False לימודי תואר שני בפסיכולוגיה עם התמחות בפסיכותרפיה
פרופסור

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה עם התמחות בפסיכותרפיה

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה מציעים מגוון מסלולי התמחות. התמחות בפסיכותרפיה מיועדת לאלה אשר עוסקים בתחום הפסיכולוגיה הקלינית, פסיכיאטריה, עבודה סוציאלית ועוד.

מערכת פרופסור | 24.07.2017
לימודי תואר שני בפסיכולוגיה עם התמחות בפסיכותרפיה

הדרך אל ספת הפסיכולוג היא ארוכה מכפי שחשבתם. כדי להגיע ולעסוק במקצוע המבוקש, יש לעבור מסלול ארוך ולא פשוט. למה זה כדאי, למי זה מתאים, ומה הדרך טומנת בחובה? כל התשובות - במאמר שלפניכם.

 

לימודי פסיכולוגיה - קשה, אך משתלם

 

פסיכולוג מורשה מטעם משרד הבריאות מחויב להשלים לימודי תואר שני לפסיכולוגיה לצד התמחות מקצועית הנמשכת כשנתיים. פסיכולוגיה היא ללא ספק אחד מהמקצועות המבוקשים ביותר, אשר רבים רוצים לעסוק בו, על כן גם תנאי הקבלה הם גבוהים ביותר ומקשים על מועמדים רבים להתקבל לחוג. הדרך אל התואר אמנם ארוכה ורצופה קשיים, אך בסופה ממתין תואר נכסף ומוערך, סיפוק אישי (בשל האופי הטיפולי והעזרה לאנשים), אופציות עבודה מגוונות הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי ו/או הארגוני, סטטוס ומעמד חברתי, וכמובן - שכר גבוה התואם את ההערכה הגבוהה למקצוע.

 

תנאי קבלה

 

באופן כללי, תנאי הקבלה לתואר הם גבוהים, והמתקבלים הם לרב בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה או בוגרים של מדעי ההתנהגות. התהליך כולל ראיונות אישיים, מרכזי הערכה והכנה רבה מצד המועמדים, אשר נדרש מהם להציג ציון ממוצע בטווח של 85 ומעלה בתואר ראשון, להשיג המלצות של מרצים, לעבור מבחן מתא״ם ולקבל בו ציון בין 90 ל-125 ומעלה.

 

מסלולי הלימוד השונים

 

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה כוללים מגוון רחב של מסלולים והתמחויות מלבד הפסיכולוגיה הקלינית המוכרת לכולנו. החל ממדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה ארגונית, פסיכולוגיה חינוכית, פסיכולוגיה רפואית / שיקומית, מדעי המוח וההתנהגות, פסיכולוגיה עסקית וניהולית  וכן לימודי פסיכותרפיה. מסלולי הלימוד לתואר שני מאפשרים מסלול מחקרי (הכולל תזה) או מסלול ללא תזה, בהתאם לבחירת הסטודנט. בחלק מהמוסדות ניתן להמשיך גם למסלול של תואר שלישי.

 

פסיכותרפיה ומטרתה

 

פסיכותרפיה היא למעשה טיפול פסיכולוגי לכל דבר, אשר נועד לטפל במצבים של חוסר איזון נפשי הנובע מהפרעות, משברים רגשיים ומצוקות רגשיות. תחום הפסיכותרפיה טומן בחובו מגוון רחב של שיטות טיפוליות, אשר בכולן קיים קשר כלשהו בין המטפל למטופל המבוסס על תחושת ביטחון ואמפתיה אותה מעניק המטפל למטופל (פסיכותרפיה קוגניטיבית / הוליסטית / דינאמית / פסיכותרפיה באומנויות ועוד). המטופלים יכולים לבחור בשיטת טיפול הקרובה לליבם כאשר המטרה באופן כללי היא לטפל במצב חוסר האיזון ולהעניק להם תמיכה וכלים להתמודד עם שגרת היום-יום ועם מצבים חריגים.

 

מסלול התמחות בפסיכותרפיה במסגרת לימודי תואר שני

 

לימודי פסיכותרפיה פותחים בפני סטודנטים המעוניינים לטפל באנשים מגוון רחב של שיטות טיפול ואפשרויות לימוד. התמחות בפסיכותרפיה בתחום האקדמי נעשית במסגרת לימודי תואר שני בפסיכולוגיה, ומיועדת לעוסקים בתחומי פסיכולוגיה קלינית, פסיכיאטריה, עובדים סוציאליים בעלי תואר שני ומטפלים משפחתיים וזוגיים בעלי תואר שני. לימודי פסיכותרפיה אקדמיים נמשכים כשלוש שנים, עם התמקצעות ספציפית בתחום מסוים. כל שיטת פסיכותרפיה דורשת זמן לימוד שונה, וכן שונה בתנאי הקבלה. בסיום הלימודים, ניתן לבוגרים אישור משרד הבריאות והם יכולים לטפל כפסיכולוגים או פסיכיאטרים. לחילופין, קיים מסלול של לימודי תעודה בפסיכותרפיה, הנמשך בין שנה לשלוש שנים, אך בוגריו אינם נקראים פסיכולוגים ואינם רשומים בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.