False עם כל הכבוד למלצרות- ויש כבוד
פרופסור

עם כל הכבוד למלצרות- ויש כבוד

מדוע עדיפה עבודה רצינית מעבודה סתמית

מערכת פרופסור | 01.01.1900
עם כל הכבוד למלצרות- ויש כבוד

ניסיתם להדחיק את זה, אבל גם לאלו מכם שבמהלך השנה השתמשו בתירוץ "אין לי זמן" לא תהיה ברירה אלא לחפש עבודה. מציאת עבודה יכולה לפתור גם את בעיית הזמן הפנוי הרב וגם - בינינו, כמה כבר אפשר לחיות על חשבון ההורים? אז מאיפה מתחילים?


כאו נכנסת לתמונה חברת "חבר - הון אנושי", המתמחה בגיוס והשמת עובדים. לכבוד החופש, ראיינו את מנכ"לית החברה, איילת ורשביאק, שתספר לכם מה החברה יכולה להציע לכם, הסטודנטים, כעבודה לקיץ וגם אחריו.


"חבר היא חברה ’מאוד צעירה’ - בת 43 שנה, והיא עובדת לפי התמחויות", אומרת ורשביאק. " הכוונה היא ליצור מצב שלכל תחום יש שיטות עבודה משלו, ז’רגון עם עולם מקצועי ועולם תוכן עשיר. השאיפה היא למקסם את הידע שלנו וליצור מצב שרק אנשים מומחים יטפלו באותם תחומים מקצועים. לדוגמא, התמחות בכספים, התמחות של אנשי מערכות מידע, אדמיניסטרציה, משרות זמניות, הנדסאים. כל התמחות יושבת תמיד באזורי פעילות כאלה, שהיא קרובה ללקוחות שלהם. התמחות נוספת היא ה -
call center, הכוונה לאנשים שמיועדים לשירות לקוחות ויושבים במרכזים של החברות. היום, הרבה חברות מחזיקות call center: הסלולאריות, הביטוחים, כבלים, אינטרנט, לווין. בכל התמחות יש לנו אזור גיאוגרפי רלוונטי. אז חבר call center יושב במרכז תל אביב, בפתח תקווה, רמת גן, ירושלים, חיפה, באר שבע.  


הפוטנציאל שבסטודנט ינצח
פעילות נוספת שפתחנו, והיא מיוחדת לנו, היא פעילות שתפקידה לזהות את הפוטנציאל שקיים בסטודנטים. לגדול איתם במהלך הלימודים שלהם, לספק להם את העבודות במסגרת האקדמיה ולאחר מכן, כשהם בוגרים לנסות להציע להם את המשרות שלנו, את ההתמחויות שלנו היותר מקצועניות.
לאחר כל ההתמחויות האלה, אנחנו רוצים לשגר אותם כשהם ממש מסיימים את הלימודים והדוגמא הכי טובה, היא הטכניון. זו דוגמא קלאסית, כי זה עולם תוכן מאוד מקצועי. אנחנו לוקחים אותם, משימים אותם למשרות סטודנטיאליות בעודם לומדים - מי שיכול ומתי שיכול כי בדרך כלל זה יותר בסיום הסמסטרים כשאתה יותר מתפנה לחשוב על עבודה. ואנחנו מלווים אותם לעבודות הראשונות שלהם כבוגרים ובהמשך הם גדלים לתפקיד השני והשלישי." 
 

 

מה בעצם מציעה החברה לסטודנטים?
"לגדול איתם. המסר שלי לסטודנטים הוא שככל שהשוק גדל והצרכים הופכים להיות מתמחים, המלחמה על המשרות הפנויות היא יותר גדולה. סטודנט שנכנס היום ללמוד צריך לדעת שיש לו שני מסלולים: מסלול למצטיינים, ואז הוא לא חייב לעבוד ויש מסלול נוסף - צבור ניסיון תעסוקתי. מי שצובר ניסיון תעסוקתי, צובר נקודות וקרדיטציה.
אז אתה יכול להגיע אל הכסף שיעזור לך בשכר דירה ובהוצאותיך האישיות באמצעות מלצרות, אבטחה ועבודות כאלה או אחרות. הכל טוב ויפה. השאלה היא מה יקדם אותך מבחינת הקריירה. אין ספק שמועמדים שצברו ניסיון, אם זה ב -
call center, ואם זה במשרות סטודנטיאליות, משרדיות, זה מקדם אותך הרבה יותר בחיים משום שאתה לומד על התנהלות עולם העסקים. כל המקומות שציינתי כאן, אלו בתי הספר של החיים.
נותנים לך כלים, שמכשירים אותך אחר כך לכל מה שלא תעשה. זה כלים שלא נרכשים באקדמיה, והאקדמיה כבודה במקומה. צריך כמובן להשקיע בלימודים, אבל מי שצובר לעצמו נקודות זה איזשהו סוג של לימוד, זה צבירת נקודות, כחלק מתוכנית הלימודים.
היום להיות סטודנט זה איזשהו צעד ראשון בניהול הקריירה שלך ואם אתה בונה את הצעדים נכון בניהול הקריירה, אתה יכול בהחלט להצליח בה. אנשים צעירים שמקבלים את ההחלטה מה ללמוד בעצם משפיעים השפעה ארוכת טווח על ההתנהלות שלהם בחיים. אני מכירה הרבה מאוד אנשים שגילו בגיל 30 שהם לא במקום הנכון, שהם צריכים לשנות קריירה. זה לא בלתי אפשרי. הכל אפשרי, צריך רק לרצות. צריך לרצות ואפשר לבצע שינויים במהלך החיים. אפילו רצוי. היום אנחנו בעידן של תמורות ושינויים. היום אתה לא בא למקום עבודה ונשאר שם 30 שנה. היום אתה משנה, אתה "משתדרג".
 יום הדין קרב זה לא רע אבל עדיין צריך לתכנן, צריך לדעת למה אתה עושה את הדברים, למה אתה הולך בכיוון מסוים, למה אתה משנה. הרבה פעמים אנשים מקבלים החלטה מסוימת שגויה לגבי מקום עבודה כי הם לא חשבו מה זה נותן להם, איזה קרדיטים זה יספק להם. אז עם כל הכבוד לעבודות המלצרות, צריך לחשוב אולי להשתכר קצת פחות ואולי לרכוש כלים כדי להשתלב אחר כך יותר בקלות. היום אני כמעסיקה, שעובדת עם בוגרי אוניברסיטה, אני מסתכלת על קורות חיים ורואה מה הבן אדם עשה. סטודנט שגם עבד וגם למד - זה כבר אומר לי משהו עליו: הוא אחד שמסוגל להסתדר בכמה עיסוקים, להתמודד עם כמה לחצים."  


מה מאפיין את קהל
הסטודנטים שמגיע אליכם לחפש עבודה? מה הדרישות שלהם?
"מה הם רוצים? הם רוצים את העבודה הכי קלה עם הכי הרבה כסף, וזה לא תמיד הולך. אני חושבת שצריך להסתכל לפעמים מה הוא מקום העבודה. אם זה דיילות, אני אשאף להתקדם בתוך הדיילות כי אני יכולה להיות אחראית צוות. אני אעשה הכל בשביל לבלוט בתחום שלי ולא אסתכל על זה כעל עוד עבודה סטודנטיאלית שהיום אני הולך ומחר אני בא כי בכל העולם התעסוקתי היום יש נטייה של מעסיקים לגדל אנשים מלמטה. אנחנו מנסים לנתב את הסטודנטים כדי לבנות את העולם הלאה." 
 


מהם התפקידים העיקריים שאתם מציעים לסטודנטים?

"דיילות, אנחנו משתדלים במקומות מכובדים ומכבדים, אנשים מקצועיים בתחום המחשוב. יש לנו הצעות מחברות מחשבים שרוצות לקבל אנשים במשמרות, תמיכה טכנית בחברות, אדמיניסטרציה, למשל: מזכירת ערב במשרדי עורכי דין, קשבים בעיתונים. בבנקים זקוקים לסטודנטים לכלכלה, חברות גדולות נדרשות לפרויקטים לתקופות קצרות, אבל אם אתה בולט, אתה יכול להישאר." 
 


מניסיונך, קהל הסטודנטים הוא בררן או אולי בגלל הזמן המועט שיש לו, הוא מוכן לקבל כל דבר שייתנו לו?

"אני חושבת שהסטודנטים לא מספיק מבינים מה התעסוקה יכולה לתת להם. תחשבו צעד קדימה כי העולם אכזר. יש קטע כזה של סטודנטים, ’אני סטודנט ומותר לי לעבוד בעבודות זמניות, מותר לי לא להתיישב’, אבל בסופו של דבר מגיע יום הדין והלימודים מסתיימים וכל התירוצים נגמרים ובעולם האמיתי ככל שאתה בינוני יותר אתה מתקשה יותר במציאת עבודה ההולמת את כישוריך ואתה בונה את תיק התסכול של העולם התעסוקתי שלך.
אם תבין את זה במהלך הלימודים יהיה לך קל יותר בעולם האמיתי שאחרי. גם אם תבחר לעשות תואר שני ועדיין לעבוד, תעבוד בעבודות סטודנטיאליות שהן רלבנטיות. אני רואה את זה כחכם וכנכון. לדעתי, הסטודנטים לא מספיק מבינים את זה". 
 


האם בזמן החופש יש עלייה בביקוש לעבודות?

"יש עלייה בביקושים. אולי לא רק לחופש. זאת אומרת, סטודנט שהיום אומר ’תנו לי עבודה שתשרת אותי לכל השנה’, נוכל להציע לו יותר מאשר למישהו שרוצה לעבוד מיולי עד ספטמבר. הפרק זמן הזה לא מאפשר לנו לעזור לו בהכרח. מגוון האפשרויות שלנו מצטמצם כי זה באמת עבודה לחודש חודשיים. זה הרבה פחות נדרש." 
 


אלו צעדים אתם נוקטים על מנת שיכירו אתכם בקרב קהל הסטודנטים?

"אנחנו יושבים בקמפוס בר אילן, בטכניון, יש לנו הסכם עם האוניברסיטה הפתוחה, אנחנו נמצאים במרכז הבין תחומי, אנחנו בקשרי עבודה עם עוד כמה מכללות. היום למשל, אני זקוקה לבוגרי מדעי החברה או משאבי אנוש, שיבואו אליי. רק שיבואו, יש לי עבודה. יש לנו משרות ספציפיות שמיועדות לבוגרים."

האם במסגרת הטיפול בסקטור הסטודנטים אתם משתדלים לתת מענה יותר מהיר?
"אנשים שלנו מונעים על ידי ההשמות שלהם. אני ממליצה להיענות למשרות ספציפיות. אני יודעת שיש מין שם כזה שאתה נרשם לחברת כוח אדם ורשמו אותך על הקרח. אני מבטיחה שמישהו שהוא לא בררן, ימצא עבודה."

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

תגובות

סה"כ 1 תגובות
מאת
כותרת
תוכן
יש בזה משהו (לת)
מאת אסף בנדור | 15.09.2008
בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.