False היעד: למצוא עבודה
פרופסור

היעד: למצוא עבודה

איך לשווק את עצמך ולצאת גדול

| 01.01.1900
היעד: למצוא עבודה

זה קורה לכולם, גם לטובים שבינינו. גם למדחיקים הסדרתיים שחשבו שהיום הזה לעולם לא יגיע. ככה סתם, בבוקר בהיר אחד אתם קמים ומגלים שבעצם הגשתם כבר את העבודה האחרונה, סיימתם לטפל בכל הסידורים שחיכו לימי החופש, או שפשוט נקריתם בדרכו של המינוס הענק שנפער בחשבון הבנק שלכם - כן, למי שזה לא היה ברור לו עד עכשיו - אין מנוס, צריך למצוא עבודה! נגיד את זה כבר עכשיו-  צריך הרבה סבלנות ואופטימיות כדי לעמוד במשימה ולשרוד בג’ונגל של שוק העבודה. יש אנשים שאומרים שאנחנו יוצאים מהמיתון, אבל עדיין התחרות גדולה ועל כל משרה יש מאות פניות של מועמדים. בעזרת שמירה על כמה כללי התנהגות ו"שיווק עצמי" נכון, תתבלטו גם אתם ותהיו בדרך לכסא המנכ"ל.  שנתחיל? 
 

שלב ראשון: הכנת קורות חיים לפני שאתם מזיזים את היד בשאננות לכיוון מודעות הדרושים, צריך שיהיה ברשותכם נוסח עדכני וברור של קורות חיים. תתפלאו, גם סטודנט או בוגר חסר ניסיון בעבודה צריך לכתוב קורות חיים. זהו כרטיס הביקור שלכם וכרטיס הכניסה לראיונות אישיים, לכן הם צריכים לייצג אתכם בצורה המכובדת ביותר:

  •   קורות החיים צריכים לכלול, לפי הסדר הזה: פרטים אישיים, השכלה, ניסיון בעבודה (אם יש), שירות צבאי, ידע במחשבים ובשפות.
  • אל תעמיסו בפרטים שאינם רלוונטיים- זה לא משנה אם הייתם מלצרים מצטיינים או אם ביסודי הייתם פופולאריים-  היו תמציתיים. תוכלו לפרט יותר בזמן הראיון האישי.
  • כיוון שבשלב הזה יש לכם כנראה יותר השכלה מניסיון בעבודה, הצטיינות בלימודים האקדמיים, ממוצע גבוה, פרוייקטים והתמחויות מיוחדות-  דווקא רצוי להדגיש.
  • קורות החיים צריכים להתפרש על פני עמוד אחד, ובשום אופן לא יותר מכך. את הדף השני, אם יהיה, המזכירה מן הסתם תחבר לקורות החיים של אדם אחר, וזה יהיה חבל מאד...
  • השתמשו באותו פונט לאורך כל הדף, באותו גודל ובתוספת הדגשות וקווים בלבד. אל תשתגעו עם העיצובים של וורד. שמרו על פשטות, בהירות ורווח נכון בין השורות.
  • אם יש ברשותכם המלצות- ציינו זאת.
  • לחלק מהמשרות צריך לצרף גיליון ציונים עדכני. במקרה כזה, צרפו "גיליון נקי" המראה את הציונים הסופיים בלבד, ללא מועדי ב’ שניגשתם אליהם והציונים הקודמים.

 אפשר להכין גרסאות נוספות לקורות החיים. חשבו על תחומי העיסוק של החברה אליה נשלחים קורות החיים ומקמו את הדגשים שלכם בהתאם. נסו לקשר את הניסיון שלכם למשרה המבוקשת ולהבליט זאת. זכרו: המעסיק מקדיש רק כמה שניות לקורות חייכם המופלאים, והוא יעדיף עמוד קריא וממוקד מאשר שני דפים עם "פעלולים" למשיכת תשומת לב. או כפי שניסח זאת במדויק רו"ח ליאור וורסל ממשרד רואי החשבון וורסל את וורסל, "אם הפקס לא קריא, אם הוא כתוב בפונטים משוגעים או אפילו בכתב יד, זה פשוט לא מגיע אלי".  הפנמתם? אפשר להתקדם הלאה. 

שלב שני: חיפוש משרות פנויות אחרי הדף היפה שהכנתם, אפשר לעבור לשלב השני, המתיש – החיפוש. זה השלב בו תשלחו שוב ושוב את קורות החיים הנהדרים שלכם (בטח נהדרים, הרגע עשינו), תקוו לטוב ובעיקר לטלפונים. נתחיל בפשוט – עיתונים. לכל העיתונים הארציים מצורפים בימים שלישי ושישי מוספי דרושים. במוספים תוכלו למצוא מודעות של חברות גדולות יותר, בדרך כלל, שיכולות להרשות זאת לעצמן. מלבד המודעות הגדולות, במוספים האלה לרוב אין למה לצפות תחת הכותרת "סטודנטים". ב-90% מהמקרים יפרסמו שם חברות כח-אדם הצעות עבודה בשירות לקוחות, ולפעמים אפילו יש הצעות למכירת כליה (נשבעת!). אז למען בריאותכם, שימו לב למי אתם שולחים... בנוסף, העיתונים הארציים מתמקדים לרוב באזור המרכז, לא בגלל שהם רעים, אלא בגלל ההיצע הטבעי באזור התעסוקה הזה. אם אתם בצפון או בדרום, בדקו גם בעיתונים המקומיים.  

בכל מקרה, פלאי הטכנולוגיה מאפשרים היום נגישות ללוחות המודעות באמצעות האינטרנט, עם מנועי חיפוש יעילים:

מאגר המשרות של חבר הון אנושי - http://www.professor.co.il/jobs.htm

ידיעות אחרונות -  http://www.yjobs.co.il/searchin.asp?z=j

מעריב –  http://luach.nrg.co.il/luach_nrg/owa/luach_nrg_open

 הארץ (לוח העיר) – http://www.6382020.co.il  

בכלל, האינטרנט יכול לחסוך לכם הרבה זמן ואנרגיה. באתר http://www.alljobs.co.il/ תוכלו למצוא את אוסף מודעות הדרושים מכל העיתונים ואתרי האינטרנט של החברות השונות ולכסות בחיפוש אחד שטח נרחב מאד. מומלץ בחום. עוד מאגרים מקוונים שטובים לסטודנטים הם המד"ס www.madas.co.il, בו תמצאו מודעות המיועדות רק לסטודנטים בתחומים שונים, גם בלתי-מקצועיים, ו- http://www.jobnet.co.il , שמכיל הצעות רבות לסטודנטים בתחומי ההנדסה, המחשבים והשיווק.  אפשרות נוספת באינטרנט היא להיכנס באופן ממוקד לאתרים של חברות שהייתם רוצים לעבוד בהן ולחפש את חלק ה"דרושים", בו תוכלו לשלוח קורות חיים ולהתעדכן במשרות הפנויות, שהחברות לא תמיד טורחות לפרסם בחוץ. גם בשירותי האינטרנט של האוניברסיטה מסתתרות הפתעות. לכל אוניברסיטה יש יחידה להכוונה תעסוקתית, שכוללת מאגר שווה של הצעות עבודה: 

אוניברסיטת תל אביב: http://www2.tau.ac.il/careerplanning/

האוניברסיטה העברית: http://www.huji.ac.il/huji/info_work.htm

אוניברסיטת חיפה: http://jobresume.haifa.ac.il/

הטכניון: http://www.admin.technion.ac.il/ungrad/avoda/main.html

אוניברסיטת בן-גוריון: http://w3.bgu.ac.il/alumni/new/heb/jobs.htm

אחרי שמיציתם את הגלישה (ובדרך התעדכנתם במתרחש באימייל, חשבון הבנק, הפורום החביב עליכם ומצב מזג האוויר באוזבקיסטן), זה הזמן לעבור הלאה.  

חברות כח-אדם נחלקות לשני סוגים – חברות השמה, וחברות שבהן העובד מועסק על-ידי חברת כח-האדם ממש. בשני המקרים, מוצעות לסטודנטים משרות בעיקר בתחום שירות הלקוחות והאדמיניסטרציה. נסו להימנע עד כמה שאפשר מעבודה עבור חברת כח-האדם, כיוון שאתם יוצאים מופסדים מהרבה בחינות – אין קביעות, אין תנאים סוציאליים, השכר נמוך יותר ובמקרה של בעיה אין מי שידאג לכם. מירי, סטודנטית שנה ג’ לכלכלה שעובדת בבנק מוביל דרך חברת כח-אדם, מספרת: "בכח-אדם אף אחד לא דואג לאינטרסים שלך, ואי אפשר לסמוך על זה שבשלב מסוים תהפוך להיות עובד של החברה, כי או שמפטרים אותך לפני הקביעות או שעוקפים את החוק. אם זה מה שיש אז צריך להתפשר, אבל לנסות להתקדם. אם מאיימים עליכם בקנס בגלל ביטול ההתחייבות אל תדאגו, כי אולי בעבודה החדשה תרוויחו פי שלושה ממילא. כח אדם זה חסרון גדול, אבל זה עדיף מלשבת בבית".  בנוסף לחברות כח-האדם הרגילות, חברת ג’וב טוב (www.jobtov.co.il), למשל, היא חברה שמתמחה בסטודנטים וגם מציעה שכר שהינו מעבר לשכר המינימום לשעה.  על לוחות המודעות בקמפוס תלויות עשרות מודעות המציעות עבודה. כשאתם הולכים במסדרון אל הכיתה או הקפיטריה, שימו לב לשלטים שסביבכם, כי ההזדמנויות הטובות ביותר עשויות להגיע משם. בנוסף, ברוב המוסדות יש "ימי גיוס" בהם מגיעים נציגים של עשרות חברות ואוספים קורות חיים מסטודנטים ובוגרים. "הימים האלה", אומר חגי, סטודנט שנה ד’ להנדסת חשמל בטכניון, "חשובים מאד, כיוון שזו ההזדמנות לפגוש מגוון רחב של מעסיקים שרוצים סטודנטים, ואם מוסרים קורות חיים ביום גיוס כזה ובהנחה ועוברים את הסינון הראשוני של החברה, רוב הסיכויים הם שיזמינו אתכם לראיון." אחרון חביב, אך חשוב, הוא "הגורם האנושי".תקראו לזה קשרים, פרוטקציה, ויטמין פי או שימוש נכון ביחסי אנוש – העיקר שתדברו עם כל דוד של בן-דוד שמנהל חברה ואולי, במקרה, צריך עובד. לא כולם טורחים לפרסם, והפצת השמועה שאתם מחפשים עבודה יכולה רק לעזור.  בסופו של יום, לשלוח עשרות קורות חיים זה מתיש ולעתים קרובות מאכזב. אל תצפו כעבור שעה לטלפון שמציע לכם משכורת עתק ורכב, אבל תזכרו- מספיק טלפון אחד כדי למצוא עבודה. היו סבלניים, ומהר מאד תגיעו לשלב הבא.  


שלב שלישי: ראיונות פנים-אל-פנים
 השלב הקריטי הזה הוא המקצה האחרון במסע אל העבודה. אם מפשלים כאן אין הזדמנות נוספת, וצריך ללמוד איך בזמן הקצוב של הראיון מעבירים את כל האישיות המלבבת, המוטיבציה והכישורים שהבאתם מהבית.  הבעיה המרכזית של סטודנט שמחפש עבודה היא שהוא צריך לחפות על חוסר הניסיון שלו. הסטודנט מגיע עם השכלה אקדמית וכישורים פורמליים שמאפשרים לו (במקרה הטוב) לעסוק בתחום מסוים, אבל בתכל’ס- יש לו הרבה מוטיבציה ומעט קבלות. ובכל זאת, היתרון של הסטודנט, לפי מנכ"ל חברת ג’וב טוב, דיוויד שולמן, הוא: "בהיותו בעל יכולות גבוהות, מעבר לאלו של האדם הלא-משכיל הממוצע, בדרך כלל. הסטודנט הוא בעל תפיסה מהירה, ראש גדול ורצון להצליח. אם יפגין בראיון מוטיבציה ועניין בתחומים שבהם עוסק מקום העבודה- יש סיכוי טוב שיתנו לו הזדמנות".  גם רו"ח ליאור וורסל רואה את הדברים כך: "גם מי שמגיע עם ניסיון לעבודה הוא בעצם בלי ניסיון, כי צריך להכשיר אותו במשך 3-4 חודשים לעבודה הספציפית בחברה. מה שאני מחפש אצל סטודנט זה שיקרין רצון רב ללמוד ושיראה שהוא רוצה להתמיד ולא לקחת את ההכשרה שלו למשרד אחר".  נוסיף לזה את העובדה שסטודנטים הם כוח עבודה זול, ובכלל אפשר להירגע. אז הבנו שגם לנו יש מה להציע, אבל איך מסבירים את זה למראיין?  


הראיון

  • תהיו טבעיים- יש איזשהו פרדוכס בעצה הזו, אבל גם על נינוחות אפשר לעבוד. רו"ח קובי גינזבורג אומר: "חוסר טבעיות קולטים ישר. אני מצפה לראות אצל בן אדם רמז לזה שפיו וליבו שווים ושהוא לא מנסה להרשים אותי בדרכים חיצוניות. שיהיה טבעי ואמיתי ואמין. אם הוא לא אמין בהופעה, בהתנהגות ובדיבור- זה תמיד מינוס".
  • בקיצור, המראיין כבר יודע שאתם רוצים את העבודה ושאתם קצת מתרגשים, אז לא צריך להראות לו שאתם משתדלים. אתם לא צריכים לצאת בוסים גדולים, אלא אנשים חיוביים שיכולים לתקשר עם אדם אחר. נראה שטוב יהיה להיצמד לנוסחה שהגדירה דנה, סטודנטית שנה ג’ למשפטים באוניברסיטת תל-אביב: "תהיה עצמך, רק טיפה יותר בולט". לא קשה, נכון?
  • שמרו על שפת גוף זורמת- שמרו על שפת גוף רגועה וטבעית. אל תשתוללו עם הידיים, אל תחליפו תנוחות בכיסא, אל תתחמקו מקשר עין אבל גם אל תנעצו מבטים יותר מידי, ואם אפשר, גם אל תמרחו על השולחן של המראיין... בקיצור, שימו לב לגבול שבין נונשלנטיות-יתר ובין עצבנות, נסו להתרכז בשיחה הזורמת ולא לחשוש מזה שמסתכלים עליכם קצת.
  • דברו לעניין-  יש לכם זמן מוגבל לראיון, ולמרות זאת אל תנסו לדחוס את כל קורות חייכם וכל מה שעולה לכם לראש בזמן הזה. התנסחו בצורה ממוקדת ועניינית, אל תהיו "דגים" שותקים אבל גם אל תנסו להראות ידענים גדולים. ענו על מה שנשאלתם, ספרו למה ההשכלה שלכם רלוונטית למשרה ואילו כישורים נוספים אתם מביאים אתכם ממקורות אחרים, אבל אל תקשקשו סתם ואל תשאלו שאלות אישיות את המראיין. זה לא הזמן לגלות אם הוא גר בפתח תקווה או אם הוא מכיר את משה. 
  • ספרו על ניסיון גם בתחומים קרובים-  אם לא עבדתם בתחום ממש, לפעמים ניסיון בשדה דומה יכול לעזור לדעה חיובית של המעסיק עליכם.  עו"ד בתיה ארטמן, היועצת המשפטית של משרד הרווחה, מחפשת למשל סטאז’רים שאולי התנדבו במקום כלשהו במהלך חייהם, מה שמעיד על קרבה לתחומי העיסוק של המשרד ועל אופי העובד. כך, אפשר לחשוב על דברים אחרים שמקרבים אתכם אל המשרה- ניסיון צבאי, פרוייקט בלימודים וכו’.
  • צניעות, רבותיי-  גם אם באתם מקריירה משגשגת וזוהרת במקום אחר, זכרו תמיד לשמור על מידה של ענווה. ספרו מה אתם יודעים, האמינו ביכולות שלכם- אבל בלי להיסחף ליוהרה ועודף בטחון עצמי. המראיין מחפש אדם "בגובה העיניים" ולא אחד שחושב שהוא טוב מידי. "אנחנו אף פעם לא יודעים מי יושב מולנו בצד השני", מזכיר דיוויד שולמן, מנכ"ל ג’וב טוב, "לכן צריך לבחור בקפידה את הרעיונות שאנו מוציאים מהפה. לא היינו רוצים לעבוד בצוות עם אדם שחצן, לכן כדאי להימנע מלהותיר רושם שאנחנו כאלה."  
  • מוטיבציה- סטודנטים יקרים, תתחילו לעבוד על ההתלהבות. אם אין לכם ניסיון, המעסיקים רוצים לפחות לראות את הרצון בעיניים. הם רוצים לדעת שאכפת לכם מהנושא בו החברה עוסקת ושזה מעניין אתכם. האנרגיה שלכם כצעירים יכולה לעשות טוב למראיין, שרוצה לחשוב שאתם מוכנים להתחייב ולהשקיע, ושהערכים שלכם חופפים לערכים של התפקיד ומקום העבודה. גם פה, שימו לב לא לשדר מוטיבציית-יתר, אלא "מוטיבציה אינטליגנטית". לפי משה שיאון, סמנכ"ל כוח אדם, אדם שבא עם רצון לצלול לתוך המערכת וגם לתקן אותה הוא "מסוכן" עבור המעסיק, שיעדיף עובד פחות מהפכני.
  • תשאלו שאלות- בראיון לא רק אתם נתונים במבחן, אלא גם מקום העבודה. שני הצדדים כאן מבקשים לחתום על עסקה, וגם אתם צריכים לוודא שהמקום מתאים לכם. בראיון הראשון לא שואלים על שכר (או על פנסיה מוקדמת), אלא מבררים את הפרטים שנוגעים לאופי המשרה ואופי המשרד. ייתכן שתגלו פתאום שהעבודה כוללת הגירה לעיראק או שתפקידכם מתמצה באחריות אישית לסוכרזית במטבחון – ואם לא תשאלו, איך תגלו?
  • מבחן מקצועי- בתחומים רבים, בייחוד בתחומי ההיי-טק והמחשבים, הראיונות (ובדרך כלל סדרת הראיונות) כוללים גם מבחנים או שאלות בתחום המקצועי בו עוסקת החברה. חגי, סטודנט להנדסת חשמל שעובד בתעשייה הביטחונית, נותן כמה טיפים עקרוניים:
  • אם אתם פותרים תרגיל באופן פרונטלי מול המראיינים, נסו לארגן את תהליך המחשבה שלכם עד כמה שאפשר, כדי שתוכלו להסביר ולדבר על הפתרון שנתתם.
  • שתפו בלבטים. אל תהססו לדבר על הבעיות שיש בדרכים השונות לפתרון, על אפשרויות שעומדות בדרכיכם ועל המחשבות לגבי הצעד הבא. הדיבור יראה שאתם באמת חושבים ועסוקים ולא עומדים סתם המומים מול התרגיל.
  • נסו להירגע. זה קשה, בעיקר כי המעמד מלחיץ, אבל הפחד והירידה באנרגיה יזיקו לכם מאד בשעת מבחן, בדיוק כמו באוניברסיטה. תנשמו עמוק, תשננו לעצמכם שאתם תותחים, ותמשיכו הלאה.
 בסופו של דבר, טוען משה שיאון, סמנכ"ל כוח אדם, הרוב תלוי פשוט בכימיה שנוצרת בין המרואיין למראיין, וברושם שהותיר המרואיין בשנייה שנכנס אל החדר. זה לא נשמע מאד פייר, אבל גם בחיים אנחנו מסתדרים טוב עם חלק מהאנשים ועם חלק פחות, ואותו סוג יחסים נשמר פעמים רבות בין עובד ומעביד. נסו להקרין את התכונות הפנימיות הנעימות שלכם, ולהיות פשוט איש שיחה נחמד. זה רק יכול להועיל.

זהו, הגענו אל הסוף. מכאן אתם ניצבים לבד מול העולם הלא-תמיד-נחמד של שוק העבודה. אבל חשוב לזכור, תמיד, שבסוף מגיעה ההזדמנות הנכונה שמתיישבת לכם בול על החיים, על המערכת, ועל חשבון הבנק שלכם. גם אם צריך קצת להתפשר בדרך, עדיין אתם יוצאים המורווחים הגדולים מהעניין (ומקום העבודה ששכר אתכם, גאונים מוצלחים שכמוכם). 

בהצלחה!

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

תגובות

סה"כ 2 תגובות
מאת
כותרת
תוכן
הדרך הטובה ביותר למציאת עבודה
הדרך הטובה ביותר היא דרך חברות כוח אדם, כדוגמאת מנפאואר. ללא ספק פתרון יעיל למציאת עבודה התואמת את הקריטריונים אותם אנו מציבים, במינימום זמן. www.manpower.co.il
מאת מנחם | 20.10.2009
מס 1 פירסומת בחינם
נרשמתי כמה פעמים ואפילו לא התקשרו אלי על מה אתה מדבר?
מאת לבריאות | 03.11.2009
בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.