False לימודי תואר שני במשפטים - בארץ או בחו"ל?
פרופסור

לימודי תואר שני במשפטים - בארץ או בחו"ל?

סטודנטים למשפטים, מתלבטים האם ללמוד תואר שני בארץ או בחו"ל? במאמר הבא אספנו את היתרונות והחסרונות של לימודי תואר שני בארץ לעומת הלימודים בארה"ב ואירופה.

מערכת פרופסור | 10.12.2018
לימודי תואר שני במשפטים - בארץ או בחו

סטודנטים רבים אשר מעוניינים לעשות תואר שני במשפטים מתלבטים האם ללמוד בארץ או בחו"ל. כאשר מדברים על כל אחת מהאופציות, ניתן למנות יתרונות וחסרונות. במאמר הבא ריכזנו עבורכם את האפשרויות הקיימות ואת הנקודות החשובות בעת בחירת המסגרת שתתאים ביותר לכל סטודנט.

 

ההתלבטות בין חו"ל לארץ

 

אם בעבר היינו רגילים לשמוע על הדוד הזה שעבר לגור ב'חוץ לארץ/ בשביל להמשיך את תוכנית הלימודים שלו ולהתמחות במשפטים או רפואה, היום הנושא נפוץ מאוד. צעירים רבים עושים את השכלולים אשר יעזרו להם להבין ולהחליט איפה כדאי להם ללמוד ומה. משקיבלו החלטה, הדרך ללימודים בחו"ל היא קצרה. תנאי הקבלה לרוב קלים יותר ושכר הלימוד השנתי זול בצורה משמעותית מאשר בארץ.

 

אז מה בעצם כדאי?

 

השאלה היא לא מה 'כדאי', השאלה היא מי אתם. ישנם אנשים שלא מעוניינים ללמוד לבחינת הפסיכומטרי ולא מוכנים להקיז את דמם עבור שיפור ציוני הבגרות שיאפשרו להם ממוצע גבוה יותר כדי להתקבל למקצוע המעניין אותם. ויש את אלה אשר מוכנים לעבור תהליך ארוך יותר על מנת להשיג את ייעודם ולהתמקצע בתחום שהם חפצים לעבוד בו. הכל שאלה של כמה אתם מוכנים לעבור. כן, גם קילומטרים.

 

החלטתם שאתם רוצים ללמוד בחו"ל?

 

קחו בחשבון שתנאי הקבלה לאירופה ללימודי תואר שני במשפטים יהיו קלים יותר מאשר תנאי הקבלה לארצות הברית. בארצות הברית למשל, תצטרכו לעשות את הבחינה המקבילה לפסיכומטרי, ה-SAT ולעבור מבחן הבוחן את רמתכם באנגלית. כך שאם ממבחני הקבלה אתם מנסים להתחמק, ארצות הברית היא לא התשובה.  באירופה יש מספר מדינות אשר שמות דגש על הסטודנטים שלה בכלל ועל הסטודנטים הזרים בפרט. סטודנטים זרים, אשר קיבלו אשרת סטודנט, לרוב יצטרכו ללמוד את השפה הלאומית. גרמניה למשל, עוזרת לסטודנטים הזרים ומציעה להם קורסים בשפה הגרמנית.  כמו כן, אם יש ברשותכם דרכון גרמני, שכר הלימוד מסובסד, כמעט כולו, על ידי הממשלה. מדהים לא?

 

אל תשכחו את הארץ

 

כן, חווית הלמידה בחו"ל יכולה להיות מרהיבה וחד פעמית, אך הלימודים פה בארץ חשובים לא פחות. המון סטודנטים מוצאים את עצמם בתסכול רב מהגעגוע, מהקושי להתרכז במקום זר ולא מוכר ומהשפה הזרה אותה הם צריכים לתרגל יום יום. אז נכון, אמנם רף הקבלה לאוניברסיטאות בישראל הוא גבוה, אך הדבר צריך רק לעודד אתכם למצוינות שאתם דורשים מעצמכם. חוץ מזה, כבר עברתם תואר אחד, תואר שני במשפטים? זאת הבעיה?

 

מה עם חצי חצי?

 

אם אתם לא רואים את עצמכם לומדים עכשיו במשך חמש שנים מחוץ לארץ ומנתקים עצמכם מן השורשים פה, נסו לחפש תכניות שיתנו לכם לעשות חצי תואר שני במשפטים בחו"ל ולהשלים את החצי השני פה בארץ. כך אתם גם צוברים ניסיון במשפט הבינלאומי ובצורת משפט שונה וגם לומדים את המשפט הארץ ישראלי. בין כה וכה, לימודי משפטים הם לימודים עיוניים קשים וסיזיפיים. חשוב שתדעו לאן אתם נכנסים. קראו על לימודי משפטים בארץ ובחו"ל, על תואר שני במשפטים בארץ ובחו"ל, הבינו מה כל דבר דורש מכם וכמה השקעה יש לשים בזה. עשו טבלת יתרונות וחסרונות והכי חשוב, שאלו את עצמכם את כל השאלות הנכונות.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.