False תואר ראשון בקלינאות תקשורת
פרופסור

תואר ראשון בקלינאות תקשורת

מתעניינים בתואר ראשון בתחום קלינאות תקשורת ומתלבטים? היכנסו לכתבה הבאה וקראו למי מתאים תחום זה, מהם תנאי הקבלה, מה לומדים בפועל ומה האפשרויות התעסוקה.

מערכת פרופסור | 18.03.2019
תואר ראשון בקלינאות תקשורת

קלינאי תקשורת עושים עבודה חשובה מאוד, הם עושים לאנשים שקשה להם בתקשורת ומסייעים להתגבר על המכשולים בשלל דרכים. התאמה של מכשירי שמיעה ועזרה בשימוש שלהם, תרגולי קול ועוד מגוון רחב של פעילויות יבצעו הקלינאים. זה הזמן לדבר על ההתחלה, על תואר ראשון בתחום.

 

מה לומדים במהלך התואר הראשון?

 

קלינאות תקשורת הוא אחד המקצועות המבוקשים ביותר שיש. קלינאות תקשורת הוא תחום שבו מטפלים המטפלים בהפרעות תקשורת שונות אצל המטופלים, בדרך כלל ילדים אך יש גם מבוגרים. במהלך הלימודים הסטודנטים ילמדו כיצד לאבחן את בעיות התקשורת וכמובן גם כיצד לטפל בהן על ידי שלל הכלים שהם לומדים, כמו למשל תרגולים וכולי. הפרעות התקשורת לא חייבות להיות הפרעות דיבור בהכרח, למרות שאלו נפוצות מאוד. יכול להיות שמדובר בבעיות תקשורת עמוקות יותר ביחסים הבין אישיים ולכן יש צורך ללמוד במקצועיות וביסודיות את כל הבעיות ואת כל שיטות הטיפול.

 

למי מתאים להיות קלינאי תקשורת?

 

במהלך הלימודים ילמדו גם הסטודנטים מה מקור הבעיות, כמו למשל בעיות פסיכולוגיות, גנטיות וכמובן גם יבינו מה הגישה הטיפולית הנכונה לכל בעיה ולכל סוג מטופל. לכן יש צורך לאהוב את התחום ולרצות לעזור לאחרים. קלינאי התקשורת צריכים להיות רגישים מאוד לסיטואציות השונות ולהבין את המטופל ואת הקשיים שלו מעבר לעניין הרפואי. קלינאי תקשורת טוב יבין כיצד מרגיש המטופל ויזדהה איתו בפן הרגשי וכך הקשר ביניהם יהיה טוב יותר וכך גם הצלחת הטיפול. מדובר על מקצוע שהוא סוג של שליחות הרי קלינאי התקשורת עבור אותם מטופלים הם תקווה לעתיד טוב יותר.

 

מה תנאי הקבלה של מוסדות הלימוד?

 

מעבר להתאמה האישיותית של הסטודנטים לתואר ראשון בקלינאי תקשורת יש צורך גם להיות מתאים מבחינת מוסד הלימוד. יש מוסדות לימוד שונים בארץ שלכל אחד מהם יש כמובן תנאי קבלה אחרים, אך לרוב יהיה מדובר על תנאים די דומים. בדרך כלל ציון הפסיכומטרי צריך להיות מעל 650 כדי ללמוד באוניברסיטאות אשר בחלק מהמקומות יש דרישה גם לממוצע בגרויות של 95 ומעלה. כמובן שיש גם דרישות נמוכות יותר, כמו למשל במכללות שידרשו ציונים של 85 ומעלה ופסיכומטרי מעל 600. יש קשר הדוק בין תנאי הקבלה לאיכות מוסד הלימוד וזה פרמטר חשוב שאתם צריכים לשקול היטב.

 

כמה זמן אורך התואר וכמה הוא עולה?

 

תואר ראשון בקלינאות תקשורת יכול לעלות 10 אלף שקלים לשנת לימוד באוניברסיטה ובמכללות הוא יכול לעלות יותר אם כי יש לא מעט מכללות שמציעות שכר לימוד אוניברסיטאי גם הן. משך הלימודים יכול להיות שונה לפי המסלול אך לרוב מדובר על 3 שנות לימודים. אם הסטודנט לא עבר קורס מסוים הוא כמובן יצטרך לעבור אותו שוב וזה יאריך את התואר בסמסטר אך בדרך כלל זה לא קורה.

 

תלוי מסלול

 

חשוב לזכור שיש אפשרות לשלב את הלימודים עם חוג נוסף ואז הלימודים יהיו ארוכים מעט יותר אם כי זה תלוי בחוג. אם לומדים לתואר ראשון בקלינאות תקשורת באוניברסיטה הפתוחה ניתן לחלק את הזמן בצורה גמישה הרבה יותר.

 

מה אפשרויות התעסוקה אחרי התואר?

 

אחרי שעברתם תואר ראשון בקלינאות תקשורת ניתן לעבוד במגוון רחב של מקומות שמתעסקים בתחום, החל ממכוני בדיקות שמיעה ועד בתי חולים. אפשר גם להיות מטפלים עצמאיים אם כי צריך לזכור כי אז העבודה תהיה שונה ובדרך כלל אפשרית רק למי שצבר שנות ניסיון רבות בתחום. במכוני שמיעה העבודה תכלול גם התאמה של מכשירי שמיעה וגם את הבדיקות עצמן, אפשר גם לעבוד במוסדות בריאות ובמוסדות שיקום ולעתים גם בבתי ספר.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.