False תנאי קבלה לתואר ראשון באוניברסיטה
פרופסור

תנאי קבלה לתואר ראשון באוניברסיטה

מחפשים איפה לעשות תואר ראשון ומבררים אודות תנאי קבלה? היכנסו כבר עכשיו וקראו מאמר זה שיכין אתכם לתנאי קבלה מקובלים, מדרישות פסיכומטרי ועד מבחני אמירם.

מערכת פרופסור | 29.07.2018
תנאי קבלה לתואר ראשון באוניברסיטה

תואר ראשון הפך בשנים האחרונות לכמעט חובה עבור כל מי שרוצה קריירה מתגמלת באמת. לימודים אקדמיים הם גם חוויה מעשירה באופן כללי - והצעד הראשון בדרך למסלול המתאים לכם ביותר הוא בירור תנאי הקבלה אליו.

 

ממוצע הבגרויות, הבחינה הפסיכומטרית

 

שני הקריטריונים העיקריים לפיהם מחליטות האוניברסיטאות אילו מהמועמדים יתקבלו לכל מסלול הם ממוצע הבגרויות והציון בבחינה הפסיכומטרית. מומלץ לבדוק מהו הסיכוי להתקבל לכל מסלול ספציפי, ובהתאם לבחור את אפשרויות הלימוד אליהן נרשמים.

 

מבחנים נוספים

 

בנוסף בחלק מהמסלולים נדרשים ציונים גבוהים גם בבחינות אחרות דוגמת מבחן אמירם שבוחן את הבקיאות באנגלית ואת מיומנות השימוש בשפה. חשוב לזכור שבמסלולים שונים ייתכנו אופנים שונים לשקלול ממוצע הבגרויות. עוד כדאי לקחת בחשבון שבימינו ישנם לא מעט מסלולים שניתן להתקבל אליהם גם ללא ציון פסיכומטרי ולחילופין אפשרויות קבלה גם לנטולי תעודת בגרות מלאה (ובפרט למועמדים בגילאי 30 ומעלה, על בסיס ציון מינימום במבחן הפסיכומטרי ובכפוף להשלמת לימודים שונים).

 

האם כדאי לגשת לפסיכומטרי נוסף?

 

במקרים רבים ישנה התלבטות האם כדאי לגשת לבחינה פסיכומטרית נוספת לפני שמנסים להתקבל למסלול לימודים כזה או אחר באחת האוניברסיטאות (או המכללות האקדמיות הרבות). בהקשר זה חשוב להדגיש כי בחינה נוספת יכולה רק לשפר את הציון, שכן בכל מקרה האוניברסיטאות מתייחסות לציון הגבוה ביותר שהשיג כל מועמד בבחינות הפסיכומטריות.

 

השקעה נוספת

 

מצד שני, לעתים פירוש הדבר דחיית התחלת הלימודים בשנה שלמה, וכן נדרשת השקעה של זמן וכסף - כך שרק למי שמרגיש הציון הנוכחי שלו לא משקף באמת את יכולותיו וידיעותיו מומלצת האופציה של פסיכמוטרי נוסף, ובכל שאר המקרים כדאי פשוט להתמקד במסלולים אליהם הציון הקיים כן מאפשר להתקבל. במידה ומחליטים להיבחן שוב ורוצים לעבור קורס הכנה, מומלץ לא לבחור באותו מקום שבו כבר עברתם קורס דומה (גם אם קורס חוזר מוצע במחיר אטרקטיבי) אלא לשנות (גם כי משנה מקום משנה מזל וגם כי דרך לימוד שונה וחדשה יכולה לתרום לא מעט נקודות לציון הפסיכומטרי).

 

מדוע תנאי הקבלה משתנים כל הזמן?

 

כדאי לזכור שתנאי הקבלה לכל מסלול שמוביל לתואר ראשון כזה או אחר באוניברסיטאות עשויים להשתנות, ואפילו במידה בלתי מבוטלת, משנה לשנה - כך שבהחלט ייתכן מצב שבו מועמד מקבל תשובה שלילית לבקשתו להתקבל למסלול מסוים אבל כשהוא מנסה שוב כעבור שנה, גם אם לא שיפר את ציוניו, הוא זוכה לתשובה חיובית.

 

האם לחכות עוד שנה?

 

יש לכך מס' סיבות, ובראשן העובדה שמעבר לדרישות הסף, ישנן שנים שבהן מועמדים מנסים להתקבל למסלול מסוים ומאחר שמספר המקומות בו מוגבל, רף הקבלה עולה, ובאותה מידה ייתכן שכעבור שנה הביקוש יקטן ורף הקבלה יחזור לקדמותו. בהתאם מומלץ לא להתייחס לתשובה שלילית כאל אפס סיכוי ללמוד את מה שבאמת מעניין אתכם ובוודאי שזה המצב אם הציונים שלכם (בבגרויות, בפסיכומטרי, במסגרת מבחן אמירם וכו') גבוהים וקרובים לסף. תוכלו לקבל מידע מפורט ספציפית עבורכם מיועצי הלימודים של כל אוניברסיטה, וכך תוכלו להעריך האם כדאי לכם להמתין עוד שנה, האם מומלץ לשפר ציונים או שמא הבחירה הטובה ביותר היא לחפש מסלול לימודים אחר שיספק את מבוקשכם.

 

פטור מלימודי אנגלית

 

כל מי שמתקבל למסלול הלימודים המבוקש מבחינתו שואף לקבל פטור מחובת לימודי אנגלית. הציון המינימלי בפרק האנגלית בבחינה הפסיכומטרית הדרוש כדי לקבל פטור מבוקש זה במרבית האוניברסיטאות הוא 134. גם מבחן אמירם מאפשר לקבל פטור מקורסי חובה באנגלית (חלקם או כולם).

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.