False לימודי תואר שני בהנדסה כימית
פרופסור

לימודי תואר שני בהנדסה כימית

מעוניינים להמשיך את לימודיכם לתואר שני בהנדסה כימית? היכנסו וקראו אודות תנאי הקבלה ותכנית הלימודים בתעשייה הכימית. כמה המלצות ממרצים יעזרו לכם? זה הזמן לגלות.

מערכת פרופסור | 15.10.2018
לימודי תואר שני בהנדסה כימית

התעשייה הכימית מתפתחת כל העת ומשתנה רבות בהתאם לצרכי האדם והחברה המודרניים. מושגים כמו איכות הסביבה, מחסור במים, אנרגיה ירוקה, מזון טבעוני, כיבוש החלל ורבים אחרים פורצים לתודעה העולמית והתעשייה הכימית היא זאת, שבין היתר, מנסה למצוא פתרונות מתאימים.

 

פתרונות התעשייה הכימית

 

התעשייה הכימית מנסה למצוא פתרונות מתאימים והיא עושה זאת באמצעות פיתוח טכנולוגיות דוגמת ננו טכנולוגיה, מוליכים למחצה ואחרות. תחומים חשובים אלו נלמדים באוניברסיטאות  ובמוסדות להשכלה גבוהה אחרים במסגרת לימודי תואר שני בהנדסה כימית בו סטודנטים עוסקים בפיתוח תהליכים ומוצרים חדשים בתנאי מעבדה, תכנון מפעלים ופיקוח על הקמתם, שיפורים תהליכים תעשייתיים ועוד.

 

תכנית הלימודים בתעשייה הכימית

 

תכנית הלימודים בלימודי הנדסת כימיה משתנה ממוסד אחד למוסד שני, אבל לרוב תכלול ותתבסס על הנושאים המבוקשים ביותר בתעשייה דוגמת חומרים קראמיים, אלקטרוניים, מורכבים, פולימרים לצד לימוד על תהליכים הקורים בתוך החומרים, בריאקציה עימם וסביבם דוגמת התנהגות פיזיקאלית, אנליזת מבנה של חומרים, השפעות סביבתיות עליהם וכו'. כל זאת לצד תחומי העיסוק המרכזיים של התפלת מים, חומרים מרוכבים, טפיחה וקטליזה, תנועות שטח, נוזלים מורכבים, מתכות וסגסוגות, מטלורגיה, תופעות מעבר, הנדסת הסביבה, מערכות קולואידיות, מערכות חלקיקים, הנדסה ביוכימית, הנדסת ריאקטורים, קורוזיה ואלקטרוליזה, תהליכי הפרדה ועוד.

 

מסלולי הלימוד ותנאי הקבלה

 

ניתן לבחור בין מסלול מחקרי עם תזה המאפשר המשך ללימודי דוקטורט לבין מסלול ללא תזה לתואר השני בתחום. תנאי הקבלה משתנים ממוסד אחד למוסד שני כאשר במרבית המוסדות יתקבלו בעלי תואר ראשון עם ציון ממוצע של 80 לפחות במדעים מדויקים באחד מתחומי ההנדסה. ממוצע זה, 80, נדרש למסלול לימודים עם תזה בעוד במסלול ללא תזה יסתפקו מרבית המוסדות, אך לא כולן, בציון ממוצע של 75. לפעמים תלוי גם בכמות הנרשמים.

 

בקשת המלצות רלוונטיות בחלקית מהמוסדות

 

בחלק מהמוסדות יידרשו גם המלצות רלוונטיות - במקרים רבים, סטודנטים לתואר שני בהנדסה כימית מגיעים ללימודיהם בזמן שכבר עובדים במקום עבודה מסוים בתחום ומתקבלים על ידי המלצה מאחד או יותר מן המנהלים הבכירים בו יכולה לסייע. במקרה בו ממשיך בוגר תואר ראשון ללימודי המשך של תואר שני ברציפות יכולה להתקבל כמובן המלצה מן המוסד, בין אם אוניברסיטה או מכללה, בו הוא למד או מאחד מן המרצים הבכירים בו, עדיפות למרצים עם שם בתחום.

 

היכן לומדים ואיפה משתלבים?

 

בוגרי תואר שני בהנדסה כימית יוכלו להשתלב בתחומים הנוגעים להנדסת הסביבה, בתעשיות התפלת מים, במחלקות ומעבדות של תעשיות הנעזרים בהנדסה ביו-רפואית או הנדסה ביוכימית, תעשיות המייצרות חומרים פטרוכימיים וחומרים שונים אחרים, בחברות לייצור תרופות, בחברות מזון, בחברות הייטק ועוד. המשק הישראלי מתפתח כל העת, ובנוסף לתעשיות הוותיקות נוסדים מיזמי הייטק בתחומים שונים, וגם כאן, יש לבוגרים אפשרות להשתלב בהצלחה בחברות הזנק המקימות יש מאין. במקרים אלו, הסיפוק של בוגרים בעת הצלחה הוא רב ביותר ואף יכול להיות מתורגם לבונוסים נאים ביותר. אז איפה לומדים את כל הטוב הזה? ניתן כיום ללמוד תואר שני בתחום באוניברסיטת תל אביב, בטכניון, באוניברסיטת בן גוריון ובאוניברסיטת אריאל בשומרון.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.