False תואר שני בפיזיותרפיה
פרופסור

תואר שני בפיזיותרפיה

מעוניינים ללמוד תואר שני בפיזיותרפיה? רוצים לדעת מה לימודים אלו מקנים אחרי שסיימתם כבר תואר ראשון, אילו מיומנויות והיכן ניתן לעסוק בכך? המאמר הבא בשבילכם.

מערכת פרופסור | 13.02.2019
תואר שני בפיזיותרפיה

תואר שני בפיזיותרפיה יכול לספר לכם חוויה מעניינת ומסקרנת, אך בוודאי יש לכם שאלות רבות לגביו. האם התואר הזה מתאים לכל אחד? מהו בעצם נותן לנו בשוק התעסוקה? האם יהיה לנו יתרון על פני פיזיותרפיסטים אחרים?

 

איפה אפשר ללמוד תואר שני בפיזיותרפיה?

 

תואר שני בפיזיותרפיה ניתן ללמוד במגוון רחב של מכללות בכל רחבי הארץ. אם אתם רוצים ללמוד באזור הצפון תוכלו ללמוד באוניברסיטת חיפה שמציעה תואר שני בפיזיותרפיה שכוללים את שלושת אשכולות הלימודים שכוללים סוג של מוסקולוסקלטלית, פיזיולוגיה של המאמץ וגם נוירולוגית. אם אתם רוצים ללמוד באזור תל אביב אוניברסיטת תל אביב מספקת את האפשרות הזו, כמו גם אוניברסיטת אריאל בשומרון שמספקת תכנית ללימודים אלו באשכולות שונים בהיבטים הקליניים והתיאורטיים. אפשר ללמוד גם באוניברסיטת בן גוריון שמציעה להתמחות בנוירולוגיה ואורתופדיה.

 

מהם תנאי הקבלה לתואר שני בפיזיותרפיה?

 

כמו שכבר הבנתם יש הרבה מקומות לימוד שיכולים לספק לכם את הלימודים המסקרנים לתואר שני בפיזיותרפיה ואת הבחירה תצטרכו לבצע בין היתר לפי תחום ההתמחות שמעניין אתכם. עם זאת יש פרמטרים רבים נוספים שיהיו לא פחות חשובים כמו למשל תנאי הקבלה באותם המוסדות. תנאי הקבלה יכולים להיות שונים זה מזה אך בדרך כלל יהיה צורך בתואר ראשון בתחום עם ציון 80 לפחות, ניסיון קליני של שנתיים לפחות וגם ריאיון אישי. את הריאיון האישי יש לעבור מול סגל הפקולטות ויש מקומות לימוד שירצו מהמועמדים מכתבי המלצה ממקומות העבודה שבהם עבדו או עדיין עובדים.

 

על מה לומדים בתואר שני בפיזיותרפיה?

 

אז דיברנו על תנאי הקבלה אך עדיין לא דיברנו על המהות של המקצוע. האם באמת תואר שני בפיזיותרפיה מתאים לכל אחד? ממש לא. חשוב לזכור כי מקצוע זה לא מספק לכם את היכולת לעבוד בתחום, אתם חייבים להיות בעלי תואר ראשון ולעבור  בחינה שתסמיך אתכם לכך, וגם אז יש לכם דרך ארוכה עד להיות מטפלים עצמאיים ובוודאי מנוסים. הלימודים מספקים לכם בעיקר ידע מחקרי שנכנס לעומקם של ההתמחויות השונות, ולכן יש גם מסלולים שכוללים תזה ומסלולים שאינם כוללים תזה, שכמובן יהיו קצרים יותר. הלימודים אורכים שלוש שנים בממוצע.

 

התמחויות מרכזיות בתחום השיקום הפיזיותרפי

 

כל סטודנט במהלך הלימודים יכול לבחור התמחות ע"פ כישוריו ותחום העניין שלו. אורתופדיה – התמחות באורתופדיה עוסקת בטיפול בשלד והשרירים, התאמת מדרסים, טיפול בבעיות הליכה ויציבה נכונה. רפואת ספורט – התמחות בשיקום וטיפול בפציעות ספורטאים, טיפול בתנועה נכונה ומניעת פגיעות. נירולוגיה – התמחות בטיפול בפגיעות מערכת העצבים ע"י גירוי נכון של המערכות הפגועות. רפואת ילדים ומשפחה – פיזיותרפיסטים התפתחותיים מטפלים בבעיות מוטוריות שונות אצל ילדים  ומעודדים התפתחות תקינה.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?

 

מי שמחזיק בתואר שני בפיזיותרפיה יוכל ליהנות מיתרון בעיקר בתחום המחקרי והתיאורטי, כאשר בנוגע לעבודה המעשית אין תחליף לניסיון המעשי הטיפולי. בוגרי תואר שני בתחום יוכלו להשתלב בתפקידים ניהוליים, תפקידי ייעוץ, קופות חולים ומרפאות במגזר הפרטי והציבורי, בתי החולים, מכוני שיקום, בתי אבות וכן הלאה. גם במחקרים שונים, בהוראה בתחום ובהדרכה קלינית לבוגרי פיזיותרפיה יהיה יתרון משמעותי על פני מועמדים אחרים ולעתים התחום יהיה סגור רק עבורם.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.