False תואר ראשון בלימודי ביטחון
פרופסור

תואר ראשון בלימודי ביטחון

תחום הביטחון במדינתנו הוא אחד החשובים בחיינו, לכן ישנם לימודים אקדמאיים המלמדים זאת ומאפשרים השתלבות בביטחון. הכנסו לקרוא על המסגרת הלימודית של לימודי ביטחון.

מערכת פרופסור | 20.06.2017
תואר ראשון בלימודי ביטחון

במדינת ישראל, אין הרבה תחומים שנמצאים בתודעה הציבורית ושההשקעה של כל אחד מאתנו בהם היא גדולה כמו תחום הביטחון. הדבר נוגע הן בכוחות הביטחון השונים, הן בעבודה של אנשי מקצוע כחוקר פרטי, שוטרים ועוד, והן בלימודים שאפשר ללמוד בתחום.

 

על חשיבות תחום הביטחון והרלוונטיות שלו בעולם האקדמי בימינו ובמדינה שלנו

 

במדינת ישראל, תחום הביטחון הוא אחד התחומים החשובים והרלוונטיים ביותר לחיים של כל אחד ואחד מאתנו. מערכת הביטחון הישראלית קולטת אותנו אליה כחלק הכרחי מהחיים פה בתקופת שירותינו הצבאי, ורבים גם רואים את העתיד שלהם לאחר השירות הצבאי בתחום הביטחון – בין אם מדובר בשירות קבע, בין אם מדובר בכוחות הביטחון האחרים, בין אם מדובר בעבודות כמו חוקר פרטי או עבודות במשרד הביטחון, ובין אם מדובר בתחום האקדמי. תחום זה הוא תחום שנלמד ברמה מקצועית ואקדמית גבוהה במיוחד בישראל למודת המלחמות, עם המצב הביטחוני המסובך המוכר לכולנו היטב, וכעת נסקור את לימודי הבסיס בתחום – לימודי ביטחון לתואר ראשון. לימודים אלה הולכים והופכים פופולאריים ורלוונטיים יותר עבור רבים מאתנו, ובמאמר זה ננסה להבין מה בדיוק לומדים בהם, עבור מי הם רלוונטיים ומהם האפיקים התעסוקתיים הנפתחים בפני מי שמסיים לימודים בהצלחה בתחום זה.

 

מה לומדים במסגרת תואר ראשון בלימודי ביטחון? מהם התחומים הנלמדים?

 

לימודי תואר ראשון בביטחון הם לימודים בהם לומדים מגוון רחב של תחומים, הנוגעים כולם במציאות הביטחונית הקיימת במדינת ישראל ובמזרח התיכון כיום, בנוסף לתפיסות ביטחוניות שונות, היסטוריה ביטחונית ועוד. מבין התחומים הרלוונטיים שתורמים מתחומם ללימודי ביטחון לתואר ראשון ניתן למנות את מדעי המדינה ויחסים בינלאומיים, מדיניות מנהל ציבורי, היסטוריה צבאית ודיפלומטית, ונושאים רבים אחרים. במקרים מסוימים, ללימודי הביטחון ישנם גם פרקים מעשיים, כגון לימודי הגנה עצמית ועזרה ראשונה, התמודדות עם מצבי לחץ, ביטחון מידע ומחשוב ועוד תחומים רבים, בהתאם לבחירתם של הסטודנטים ולמוסד הלימודים שבו נלמד התואר. ניתן להבין כי מדובר בתואר עשיר ורלוונטי ביותר במדינה כמו ישראל, וחשוב לדעת בדיוק כיצד להתקבל ללימודים אלה, ולהכיר את האפיקים התעסוקתיים השונים בסופו.

 

תנאי הקבלה ללימודי ביטחון לתואר ראשון, והאפיקים התעסוקתיים בסיום התואר

 

מבחינת תנאי קבלה, במרבית מוסדות הלימוד האקדמיים המלמדים לימודי ביטחון לתואר ראשון ישנן דרישות דומות למדי – העדר מוחלט של עבר פלילי, בגרות מלאה ו-12 שנות לימוד, ממוצע בגרויות שעומד בממוצע על 82, ולעתים גם ציון סף בבחינה הפסיכומטרית (הדברים יכולים לבוא יחד, או אחד במקום השני). מבחינת אפיקי תעסוקה ואקדמיה לאחר סיום התואר הראשון בתחום הביטחון, ניתן למצוא עיסוקים רבים ואפשרויות מגוונות למדי. כך, לדוגמה, ניתן להמשיך ללימודי תואר שני בתחום. מאידך, ניתן גם לתת ללימודים פרקטיקה מעשית ורווחית למדי – במסגרת עבודה בכוחות הביטחון, במשטרה או בחברות אבטחה פרטיות, וכן בעבודה כחוקר פרטי או בתחום החקירות ככלל. הלימודים, בהתאם לבחירה של הסטודנט ולמוסד הלימוד, מעניקים כלים רבים, אותם ניתן ליישם באפיקים תעסוקתיים רבים שיכולים להיות רווחיים למדי אם רק יודעים כיצד לנצל אותם כראוי.

 

לימודי ביטחון הם לא רק מעניינים ורלוונטיים, הם גם יכולים להיות רווחים ביותר מבחינה תעסוקתית

 

מבחינה תעסוקתית, במציאות הישראלית כיום, אין הרבה תחומים שהלימוד שלהם יכול להיות משתלם כמו לימודי ביטחון לתואר ראשון. מעבר לכך, מדובר גם בתחום מרתק הן ברמה האקדמית והן ברמה המעשית, כאשר המחקר וההבנה של תחום זה יכולים להוביל להבנה מעמיקה יותר של המציאות הביטחונית והמדינית בישראל כיום.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.