False התמחות בכירורגיה כללית במהלך לימודי רפואה
פרופסור

התמחות בכירורגיה כללית במהלך לימודי רפואה

לומדים רפואה ושוקלים להתמחות בלימודי כירורגיה כללית? מוזמנים להיכנס למאמר ולקרוא על התחום, מה הוא כולל ואיזה ידע וכלים נחוצים לכירורג המתחיל.

מערכת פרופסור | 26.02.2019
התמחות בכירורגיה כללית במהלך לימודי רפואה

החלום להיות רופא הוא חלומם של רבים, ולא מעט מהחולמים אכן מנסים להתקבל ללימודי רפואה ואף מצליחים. בשלב מסוים צריכים הסטודנטים להחליט מה יהיה הכיוון שלהם ובמה הם יתמחו. אחת מהאופציות הקיימות היא התמחות בכירורגיה כללית, התמחות לא קלה, אך מרתקת ומיוחדת.

 

מהי כירורגיה כללית?

 

כירורגיה כללית כוללת אבחנה וטיפול קדם ניתוחיים כמו גם תוך ניתוחיים ובתר ניתוחיים, והיא מקצוע המבוסס על יידע באימונולוגיה, תזונה, טיפול נמרץ, גידולים אונקולוגיים, אנטומיה, פיסיולוגיה, מטאבוליזם, החייאה, הלם ועוד. האבחנה והטיפול של הכירורג הכללי הם  בעור ורקמות רכות כמו גם בשד, במערכת הלימפטית בגוף כמו גם בטחול, בדופן חלל הבטן ובתוכן שלה, במערכת העיכול על כל המרכיבים שלה – מעי גס ודק, קיבה, לבלב, דרכי מרה, וושט. לכירורג כלי עבודה רבים שאחד מהם הוא לפרוסקופיה אבחנתית. הנה הסבר קצר על מהי הבדיקה ומדוע מבצעים אותה.

 

מהי הבדיקה?

 

לפרוסקופיה אבחנתית היא בדיקה שבוחנת את פנים הבטן. סקופיה – הסתכלות, לפרו – לתוך הבטן. הכניסה והצילום של תוך הבטן מתבצעת באמצעות צינורות דקיקים עם סיבים אופטיים ועדשות, וניתן באמצעותם לראות מה קורה בפנים. את מה שקורה בחלל הבטן מציגים על צג בחדר הניתוח, והבדיקה היא לא רק אבחנתית אלא גם ניתוחית. היא לא מצריכה פתיחה של הבטן על כל ההשלכות של פתיחה כזו כמו אשפוז ארוך, כאבים והתאוששות ארוכה, ולכן היא הבחירה הראשונה במידה והיא אפשרית. לא ניתן לבצע אותה בעודף משקל קיצוני, בהידבקויות בבטן ובמקרים נוספים.

 

מה אפשר לזהות בבדיקה?

 

לפרוסקופיה אבחנתית מאפשרת לזהות ולבצע פעולות שונות בכירורגיה כללית. מאפשרת לזהות מחלות כבד שונות שצריך לגלות כמה שיותר מוקדם, ולזהות מיימת שהינה הצטברות של נוזלים בחלל הבטן, זיהוי של גושים בבטן שיכולים להיות שפירים או ממאירים, ופתרון לכל כאב בטן שאין לו הסבר. כאבי בטן יכולים להיות משלל סיבות ובניהן: דימום פנימי, זיהום באגן, מעי רגיז, דלקת בתוספתן – אפנדציט, הידבקויות בחלל הבטן וסיבות אחרות. בדיקה זו מאפשרת לא רק לראות אלא גם לקחת דגימה לבדיקת מעבדה, ולכן הכירורגים מעדיפים אותה על פני בדיקות אחרות.

 

קצת על ההתמחות

 

ההתמחות היא התמחות מרתקת, התמחות מגוונת מאוד שכוללת 4.5 שנים, 3 חודשים בטיפול נמרץ כללי, ו-9 חודשים נוספים במקצועות הבאים: כירורגיית בית חזה, אורטופדית, השתלת איברים, הרדמה, טראומה, טיפול נמרץ, כירורגיית חזה ולב, ילדים, פלסטית, נוירוכירורגיה, כירורגיית כלי דם וכירורגיה אורולוגית. בסוף יש עוד 6 חודשים של מדעי יסוד. ואיפה אפשר לעשות את ההתמחות הזו? בבתי החולים הציבוריים בישראל קרי תל השומר, איכילוב, בלינסון, אסף הרופא, הדסה עין כרם, רמב"ם, סורוקה ובבתי חולים ציבוריים נוספים.

 

לסיכום

 

התמחות בכירורגיה כללית היא התמחות מרתקת, היא כוללת לא מעט תתי תחומים והמון יידע שנרכש במהלכה. מטרת ההתמחות היא רכישת הבנה עמוקה בביולוגיה של האדם על מנת שניתן יהיה להתערב כירורגית רק כשבאמת צריך ולעשות את זה בצורה נכונה ויעילה. יש לא מעט עיתונות מקצועית וספרי לימוד בתחום וחשוב להשלים באמצעותם את ההתנסות הקלינית בכדי להגיע לרמה הגבוהה ביותר שניתן להגיע אליה.

 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.