגיות בחינוך ילדים עם צרכים מיוחדים, הסטודנטים יבינו כיצד משלבים ילדים בפעילויות שונות, כיצד מטפלים בלקויות למידה, הסטודנטים נוגעים בפסיכולוגיה התפתחותית ומכירים לעומק את התחום.

 

היכן לומדים את התחום?

 

מי שייגש ללימודי תואר שני, יוכל לבחור בין כמה וכמה מוסדות להשכלה גבוהה שמספקים תכניות ופרויקטים בחינוך מיוחד, כמו גם הגשת תזה בסיום התואר. תנאי הקבלה לתואר שני, משתנים ממוסד אחד לשני, בזמן שהתנאים דורשים תואר ראשון ממוסד מוכר (על הלימודים להיות קשורים לתחום בכללי - פסיכולוגיה, חינוך, הוראה, ייעוץ חינוכי ועוד) בעוד שהמועמדים עליהם להתנסות כבר בתואר בראשון בעבודה על ילדים ונוער בעלי צרכים מיוחדים.

 

ומהן אפשרויות התעסוקה?

 

כפי שהזכרנו, מי שיסיים תואר שני, יוכל להשתלב במוסדות חינוך שונים חלקם במגזר הציבורי וחלקם במגזר הפרטי. בעלי תואר שני יוכלו לקבל תפקידי מפתח במוסדות חינוך ובמועצות פדגוגיות, בזמן שניתן להמשיך לחקור את התחום ולפנות ללימודי דוקטורט אשר יובילו להצלחה והתמקצעות בחינוך מיוחד.

 

לסיכום

 

הסיפוק בלימודי תואר ראשון בחינוך מיוחד ולימודי תואר שני, יעלה על כל דמיון! תוך שעיסוק בתחום מחזק את האידאולוגיה, היצירתיות והתפיסה המתקדמת בכל הנוגע לסיוע לילדים עם צרכים מיוחדים.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.