False סטודנט, קונה רכב משומש? כך תעבור את המבחן בהצלחה
פרופסור

סטודנט, קונה רכב משומש? כך תעבור את המבחן בהצלחה

אם אתם סטודנטים ואין לכם כרגע רכב ותקציב גבוה לרכישה אל תדאגו! ניתן לקנות רכב משומש בתקציב נמוך. היכנסו לקרוא איך לקנות רכב משומש שישרת אתכם כהלכה.

מערכת פרופסור | 01.10.2017
סטודנט, קונה רכב משומש? כך תעבור את המבחן בהצלחה

חיי הסטודנטים בישראל אינם פשוטים בכל הנוגע להתנהלות הכלכלית הכוללת בדרך כלל עבודות מזדמנות ועבודות במשמרות בין שעות הלימוד במוסד הלימודים לבין למידה בבית למבחנים. גם אם אתם נעזרים בהורים וגם אם עצמאיים כלכלית, רוב הסיכויים שתדרשו לרכב פרטי שיביא אתכם אל האוניברסיטה או המכללה /הביתה/ להורים/ או לעבודה כמובן, שכן התחבורה הציבורית בישראל אינה אופטימלית בלשון המעטה. בתקופה מאתגרת זו מבחינה כלכלית בוחרים מרבית הסטודנטים לרכוש רכב משומש בעלות נוחה, מיד ראשונה שניה ועד חמישית  - על מנת שיישאר קצת כסף לבילויים וחיים סטודנטיאליים מהנים.

 

חשוב לזכור, ברכישת רכב משומש יש אלמנט של סיכון, לכן עולה הצורך לבדוק מה היטב את טיב הרכב שבחרתם. מה מצבו המכני? עד כמה הבלאי נתן בו אותותיו? על מנת לענות על השאלות הללו ולעבור בהצלחה את "מבחן רכישת הרכב המשומש" אספנו עבורכם מספר טיפים חשובים בעזרתם תגדילו את הסיכויים לעסקה מוצלחת מבחינתכם.

 

ספר הטיפולים של הרכב


ספר הטיפולים של הרכב משמש עדות להיסטוריה המכנית והטכנית של הרכב. עליכם לבדוק ולוודא שכל טיפולי המוסך ברכב בוצעו בזמן ועל ידי מוסך מסודר. כדאי לבדוק האם ומתי הוחלפו הבלמים ברכב והאם רצועת התזמון של הרכב (במידה ויש) הוחלפה בזמן שכן החלפת רצועת תיזמון קרוב ל 3,000 ₪ בממוצע.

 

בדיקה חיצונית של הרכב באור יום


את הפגישה הראשונה עם המוכר יש לבצע באור יום בלבד. גם אם המוכר יבקש להיפגש בערב בלבד מסיבות של עבודה וכו' – סרבו בתוקף. רק באור יום תוכלו להעריך באופן מדויק את מצבו החיצוני של הרכב. הקפידו להביט על הרכב לאורך ולרוחב וחפשו אחר שריטות, שקעים וסימני תיקון שונים. אחד מסימני התיקון שצריכים להדליק נורה אדומה הוא שינויים בגוון הצבע. אלו עלולים להצביע על תאונה שהרכב עבר ונצבע מחדש.

 

בדיקת הרכיבים החשמליים ברכב


הקפידו להדליק את המזגן ברכב וחכו עד שיחמם או יקרר. בהמשך, הפעילו כל רכיב חשמלי ברכב: חלונות, מגבים, שפריצרים, אורות קדמיים ואחוריים, אור בלמים וערפל, צופר וכל מה שניתן.

 

מנוע הרכב


פתחו את מכסה המנוע ובדקו את מראהו הכללי, האם הוא נקי? האם ישנם סימני חלודה ובלאי? הביטוי בצינורות השונים וחפשו אחר נזילות אפשריות. הקשיבו גם לצליל העולה ממנו כאשר הוא פועל וחפשו אחר רעשים יוצאי דופן. הביטו גם במצבר, מתי יוצר והאם מחובר כראוי או שעולה חלודה/ סימני בלאי מהחיבורים של המצבר לרכב.

 

בהמשך, לחצו על דוושת הגז בניוטרל, האם הם הרכב מעשן? עשן שחור או לבן עשויים להצביע על בעיה מכאנית במערכת הדלק או בשסתומים. הביטו על צמיגי הרכב על מנת להעריך את מצבם ולבסוף, הקפידו להביט אל פתח התדלוק של הרכב, שינוי גווני הצבע שם עלול להעיד על צביעה מחדש.

 

נסיעת מבחן


אל תוותרו על נסיעת המבחן והקפידו לבצע אותה בנסיעה עירונית איטית ובנסיעה בין עירונית במהירות גבוהה. בדקו טוב את תגובת הבלמים ובלם היד, האם הם בולמים היטב? האם הם מרעישים? יש לשים לב טוב לתפקודם. סגרו את חלונות הרכב עד הסוף וסעו במהירות גבוהה. האם הרכב נאטם כראוי מרעשים חיצוניים? בהמשך גם בנסיעה איטית וגם בנסיעה מהירה, הקשיבו היטב למנוע ולתיבת ההילוכים, חפשו ונסו להרגיש כל רחש או תנודה שאינם במקומם. גם בעמידה בהילוך סרק חשוב לבדוק שהרכב אינו רועד או נכבה.

 

כל הבדיקות שהעלנו כאן חשובות ביותר, אך אין הן באות להחליף בדיקת מוסך או מכון רישוי מסודרת אותה יש לבצע כשלב אחרון לפני רכישת הרכב. הקפידו שלא לגשת אל מוסך שהציע המוכר, אלא בחרו במוסך מטעמכם.
בדיקה נוספת עליה אין לוותר היא בדיקת רישיון הרכב, השוואת מספר השלדה שמופיע בו לזה שעל הרכב, בדיקת תעודת הזהות של בעל הרכב (שהמספר זהה לזה שברישיון הרכב) ובדיקה מול משרד הרישוי שהרכב אינו משועבד או שאינו בבעלותו של המוכר, דבר המקובל בעסקאות ליסינג למיניהן.

עברתם את כל אלו בהצלחה? תתחדשו!

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.