False התמודדות עם טיפולי פוריות בזמן הלימודים
פרופסור

התמודדות עם טיפולי פוריות בזמן הלימודים

התמודדות עם טיפולי פוריות, בייחוד בתקופת הלימודים, הינה התמודדות לא קלה. הלכך, חשוב להכיר את גורמי התמיכה האפשריים והזכויות המגיעות לסטודנטים בתקופת הטיפול.

מערכת פרופסור | 08.03.2017
 התמודדות עם טיפולי פוריות בזמן הלימודים

טיפולי פוריות מלווים בקשיים נפשיים ופיזיים שונים. טרם הטיפול חשוב לדעת על הבעיות השונות אשר עלולות לצוץ במהלך הטיפולי, כיצד ניתן להתמודד איתן ומהן הזכויות המגיעות לסטודנטים אשר עוברים טיפול פוריות בזמן הלימודים.

 

בעיות פוריות כבעיה בעולם המודרני

 

באופן כללי, עם עלייה בגיל האישה (במיוחד לאחר גיל 35), סיכוייה להיכנס להריון יורדים וסיכוייה להפלת העובר עולים. עם התפתחות העולם המודרני, והצבת מעמדה של האישה כשווה לזה של הגבר – התפתחה רמת חיים שאינה משאירה זמן רב פנוי עבור נשים רבות. סטודנטיות אשר לומדות, נאלצות להתמודד עם לוחות זמנים צפופים ביותר.

 

בעיות פסיכולוגיות ונפשיות עקב בעיות פוריות

 

ראשית כל, עצם העובדה שקיימת בעיה להיכנס להריון בצורה טבעית עשויה לפגוע בביטחון העצמי של האישה ולהוביל תחושות דיכאון, כעס והאשמה עצמית. בעיות פסיכולוגיות נוספות שעלולות לצוץ הן פגיעה בדימוי הגוף, פגיעה בפעילות המינית ובמערכת היחסים בין בני הזוג, ייאוש מכישלונות לאורך הטיפולים ועוד. סיבות אלה וכן מחסור בידע אודות שלל הפרוצדורות שעוברת האישה, תוך חוסר ידיעה מוחלט לגבי הצלחת שלבי הטיפול, עלולים להביא למצבי חרדה ודיכאון קשים. טיפולי הפוריות הינם תהליך מורכב מנטלית ופיזית וכשהם נעשים בזמן לימודי התואר, שהנם תובעניים לכשעצמם, תחושות החרדה והלחץ עלולות להתעצם.

 

סוגים שונים של טיפולי פוריות

 

טיפולי פוריות כוללים סוגים שונים, כל זאת בהתאם לגיל ולרצונה של האישה. בהפריה חוץ גופית נעשה שימוש מבוקר בתנאי מעבדה של הפריית הביצית באמצעות זרע. לאחר מכן, הביצית חוזרת לרחמה של האישה. הקפאת הביציות נחשבת גם כן להליך חדשני בתחום טיפולי פוריות – בעזרת שיטת ה"ויטריפיקציה" מוקפאות הביציות (ניתן להקפיאן ללא הפריה מוקדמת, אך ברוב המקרים יש צורך להפרותן בזרע לפני תהליך ההקפאה).שיטות נוספות הן תרומת ביציות מהארץ או מחו"ל, החזרת עוברים ועוד.

 

הפסקת טיפולי פוריות

 

על אף שהסיכויים לכניסה להריון, לאחר מתן טיפולי פוריות שונים, הנם גבוהים – סטודנטיות רבות בוחרות להפסיק את הטיפול בטרם עת. טיפולי הפוריות מהווים מעמסה פיזית ומנטלית לא פשוטה עבור העוסקות בלימודים, שכן הם מצריכים הפניית זמן ומשאבים שנחשבים למצרכים נדירים בתקופת הלימודים לתואר. בנוסף, לתהליך המורכב הזה יש השפעות גופניות ניכרות, כגון: כאבים באזורים שונים בגוף, חוסר חשק מיני ואיבוד התיאבון.

 

תמיכה בסטודנטיות העוברות טיפולי פוריות

 

סטודנטיות וכל זוג אשר עובר טיפולי פוריות זכאי לסיוע נפשי במהלך הטיפולים. ניתן לציין את האפשרות לשלב פסיכולוגים, עובדת סוציאלית ופסיכותרפיסטים במהלך הטיפול. ליווי הסטודנטיות בכל תחום אפשרי במהלך הטיפול עשוי למנוע הפסקת טיפולי פוריות. גורמים מסייעים אחרים הם מלוות לפוריות שתפקידן הוא ללוות את המטופלת לכל אורך טיפולי הפריון, קבוצות תמיכה ואף טיפולי רפואה משלימה רלוונטיים.

 

זכויות סטודנטיות בטיפולי פוריות

 

לסטודנטיות אשר עוברות טיפולי פוריות ישנן זכויות רבות מצד המוסד האקדמי. זכויות אלה עשויות להקל על הסטודנטיות ולמזער באופן משמעותי את הפגיעה בלימודים. הזכויות נוגעות להיעדרויות והארכת לימודים, הגשת עבודות ומבחנים, ביטול קורסים, זכויות הנוגעות לבן הזוג של המטופל/ת והטבות שונות נוספות. חשוב מאוד להכיר לפרטים את זכויות הסטודנטיות בטיפולי פוריות לנצל אותם במידת הצורך.

 

תיאום ציפיות והבנה ריאליסטית של המצב

 

ככלל, יש להבין כי גם אם המטופלת תיכנס להריון לאחר הטיפולים – לא קיימת הבטחה לתינוק בריא. מהעבר השני, מחקרים רבים סייעו למיליוני זוגות להוליד ילדים בדרך זו. מדובר בתהליך ארוך אשר כרוך בקשיים רגשיים ופיזיים לא מעטים, הלכך, חשוב להיערך אליו מראש באופן יסודי, להכיר את כל משמעויות הטיפול ואת דרכי ההתמודדות והזכויות המגיעות לנו מצד כלל הגורמים בזמן טיפולי הפוריות. כך אנו נוכל להקטין באופן משמעותי את הקשיים הרבים ונעבור את התהליך בצורה המיטבית.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.