False לימודי תואר שני בחינוך
פרופסור

לימודי תואר שני בחינוך

חושבים לעשות תואר שני? היכנסו לאתרינו וקראו מה לומדים בתואר שני בחינוך, מהו שכר הלימוד, מה כוללים המסלולים ומהם תנאי הקבלה והיכן ניתן ללמוד.

מערכת פרופסור | 09.07.2018
לימודי תואר שני בחינוך

תואר שני בחינוך יכול לפתוח לכם דלתות רבות בהמשך הקריירה. מי יכול ללמוד לתואר השני בחינוך. מהם תנאי הקבלה? היכן אפשר ללמוד? מה לומדים במהלך התואר? אם אתם שואלים את עצמכם את השאלות הללו, זה הזמן להמשיך לקרוא ולקבל את כל התשובות שאתם צריכים.

 

שני מסלולים עיקריים לתואר שני

תואר שני בחינוך מתחלק לשני סוגים עיקריים. הסוג הראשון הם למעשה לימודי המשך כאשר אתם ממשיכים במסלול שכבר בחרתם מלכתחילה, תואר ראשון, בדרך לתיאור השני שכמובן יעבה את קורות החיים שלכם ויפתח לכם דלתות שאין לאנשים אחרים. במסגרת הלימודים לתואר השני אחרי סיום תואר ראשון אתם תרחיבו מאוד את הידע שלכם, תבצעו אותו בגוונים נוספים וכמובן תתמקצעו בהתמחות שלכם. במקרה השני, לימודים לתואר השני בחינוך לא יהיה קשורים כלל וכלל לתואר הראשון. גם בלימודים אלו תרחיבו את הידע שלכם באופן משמעותי וייפתחו דלתות אך אין קשר ישר.

 

היכן אפשר ללמוד לתואר השני?

לימודים לתואר שני בחינוך ניתן ללמוד בכמה מוסדות לימוד שונים שפזורים ברחבי הארץ. אפשר ללמוד במכללות ואפשר גם ללמוד באוניברסיטאות כאשר כמו שאתם יודעים, יש חשיבות רבה גם להנאה והתאקלמות שלכם בשל בחירת המוסד החינוכי וגם חשיבות של התואר לאחר מכן בעת חיפוש העבודה או המשך הקריירה שלכם בכל דרך שתבחרו.

 

בצפון הארץ

בצפון הארץ ניתן ללמוד במכללת אורנים שבקרית טבעון, במכללה האקדמית עמק יזרעאל, במכללת גורדון שבחיפה ובאוניברסיטת חיפה.

 

ירושלים

באזור ירושלים ניתן ללמוד באוניברסיטה העברית, במכללה האקדמית על שם דוד ילין, מכללת אפרת שמיועדת לבנות בלבד וגם במכון שכטר ללימודי היהדות.

 

במרכז הארץ והדרום

באזור המרכז תוכלו ללמוד בכפר סבא במכללת בית ברל, במכללה האקדמית לישראל ברמת גן, באור יהודה במרכז ללימודים אקדמיים וכמובן באזור נתניה שם יש את מכון וינגייט המפורסם.

באזור תל אביב יש עוד כמה מוסדות לימוד מוכרים כגון מכללת לוינסקי לחינוך, בסמינר הקיבוצים, אוניברסיטת תל אביב וגם האוניברסיטה הפתוחה על כל סניפיה השונים.

באזור הדרום אפשר ללמוד לתואר השני באוניברסיטת בן גוריון.

 

מה כוללים מסלולי הלימוד?

יש מגוון רחב מאוד של מסלולי לימוד ללימודי תואר שני בחינוך. כמובן שהמסלול תלוי בהעדפה שלכם בבחירת מסלול ההתמחות, כאשר מומלץ לשקול זאת בכובד ראש כי זה משמעותי מאוד להמשך חייכם בתחום. ניתן לבחור ממסלולי לימוד שונים ומגוונים עגון חינוך בגיל הרך, ניהול וארגון מערכות חינוך, חינוך מתמטי לבית הספר היסודי. לימודי תואר שני משולבים עם לימודי הוראה, לימודי אוריינות חזותית, תואר שני בחינוך המשלב, תואר שני בחינוך יהודי, חינוך מוסיקלי, טכנולוגיה בחינוך, חינוך סביבתי, תואר שני בתנ"ך, חינוך מיוחד, לימוד חינוך לשוני רב תרבותי וכן הלאה.

 

מהם תנאי הקבלה?

תנאי הקבלה משתנים מאוד ממוסד למוסד ולכן חשוב לבדוק זאת באופן פרטני. כמובן שיש צורך בתואר ראשון עם ממוצע ציוני שייקבע על ידי המוסד הלימודי, כאשר יש לרוב צורך גם בקבלת פטור ממבחן באנגלית וציון עובר במבחן סטטיסטיקה.  יש מוסדות שיקבלו אתכם לתואר השני רק אחרי שתעברו ריאיון אישי, כאשר לעתים יהיו מקרים חריגים שידרשו עוד כמה תנאים.

 

מהי מתכונת הלימוד ושכר הלימוד?

כמו כן, כל מסלול לימוד יכול להכין תנאים שונים כאשר מתכונת הלימודים נעה בין 36 ועד 70 שעות בשבוע בממוצע, כאשר הלימודים יכולים להתפרש בין שנתיים ועד ארבע שנים, בין יום לימודים לארבעה ימי לימוד בשבוע. שכר הלימוד באוניברסיטה עומד על 12,866 שקלים ובמכללות הוא לרוב יהיה גבוה יותר, זאת בגלל הביקוש הרב יותר ובגין תנאי הקבלה הנמוכים יותר באופן ממוצע.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.