False תואר שני במדעי המחשב
פרופסור

תואר שני במדעי המחשב

לימודי תואר שני במדעי המחשב מעניקים לסטודנט ידע תיאורטי לצד יכולות מעשיות בתחום התכנות והמחקר. כל מה שחשוב לדעת על אחד מהתארים הנחשבים ביותר באקדמיה.

מערכת פרופסור | 18.07.2019
תואר שני במדעי המחשב

לימודי תואר שני בתחום מעניקים ידע תיאורטי אדיר בדמות תכנים עדכניים ויכולות מעשיות מתקדמות בתכנות ובמחקר. התואר מיועד לרוב לבוגרי תואר ראשון במדעי המחשב או טכנולוגי אחר, אך עשוי להתאים במצבים מסוימים גם לבוגרי תארים אחרים ולאנשים המעוניינים לבצע הסבה להייטק.

 

תכנית הלימודים

 

תואר שני במדעי המחשב משלב ידע עדכני מתחום המתמטיקה והנדסת התוכנה והמחשבים, לרבות כל הקשור לאלגוריתמים, קריפטוגרפיה, אבטחת מידע, מערכות מידע, רובוטיקה, ביו-אינפורמטיקה, בינה מלאכותית ויישומים ומושגים שונים מתחום מדעי המחשב. הוא מקנה ידע תיאורטי ופרקטי ומשלב בין לימוד עיוני ללימוד מעשי ומחקרי. בכל הקשור למחקר – קיימים מסלולים הכוללים תזה ומסלולים ללא תזה.

 

מוסדות לימוד

 

מוסדות בכל רחבי הארץ מציעים תואר שני במדעי המחשב, וביניהם – מכון ויצמן, האוניברסיטה העברית, הטכניון, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה, המרכז הבינתחומי הרצליה, האוניברסיטה הפתוחה, המכללה האקדמית ת"א-יפו – ועוד. בחירת המוסד המתאים עבורכם יכולה להתבסס על פרמטרים שונים, כגון תנאי קבלה, נושאי הלימוד, סגל המרצים, ניסיון מקצועי, אפשרויות מחקר ומיקום גיאוגרפי.

 

לבחור במוסד המתאים ביותר

 

 כמובן שבחירת המוסד היא רבת חשיבות וכדאי לשים עליה דגש מיוחד, סטודנטים רבים נוטים לזלזל בפרמטרים אלו בעת בחירת המוסד ובמקרים רבים מגיעים למצב של ייאוש במהלך תואר אשר יכול גם לגרום לנטישה אשר לא דווקא קשורה בחוסר התאמה לתחום, מכיוון שתואר שני במדעי המחשב הוא תואר יחסית אינטנסיבי, חשוב ללתת לתנאים בסיסיים כמו קרבה למקור מגורים חשיבות יתרה.

 

תנאי קבלה

 

תנאי הקבלה משתנים בין מוסד אקדמי למשנהו, וכל מוסד לגופו. מומלץ בחום לבדוק את תנאי הקבלים הספציפיים בכל אחד מהמוסדות שבהם אתם מתעניינים. תנאי הקבלה הכלליים המקובלים ברוב המוסדות, הם:

 

מתאים לבוגרי תארים מתחום ההיי-טק

 

יש להחזיק בתואר הקשור בלימודי הייטק כמו תואר ראשון במדעי המחשב או בהנדסת מחשבים או הנדסת תוכנה. חלק מהמוסדות מחייב תואר ראשון במדעי המחשב. חלק ממוסדות הלימוד מאפשרים גם לבעלי תואר ראשון מתחום אחר לחלוטין לבצע לימודי השלמה, ואז לנסות להתקבל אל השני במדעי המחשב.

 

ממוצע ציונים

 

ישנה חשיבות רבה לממוצע הציונים בתואר הראשון, ולא כל בוגר תואר רלוונטי יכול להתקבל. לרוב יש צורך בממוצע 85 ומעלה, אך יש מוסדות שמאפשרים קבלה גם באמצעות ממוצע צנוע יותר.

 

מבחן קבלה

 

בחלק מהמקרים יש לעבור גם ראיון או ועדת קבלה.

 

משך הלימודים

 

הלימודים אורכים לרוב בין 2 ל-4 שנים. בחלק גדול מהמקרים, סטודנטים לתואר שני עובדים במקביל ושוקדים על פיתוח הקריירה שלהם, לכן המוסדות נוטים לגלות גמישות ולאפשר פריסה של התואר על פני 4 שנים לכל היותר. בחלק מהמוסדות, התלמידים צריכים להשלים מספר חובות בסיסיות כבר במהלך השנתיים הראשונות, כגון השלמת קורסי חובה, השתתפות בסמינרים והגשת פרויקט או הגשת הצעה לפרויקט.

 

אחרי הלימודים

 

בעלי תואר שני במדעי המחשב מבוקשים בכמות יוצאת דופן של חברות וארגונים גדולים במשק, בפרט לאור מיעוטם הכללי באוכלוסייה ומצבור הידע שהם מגלמים. פעמים רבות הם מחזיקים במשרות בכירות ומשפיעות. במידה ובוגר התואר כבר עובד במקום עבודה שהוא מעריך, הלימודים בהחלט יעזור לו להתקדם במעלה סולם התפקידים. אפשרויות נוספות כוללות הזדמנויות אקדמיות להמשיך ללימודי דוקטורט או לעסוק במחקר.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.