False תואר שני בהנדסת תוכנה
פרופסור

תואר שני בהנדסת תוכנה

מעוניין להמשיך לתואר שני בהנדסת תוכנה? היכנסו לכתבה הבאה וקראו הכל אודות תהליך כניסה לתואר זה, מה לומדים, למי מיועד ואיך מתקדמים אחר כך.

מערכת פרופסור | 12.03.2019
תואר שני בהנדסת תוכנה

ברשותך תואר ראשון בהנדסת תוכנה ואתה מעוניין או חושב להתקדם בהשכלתך ללימודים מתקדמים לתואר שני בהנדסת תוכנה? גם מי שבמהלכו של התואר הראשון – מומלץ לו לקרוא ולהכין את עצמו אם הוא רוצה להמשיך ולהתפתח.

 

המטרה העיקרית

 

המטרות העיקריות של תכנית הלימודים במקצוע זה מקנות ללומד ידע מדעי מקיף בהנדסת תוכנה, מאפשרים ללומד להתמקצע יותר בלימוד ולהתקדם לדרגים מתקדמים יותר בעבודתו בנוסף לכך לימודים אלו מכינים את הלומד להתמודדות נכונה עם אתגרים בעתיד.

 

אילו תחומים נכללים?

 

לימודים אקדמיים של הנדסת תוכנה משלבים בתוכם תחומים רבים ביניהם הנדסת חשמל ואלקטרוניקה מדעי המחשב ועוד במהלך הלימודים הלומד רוכש את הידע והמיומנות להקמת ניהול ותחזוקה של תוכנה ומחשבים.

 

במה מתמקדים?

 

לימודי התואר השני בנושא מתמקדים יותר בידע מחקרי ומקנים כלים מתקדמים בהטמעת תוכנה, בסוף הלימודים הלומד יכול לבצע מחקרים בתחום באופן עצמאי.

 

למי הלימודים מיועדים?

 

הלימודים מיועדים לבוגרי תואר ראשון בהנדסת תוכנה, חשמל, אלקטרוניקה, מחשבים, תקשורת מחשבים או במדעים. ניתן לראות כי מהנדסי תוכנה רוצים להרחיב את הידיעות שלהם בנושא כדי שיוכלו לשמש בתפקידים גבוהים יותר, תואר שני בהנדסת תוכנה נותן מענה לכך.

 

מהי תוכנית הלימודים?

 

תוכנית הלימודים בהנדסת תוכנה כוללת הכשרה עיונית ומעשית של הסטודנטים הנותנת להם את הכלים לנהל פרויקטים הקשורים להנדסת תוכנה, בנוסף לכך הלימודים מפתחים את הבוגרים להבין ולפתח תוכנות הנדסיות וגם להבין ולהחליט על שימוש בשיטות וכלי הנדסה עתידיים.

 

הנושאים הנלמדים ומסלול הלימודים

 

בין הנושאים הנלמדים נכללים הנושאים הבאים: ניהול צוות פיתוח תוכנה, כריית מידע מוסמכת, הגנה במערכות מתוכנתות, ממשקי משתמש, מערכות מאובזרות, תורת הקרובים הנומריים, הנדסת דרישות ושימושיות ועוד. בנוסף תחום נוסף שניתן להתעסק עמו במקצוע הוא לימודי בניית אתרים, לימודים אלו תורמים לידע בנושא זה.

 

עבודת הגמר

 

התלמידים לומדים במסלול במשך שנתיים כאשר לקראת סיומם של הלימודים, מחויבים הסטודנטים להגיש עבודות גמר. לאחר שלמדו את כל תחומי הלימוד בהנדסת התוכנה מטרת עבודות הגמר הוא לבדוק את היישום המעשי של תוכנית הלימודים. מסיימי תוכנית הלימודים נחשבים למומחים בתחום ורובם ממשיכים ללימודי דוקטורט.

 

איך מתקבלים ?

 

הסטודנטים שיכולים להתקבל ללימודי תואר שני בהנדסת תוכנה הם בוגרי תואר ראשון בתחומים הבאים: מדעי המחשב, הנדסת מחשבים הנדסת אלקטרוניקה, הנדסת חשמל, בנוסף ממוצע הציונים בתואר הראשון צריך להיות החל מ 80 נקודות, בנוסף יש מקומות לימוד שידרשו המלצות מתאימות.

 

היכן ניתן לעסוק בתחום?

 

בוגרי תואר שני בהנדסת תוכנה מבוקשים ונחשבים למומחים בתחומם. תעשיית התוכנה מתפתחת בקצב מואץ בארץ ובעולם ולכן יש דרישה לבוגרים אלו . הבוגרים עובדים בחברות הבאות: אמדוקס, סלקום, בזק קומברס, אינטל. בנוסף לכך בוגרים שיבחרו במסלול המחקרי יכולים להתקדם לתואר שלישי.

 

היכן הלימודים?

 

ניתן ללמוד לימודי תואר שני במקומות הבאים: טכניון - מכון טכנולוגיה לישראל, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת תל אביב, עזריאלי- מכללה אקדמית להנדסה בירושלים, המכללה האקדמית להנדסה אורט וסמי שמעון המכללה האקדמית להנדסה. כדאי לכם אם אתם עונים לתנאי הקבלה לפנות אל המקום הקרוב למקום מגוריכם, וללמוד תחום מעניין שיפתח לכם מרחבים עצומים של ידע ופרנסה בשפע.  

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.