False זה בסדר, גיביתי...
פרופסור

זה בסדר, גיביתי...

טיפים לגיבוי התוכן האקדמי שלכם

ארז מור | 22.11.2007
זה בסדר, גיביתי...

תארו לכם את התרחיש הבא- אתם סטודנטים שנה אחרונה לתואר ועליכם להגיש את עבודת הסמינר האחרונה והחשובה ביותר. לאחר שהשקעתם שעות עבודה רבות וכמעט לפני שסיימתם להשלים את העבודה פורצים אליכם הביתה וגונבים את המחשב על תכולתו היקרה. מבאס לא?

או תרחיש אחר- אתם עובדים במשרד ומכינים מושקעת פרזנטציה למעסיק שלכם. כשהיא מוכנה אתם מביאים אותה עם המחשב הנייד למשרד אך בדרך המחשב נופל לשלולית מים ונהרס לגמרי כשהוא לוקח איתו את הפרזנטציה שלכם לעולם אחר.

אלו דברים שיכולים לקרות לכל אחד מאיתנו והם חלק מהחיים, אי אפשר לצפות אותם. אבל אפשר בהחלט להתכונן אליהם ולהכין "תוכניות מגרה" שיחלצו אותנו מהצרות שפקדו אותנו.

לכן חשוב ביותר לגבות נתונים אותם אנו מאחסנים במחשב שלנו כך שאם קורה משהו למחשב החל בוירוס שתוקף אותו דרך גניבה וכלה בשריפה בבית חס ושלום, אנחנו יכולים להיות רגועים כי גיבינו את המסמכים החשובים, התמונות, קבצי המוזיקה, האי-מיילים ושאר הדברים שאחסנו במחשב, הדברים שאנחנו כל-כך צריכים ואוהבים.

מסתבר שלא כולם יודעים שצריך ואפשר לגבות או איך עושים את זה ולכן נציג לכם מספר טיפים שיעזרו לכם לגבות בצורה קלה ובטוחה:


1. להחליט מה מגבים- לכל אחד יש קבצים שהוא לא יכול בלעדיהם ושהוא צריך אותם בחיי היום יום אם לעבודה ואם לצורך אישי ולכן חשוב לגבות תחילה קבצים אלה. מעבר לכך, חשוב גם לגבות את כל קבצי החירום שידרשו כדי לשחזר את מערכת ההפעלה.

2. להקצות שטח אחסון בהתאם-  מרגע שמחליטים מה לגבות, הצעד הבא הוא להחליט כמה שטח אחסון נדרש לגיבוי. מומלץ להקצות מרווחי ביטחון גדולים, תוך התחשבות בקצב בו יתווספו נכסים חדשים. יש לשים לב במיוחד לסוגי קבצים המתאפיינים בגודל רב ושמצטברים במחשב במהירות, כגון קבצי מוזיקה דיגיטלית ותמונות.

3. לבחור היכן לגבות-  בשלב הבא, יש להחליט כיצד לבצע את הגיבויים והיכן לאחסן אותם.
אם יש צורך בנפח אחסון קטן, באופן יחסי, רצוי לגבות את הנתונים על דיסקון (Disk on Key) שהוא התקן אחסון קטן שאפשר לחבר לצרור המפתחות. אם שטח האחסון הנדרש גדול יותר אפשר להשתמש בכונן גיבוי חיצוני בעל נפח גדול. זהו אמצעי אחסון מגושם יותר שאפשר לשלוף מתוך המחשב הנייד או השולחני. אפשר גם לשכור שטח אחסון מאחד מספקי האינטרנט.  בכל מקרה, חשוב שהתקן הגיבוי יהיה ניתן להסרה מהמחשב (דיסקון,  CDאו כונן Zip), ושיאוחסן בנפרד מהמחשב.

4. ארגון ורענון תדיר- תהליך הגיבוי צריך להיות מאורגן ומסודר וכדאי שנדע מתי גיבינו, איפה ומה בדיוק כדי שבמקרה הצורך יהיה לנו יותר קל לדעת מה לשחזר ואיפה הוא מאוחסן. מומלץ לבצע גיבויים חדשים לפחות פעם בחודש. כמו כן, מומלץ לגבות את הגיבוי, ולשמור גיבויים אלו בנפרד מהגיבוי הראשי. יכול בהחלט לקרות מצב בו התקן האחסון החיצוני יתקלקל באותו יום בו המחשב הנייד הלך לאיבוד, על אף שהסיכוי לכך נמוך.

5. הכנת תכנית שחזור- למקרה שהמחשב שלנו יקרוס כרעם ביום בהיר, אפשר להיות רגועים כי המידע שלנו מגובה אך צריך להכין תכנית שחזור באמצעות תוכנות שחזור ואחזור קבצים שונות. שחזור הנתונים יכול להשתפר אם משתמשים בטכנולוגיה מתאימה. אם המחשב לא מצליח לעלות, ולא מותקנת עליו תוכנה לשחזור המערכת או לאחזור הקבצים, הדבר עלול לגרום תחושת חוסר אונים קשה. אפשר כמובן לבצע את כל עבודת הגיבוי והשחזור באופן ידני אבל מנגד, שימוש בכלי תוכנה טוב יעשה את החיים לקלים הרבה יותר.



לסיכום, אל תחכו לאובדן הנתונים ואל תגידו "לי זה לא יקרה". הקדימו תרופה למכה ודאגו לגבות את המידע שלכם, שלא ילך לאיבוד חס ושלום.


מאת:ארז מור, מנהל מכירות למגזר הביתי, סימנטק

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

תגובות

סה"כ 2 תגובות
מאת
כותרת
תוכן
כמו שאומרים
"אם גיבית-לא בכית"
מאת אסף בנדור | 22.11.2007
נראה לי שהתכוונת ל
"גיבוי עשית-לא בכית"
מאת פיצה-מן | 22.11.2007
בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.