False קדימה, לעבודה!
פרופסור

קדימה, לעבודה!

מגוון אפשרויות למציאת עבודה לאחר התואר

מורן שרעבי (טמסוט) | 01.01.1900
קדימה, לעבודה!

ניסיתם בכל הכוח להתעלם מהעובדה שהגיע הזמן לעבוד בעבודה רצינית- ולא בעבודה סטודנטיאלית, עבודה שלשמה למדתם לתואר ראשון. אחרי שהפנמתם - מאיפה מתחילים? אצל מי בודקים? איפה מחפשים? איך יודעים כשמוצאים ש"זה-זה"?
כיום קיימות דרכים רבות לחיפוש ולמציאת עבודה:


חברות השמה:
חברות השמה, הידועות גם כ"חברות כ"א", מציעות לתווך ביניכם לבין שוק העבודה. לרוב, עליכם לגשת למשרדי חברות כ"א, שם להגיש קורות חיים ולהמתין להשמה. כיום אף ניתן למצוא חברות השמה רבות אשר מפרסמות עבודות בלוחות מודעות בקמפוסים השונים ואף מגיעות בעצמן לקמפוסים.
יש לציין כי לרוב, חברות כ"א הן המעסיקות שלכם גם אם אתם עובדים בבנק או בתאגיד ענק. חברות כ"א מרוויחות מעצם השמתכם במקום העבודה אותו מצאו לכם.


הכוון תעסוקתי:
מציאת עבודה בהתאם לתואר אותו רכשתם. היחידה להכוון תעסוקתי, בדומה ליריד תעסוקתי, פועלת במוסדות אקדמיים שונים: אוניברסיטת תל-אביב, המרכז הבינתחומי, מכללת אפקה, מכללת נתניה, מכללת רעננה והמכללה האקדמית למשפטים ר"ג וכד'.


ירידי תעסוקה:

במוסדות אקדמיים רבים עורכים מידי שנה, לרוב במהלך סמסטר ב', ירידי תעסוקה המותאמים הן לסטודנטים במהלך התואר והן לבוגריהם. בירידים מסוג זה משתתפים מאות מעסיקים, במטרה למצוא את העובדים האיכותיים ביותר עבורם.
מוסדות אקדמיים המקיימים ירידי תעסוקה: אוניברסיטת תל-אביב, אוניברסיטת בן-גוריון, אוניברסיטת חיפה, מכללת שנקר וכד'.


runner או בשמו העברי "אצן":

מנגנון ישראלי חדש אשר חוסך לכם שעות בילוי ליד מכשיר הפקס במטרה לשגר קורות חיים לכל משרדי משאבי האנוש בחברות כ"א או בארגונים הגדולים. אתם מזינים אליו את קורות החיים שלכם והוא עושה את עבודת ההפצה. באתר ישנה אפשרות לסווג את סוג המשרה ואת אזור העבודה המבוקש, האתר מתחייב לשמור על דיסקרטיות.
http://www.runner.co.il/

מלבד מקורות החיפוש הנורמטיביים קיימות דרכים נוספים להגיע למשרה המיוחלת.
עבודה באקדמיה:
במסגרת הלימודים נחשפים הסטודנטים למקומות תעסוקה שונים באקדמיה: מעוזרי הוראה, מתרגלים ודוקטורנטים ועד עובדי מעבדות, אולפנים וספריות אקדמיות.
בני, סטודנט לתואר ראשון באוניברסיטת ת"א:
"אחד הקורסים בתואר שלי היה במעבדה. לאחר שהקורס הסתיים קיבלתי הצעה להישאר במעבדה במסגרת של חצי משרה ואני מקווה להתקדם בהמשך."

ניסיון תעסוקתי במהלך תקופת הלימודים לתואר:
אחוז גדול מציבור הסטודנטים עובד במהלך התואר במשרות חלקיות. כיום, לצד עבודות זמניות ומזדמנות, ניתן למצוא חברות רבות המציעות עבודות לסטודנטים עם אופציה להמשך העסקה לאחר סיום התואר. אמנם השכר עבור יום עבודה בחברה גדולה עשוי להיות נמוך מיום עבודה במלצרות או בכל עבודה מזדמנת אחרת, אך מאידך קיים ביטחון בקידומכם לאחר סיום לימודיכם ואף השכר משתפר בתפקידים המיועדים לבוגרי תואר ראשון.
איתי, 29, ת"א, בוגר תואר ראשון בכלכלה ומדעי-המדינה מאוניברסיטת ת"א, עובד במרכז הפיתוח של אינטל בחיפה במחלקת הכספים, התחיל את דרכו במשרת סטודנט בחברה:
"לאחר שחזרתי מטיול של חצי שנה בניו-זילנד ואוסטרליה ולפני שהתחלתי ללמוד, החלטתי לנסות לראות איך זה לעבוד "בעבודה משרדית" בה לא היה לי כל ניסיון קודם. מכיוון שלא היה לי שום רקע או ניסיון נרשמתי בחברת השמה וכעבור שבוע  הודיעו לי כי נקבע לי ראיון בחברת אינטל (אותה לא הכרתי לפני כן) בקריית גת. לאחר סבב ראיונות התקבלתי כעובד כוח אדם זמני ולאחר שנה בסטאטוס זה, קיבלתי תפקיד במשרת סטודנט. תפקידי הראשון בחברה היה אנליסט דוחות במחלקת הרכש, ולאחר מכן התקבלתי לתפקיד קניין. עם סיום לימודיי קיבלתי תפקיד במשרה מלאה ולפני כחצי שנה עברתי למחלקת הכספים.
מניסיוני, אני ממליץ לסטודנטים בחום לא להתפתות לשכר הקורץ מעבודות סטודנטיאליות ולנסות לחפש מקום עבודה שיכול לשמש להם כניסיון מוכח בתחומם בעתיד.
בכל ראיון עבודה עתידי הניסיון הוא ערך מוסף ונותן יתרון על פני מועמדים אחרים. יתרון נוסף הוא האפשרות לבחון האם התחום בכלל מעניין אותך והאם אתה רואה בו עתיד מקצועי."


קשרים:
בואו נודה בכך שלאף אחד לא הזיקו קצת קשרים! היום זה כבר לא בושה להודות בעובדה שהתקבלתם לעבודה לא רק בגלל הכישורים שלכם...
נעמה טל, 26, בוגרת תואר ראשון לכלכלה וניהול  במכללה האקדמית ת"א- יפו וסטודנטית לתואר שני במנהל עסקים:
"במהלך התואר הראשון עבדתי כ"טלרית" בבנק הבינלאומי הראשון, משרת סטודנט אשר עליה התמודדו סטודנטים רבים לכלכלה וניהול (בעיקר בגלל התנאים). אבא של חבר שלי, מנהל סניף, פתח לי את הדלת להתראיין אצל מנהל סניף הבנק בו עבדתי ובזכותו התקבלתי למשרה המיוחלת. מאז ועד היום התברגתי לתפקיד ראשוני בהנהלה המרכזית של הבנק."


בהצלחה!!!

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

תגובות

סה"כ 2 תגובות
מאת
כותרת
תוכן
יפה
חחחח.... חבל"ז
מאת יעקב סמוכה | 01.05.2008
יפה
חחחח.... חבל"ז זה היה לפני יותר מ 108 שנים
מאת יעקב סמוכה | 01.05.2008
בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.