False דירה חלומית בעלות אפסית
פרופסור

דירה חלומית בעלות אפסית

טיפים לעיצוב דירה סטודנטיאלית

פרופ' אריה סיוון | 24.12.2007
דירה חלומית בעלות אפסית

1. העדיפו דירה עם חדר אחד גדול על פני דירה באותו שטח של 2 חדרים. מחיר השכירות נמוך יותר ואמצעי חלוקה ניתן למצוא מתחת לעיניים: כמו למשל מחיצה קטנה שתפריד בין המיטה לשולחן הכתיבה היוצרת הפרדה בין אזור השינה לאזור העבודה, וילון חרוזים שניתן לתלות בניצב לקיר לתיחום פינת ישיבה, "גדר" צמחית הנוצרת על ידי עציץ גבוה ויוצרת מחיצה אסתטית במיוחד.


2. כיוון שהדירה בד"כ קטנה, אפשר לנצל את המקום בצורה מקסימלית על ידי שימוש גם בממד הגובה של הדירה כדי לאחסן חפצים. כך למשל ניתן ליצור חללי גלריות, שהן רהיט המוגבה בצורה בולטת (כמו מיטה על גבי רגליים בגובה 2 מ') שניתן לנצל את החלל שנוצר תחתיהן לשולחן עבודה או ארון בגדים.


3. בהקשר לכך, יש לקחת בחשבון שלא כל פעולה בדירה נעשית בגובה מלא של אדם ולכן אפילו בדירות בהן התקרה נמוכה ניתן להשתמש באותו חלל לצורך פעילויות "נמוכות" כגון ישיבה ושינה.


4. קיימים חומרים רבים שאם "מנקים את כסויים" הם מקבלים ערך חזותי חדש ואסתטי יותר. לדוגמה: קילוף הטפט בדלת הפלדלת יוצר דלת מתכת המבהיקה בסגנון תעשייתי, קילוף שכבות הצבע בדלת עץ יוצר מגוון שכבות שונות של עץ וצבע מיוחד לדלת. אפילו הורדת טיח בחלק מהקירות בירושלים חושף את האבן הירושלמית, או בתל אביב – את לבני סיליקט.


5. מדפי אחסון – לא חייבים לרוץ לאיקאה כדי לקנות מדפים. בכל אחד מאזורי התעשייה ניתן למצוא משטחי עץ מהם אפשר לייצר מדפים.


6. כך גם לגבי רהיטים. היצירתיים בינינו יכולים לבנות רהיטים מקרטון גלי תלת שכבתי עבה (1.5-2 ס"מ המשמש בד"כ לאריזה של מכונות כביסה ומקררים) שנזרק כפסולת באזורי התעשייה. גם הרהיטים השונים שאנשים זורקים לרחוב מתגלים לעיתים כאוצרות בלומים לעיצוב הבית בסגנון עתיק, ייחודי ושונה.


7. לא כדאי לנסות וליצור בית בו כל הרהיטים והכלים יהיו תואמים האחד לשני כי באופן טבעי בדירות מסוג זה, מקבלים את הכורסה מהדודה, את הכלים מהסבתא ואת המיטה מהאחות. לכן כדאי להתמקד ביצירת פינות שכל אחת מהן בפני עצמה תכלול לפחות שניים או שלושה פריטים תואמים-מספיק שבפינת ישיבה יש שתי כורסאות תואמות שעליהן זורקים בדים באותו הצבע וכבר מתקבלת תחושה של סט. כל שאר הפריטים שם יכולים להיות אחרים וזה לא יפריע בעין.


8. תאורה – אפשר להעדיף נורות חוסכות אנרגיה שהן יותר יקרות אך בעלות אורך החיים הארוך עד פי 10 מנורות ליבון רגילות. יש להקפיד לקנות את הנורות בגוון צהוב כדי לקבל אור טבעי יותר, ולא את הנורות עם האור הלבן,הנותן תחושה של תאורת בי"ח. אפשר גם לקנות בכל חנות פיצ'יפקס אהילים מנייר אורז (כדורים) במספר שקלים ולהלבישם על נורה חשופה. שתי מנורות זהות כאלה בחדר אחד נותנות טאץ' מעוצב.



באדיבות פרופ' אריה סיוון, ראש החוג ובועז קידר-מרצה לריהוט
החוג לעיצוב פנים המסלול האקדמי המכללה למנהל

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

תגובות

סה"כ 3 תגובות
מאת
כותרת
תוכן
מעניין.
תודה
מאת איילת | 24.12.2007
סליחה???
"היצירתיים בינינו יכולים לבנות רהיטים מקרטון" - איך בדיוק אני בונה רהיטים מקרטון ואח"כ משתמשת בהם???
מאת רותי | 24.12.2007
יופי של כתבה
תודה על הטיפים
מאת דקלה | 12.01.2009
בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.