False תואר ברפואה עם התמחות בייעוץ גנטי
פרופסור

תואר ברפואה עם התמחות בייעוץ גנטי

במסגרת לימודי הרפואה הגנטית הסטודנטים לומדים כיצד ניתן למנוע מחלות וסיכונים רפואיים. בנוסף, הסטודנטים לומדים כיצד להתאים את הטיפול הרפואי לחולה בצורה אופטימלית.

מערכת פרופסור | 14.02.2017
תואר ברפואה עם התמחות בייעוץ גנטי

הרפואה הגנטית נחשבת היום, בצדק, לעתיד של עולם הרפואה, ונכיר אותה לעומק

 

עולם הרפואה הוא עולם שחייב תמיד להתפתח ולהתקדם בכדי לתת את הטיפול הטוב ביותר לכל מצב רפואי באשר הוא. אם בעבר הדבר אמר שעל הרופא לנדוד בין בית לבית ולבצע פרוצדורות רפואיות שונות במטופלים כפריים, הרי שהתקדמות העולם והטכנולוגיה הובילה להקמתם של בתי החולים וקופות החולים, והתפקידים אותם מבצע הרופא הולכים ומשתנים עם כל עשור בו העולם שלנו מתקדם. כיום, ברור כי העתיד נמצא בגן האנושי, וביכולת לא רק לטפל במחלות אלא למגר אותן ממש, דרך מה שמכונה רפואה גנטית.

 

מידע רפואי אשר עשוי למנוע התפתחות מחלות וכן להתאים את הטיפול לחולה

 

הרפואה הגנטית כוללת את כל מה שנוגע למתן שירותי ייעוץ גנטי בזמן הריון ולאבחון עוברים בעלי סיכון גבוה לנשיאת מחלות שונות, כמו גם אבחון של זוגות שנושאים גנים מסוימים שיכולים להוביל בסבירות גבוהה למצבים רפואיים בעייתיים. בד בבד, יש כיום גם התפתחות במה שנקרא רפואה מותאמת לחולה – רפואה גנטית שמתייחסת לקוד הגנטי של החולה עצמו וליכולת להתאים לו את הטיפול האיכותי ביותר בהתאם לכך. בקיצור, מדובר ברפואה של העתיד, וכעת נבין בדיוק איך ניתן להתמחות בתחום זה ואיך נראה העיסוק בו מצדם של הרופאים.

 

קצת על לימודי רפואה, ועל ההתמחות ברפואה גנטית במסגרת לימודים ארוכים אלה

 

כפי שבוודאי ידוע לכם, לימודי רפואה הם לא סיפור פשוט וקצר כל כך. מדובר בלימודים הארוכים ביותר שניתן להירשם אליהם כמסגרת לימודים אחד, כאשר בישראל הם מחולקים לשלב פרה-קליני, שלב קליני ושלב סטאז'. השלבים הראשונים הם באורך של שלוש שנים כל אחד, ובהם מקבלים את הרקע, את ההכשרה המעשית ואת הידע הנרחב הנחוץ עבור בחירה נכונה של התמחות בפועל לאחר סיום הלימודים. שלב הסטאז' הוא באורך של שנה, וכך – לאחר שבע שנים – מקבלים את תואר הדוקטור לרפואה, וצריכים לבחור התמחות.

 

התמחות ברפואה גנטית כתת התמחות ברפואת נשים

 

התמחות ברפואה גנטית, בפני עצמה, עוד לא קיימת במסגרת של התמחות מחלקה של ממש, ובדרך כלל מגיעים אליה מתחום רפואת הנשים. התמחות ברפואת נשים היא באורך של מספר שנים, וכיום רפואה גנטית נחשבת תת התמחות מובילה בתחום זה. תת התמחות ברפואה גנטית יכולה לארוך כ-3-4 שנים לפחות, ולכלול השתתפות בסמינרים והשתלמויות מקצועיות, ואף עבודה מחוץ לארץ במטרה לקבל את הכלים העדכניים והאיכותיים ביותר בתחום – במיוחד לאור העובדה שמדובר בתחום שהולך ומתפתח עם כל יום שעובר.

 

על עבודתו של הרופא הגנטי, ועל סוגי המשימות השונות בהן הוא נתקל על בסיס יום יומי

 

עבודתו של הרופא הגנטי היא אחת המעניינות והמאתגרות ביותר בעולם הרפואה המודרני, הן ברמה המעשית והן ברמה הנפשית. הרופא הגנטי מקבל אליו זוגות של הורים לפני הריון או במהלכו, שרוצים להבין האם התינוק עומד להיוולד בריא. כך, ניתן לבצע אבחון גנטי טרום השרשה – כלומר לפני הכניסה להיריון, במטרה להבין האם יש להורים הרכב גנטי שמסכן את העובר ואת התינוק. אם כן, מקבלים החלטות בהתאם. גם במהלך ההיריון יש לרופא הגנטי משמעות עצומה – בביצוע בדיקות עובריות וגנטיות שונות שמטרתן לאתר בשלב העוברי תסמונות ומחלות שונות, וגם כאן – לקבל החלטות לא פשוטות בהתאם.

 

רפואה גנטית היא העתיד – ואתם יכולים להצטרף לרפואה של העתיד

 

רפואה גנטית היא ללא ספק הרפואה של העתיד, ואנחנו מבינים זאת עם כל יום שעובר ועם כל מחלה שאנחנו מצליחים לצמצם ואף למגר (סיסטיק פיברוזיס היא דוגמה למחלה שצומצמה בעשרות אחוזים מאז התקדמות תחום זה). אם אתם לומדים רפואה ומעוניינים לדעת עוד על תחום זה – כדאי לפנות לאנשי מקצוע בתחום ולהבין כיצד ניתן להתקדם בו.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.