False לימודי רפואה עם התמחות באורתופדיה
פרופסור

לימודי רפואה עם התמחות באורתופדיה

עדיין מתלבטים מה להתחיל ללמוד? מעוניינים להתחיל בלימודי רפואה עם התמחות באורתופדיה אבל תוהים במה באמת הלימודים האלו כוללים, היכנסו וקראו כל הפרטים בפנים

מערכת פרופסור | 16.02.2017
לימודי רפואה עם התמחות באורתופדיה

אורתופדים הם רופאים שכמעט ואין אחד מאתנו שלא זקוק לשירות שלהם בשלב כזה או אחר. המקצועיות שלהם בכל מה שנוגע לשלד ולשרירי הגוף, היא תוצאה של לימודים והתמחות ארוכים ומקצועיים – וכעת נבין כיצד בדיוק הופכים לאורתופדים.

 

על חשיבותו של האורטופד, ועל העבודה היום יומית של רופאים מסוג זה

 

האורתופד הוא אחד מהרופאים החשובים ביותר בעולם שבו אנחנו חיים. תחום העיסוק הזה, אורטופדיה, הוא תחום העיסוק הנוגע למעשה ברפואת העצם והשריר בגוף האדם. משום שכמעט כל אחד מאתנו סובל בשלב כזה או אחר מבעיות כמו נקעים, שברים, בעיות שרירים וכדומה – לא מופרך להגיד שכל אחד ואחד מאתנו פוגש אורתופד בשלב כזה או אחר של חייו. משום שמדובר במערכות עצומות ומשמעותיות ביותר בגוף האדם, ברור גם שהמקצועיות של האורתופד צריכה להיות ברמה הגבוהה ביותר, וברור גם שעבודתו היום יומית של האורתופד היא עבודה מגוונת ומאתגרת – ולא מעטים מתחילים לימודי רפואה בשאיפה להגיע להתמחות במקצוע זה. משום כך, חשוב לדעת בדיוק מה התצורה של לימודי הרפואה וספציפית של ההתמחות באורתופדיה – וננסה להסביר זאת כעת.

 

קצת על לימודי הרפואה באופן כללי, ומה שצריך לעבור עוד לפני ההתמחות

 

לימודי רפואה, כפי שרבים מכם בוודאי יודעים, הם לימודים ארוכים ומאתגרים. הלימודים הם באורך של 6 שנים ועוד שנה נוספת של סטאז', כאשר שנות הלימודים מורכבות מ-3 שנים אקדמיות פרה-קליניות בהן לומדים מבואות, מקצועות יסוד ומדעים, ו-3 שנים קליניות בהן בנוסף ללימודים ישנם גם סבבים קליניים במחלקות שונות ובבתי חולים שונים. בסוף 6 שנות הלימודים ישנה שנת סטאז', ובסופה עוברים מבחנים של משרד הבריאות להסמכה כרופאים. כל התהליך הזה הוא תהליך כללי שכל מי שמעוניין להיות רופא מכל סוג צריך לעבור, כאשר כמובן שציוני הבגרויות והפסיכומטרי צריכים להיות גבוהים מאוד בכדי להתקבל, וישנו עוד מבחן קבלה מקדים ללימודי הרפואה באופן ספציפי.

 

מה אורך ההתמחות באורתופדיה, במה מתמקצעים ומה צריך לדעת?

 

ההתמחות באורתופדיה היא התמחות ארוכה, באורך של כשש שנים. לאחר סיום הלימודים, מי שמעוניין להתמחות במחלקה אורתופדית, צריך להעביר במחלקה עצמה 4 שנים לאחר סיום הלימודים, ובנוסף לחלק עוד חודשים במחלקות אחרות – כירורגית, טיפול נמרץ, אורתופדית ילדים, כף יד, שיקום, נוירולוגיה וכדומה. התחומים בהם מתמחים הם רבים מאוד, החל בשברים וטראומות, דרך טיפול בכאבי גב, כתפיים, אגן, שרירים ועוד, וכלה בתת התמחות ספציפית שנהוגה כיום – משום שתחום האורתופדיה הוא גדול ונרחב במיוחד. כלומר, גם לאחר 7 שנות הלימודים ו-6 שנות ההתמחות, ההתמחות לא באמת נגמרת.

 

התמחות באורתופדיה היא ארוכה וקשה – אבל בסוף התהליך גם מתגמלת למדי

 

התהליך של התמחות באורתופדיה הוא ארוך, והמיומנויות המקצועיות הנדרשות הן רבות, מהיבטים כלליים כמו טיפול בכאבי גב ועד תת התמחויות ספציפיות כמו עצמות כף היד. בכל מקרה, סוף התהליך הוא מתגמל – אורתופדים מרוויחים טוב ועובדים בסביבה מקצועית ומאתגרת.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.