False תואר שני בהנדסת חשמל
פרופסור

תואר שני בהנדסת חשמל

מעוניינים בתואר שני בהנדסת חשמל ורוצים לדעת במה מתמקצעים? לאן תוכלו להתפתח לאחר מכן? תואר שני בתחום זה יקנה לכם אפשרויות עבודה רבים, כנסו וגלו.

מערכת פרופסור | 12.06.2018
תואר שני בהנדסת חשמל

הנדסת חשמל ידוע כאחד המקצועות הקשים והארוכים ביותר, אך אפשרויות התעסוקה שלכם יכולות להיות הכי רבות שיש בשוק. למעשה, תואר שני בהנדסת חשמל יכול לפתוח עבורכם כל כך הרבה דלתות כך שההשקעה במשך 4 או 5 שנים של לימודים תהיה שווה לחלוטין.

 

מהי הנדסת חשמל?

 

את המקצוע הנדסת חשמל כולנו מכירים אך לא הרבה אנשים יודעים על מה בדיוק מדובר. יש אנשים שבטוחים שמדובר במקצוע שמזכיר מאוד תכנות, יש אנשים שבטוחים שמדובר במקצוע שמזכיר יותר חשמלאות וכך הטעויות רבות ומגוונות. הנדסת חשמל למעשה עוסקת בכל דרך אפשרית להעביר אנרגיה ואינפורמציה בין גופים. אפשר להבין מיד על מה בדיוק התואר מדבר בדוגמאות די כלליות כמו למשל צ'יפים לטלפונים סלולריים ולמחשבים, מערכות מתקדמות בתעשיות שונות וכולה.

 

מקצוע שממשיך להתפתח

 

מהנדסי חשמל יכולים למצוא בעוד עשר שנים עבודה שכיום בכלל לא קיימת. הסיבה לכך היא שכמו כל מקצוע הנדסה ואולי יש לומר אפילו ברמה ניכרת יותר מהשאר, הנדסת חשמל היא אחד מסוגי המקצועות שרצים קדימה בצעדי ענק לעבר הטכנולוגיה המתקדמת ביותר שיש. למשל, מהנושאים המרכזיים של תחום זה ניתן למנות את עיבוד האותות, אופטיקה, אלקטרו מגנטיות, עיבוד תמונות וכולה. כיום התעשיות שנעזרות במהנדסי חשמל הן תעשיות האנרגיה הסולרית, תעשיות הרכבים האוטונומיים וכן הלאה. אם אתם מחפשי אתגר לעתיד, מצאתם את המקצוע המתאים לכם.

 

מה משך הלימודים ומה לומדים?

 

תכנית הלימודים מתעמקת בנושאים ספציפיים שבחר הסטודנט והיא נמשכת אך ורק שנתיים ולא ארבע שנים כמו תואר ראשון בהנדסת חשמל. עם זאת יש מקומות לימוד שיפרסו את התכנית על פני 3 שנים ולעתים הסטודנט יצטרך בכל מקרה עוד סמסטר או שניים כדי לסיים. תכנית הלימודים כמו שכבר נאמר מתעמק על נושאים ספציפיים ולכן משתנה מאוד בין סטודנט וסטודנט לפי תחום ההתמחות שהוא מעוניין לרכוש, כאשר מקצוע זה יכול להציב בפניכם יכולת להיות טכנאי מזגנים מוסמך ולהשתתף בחברות המובילות בתחום ועד חברות טכנולוגיה גדולות ומוכרות אחרות. 

 

מהי תכנית הלימודים?

 

ניתן לבחור תחומי מחקר שונים ולהתמקצע בהם כמו למשל אלקטרו מגנטיות, הנדסת תקשורת, תקשורת אופטית, אופטיקה, ננו אלקטרוניקה, ננו חומרים, פיסיקה, תורת המדע, מערכת חלוקה במתח גבוה, מיקרו מחשבים וכן הלאה. לאחר בחירת תחומי המחקר והלימודים יש צורך לעבור התמחות לא פשוטה כאשר ניתן לבצע אותה בתחומים כגון: קרינה אלקטרו מגנטית, עיבוד אותות, תקשורת על הסתעפויותיה השונות, בקרה וכמובן מחשבים.

 

מסלול בשני חלקים

 

המסלול עצמו מתחלק לשני חלקים. יש את המסלול המחקרי שכולל הגשת עבודת מחקר בסוף התואר, מה שידוע כתזה, ולאחר מכן אפשר להמשיך ללימודי תואר שלישי. במסלול פרויקט גמר הסטודנט צריך להגיש בסופם את פרויקט הגמר אך אי אפשר ללמוד לתואר שלישי לאחר מכן.

 

מי יכול להתקבל?

 

גם ככה להתקבל לתואר בהנדסת חשמל זה לא פשוט בכלל אז לתואר שני בחשמל המשימה יכולה להיות אפילו קשה יותר. תחילה יש צורך להיות בעלי תואר ראשון באחד ממקצועות המדעים, כמו למשל הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת מחשבים ומקצועות נוספים לפי החלט המוסד הלימודי. כמו כן יש צורך להיות בעל ציון של 80 ומעלה בתואר הראשון לקבלה למסלולי המחקר. למסלול העיוני יש צורך בממוצע ציונים של 75 ומעלה בלבד.

 

מה מקבלים ואיפה לומדים?

 

לאחר הלימודים יקבלו הסטודנטים תואר מוסמך במדעים M.Sc  בהנדסת חשמל. ניתן ללמוד לתואר שני בהנדסת חשמל במגוון רחב של מוסדות לימוד החל מאוניברסיטאות כגון הטכניון, אוניברסיטת אריאל בשומרון, אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בן גוריון ומכללות כמו סמי שמעון המכללה להנדסה ועוד.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.