False מסיימים תואר במשפטים? כך תשתלבו במשרד עורכי דין
פרופסור

מסיימים תואר במשפטים? כך תשתלבו במשרד עורכי דין

המדריך המלא להשתלבות בעבודה בתור עורך דין מתחיל

מאמר מערכת | 26.01.2017
מסיימים תואר במשפטים? כך תשתלבו במשרד עורכי דין

מסיימים תואר במשפטים? כך תשתלבו במשרד עורכי דין

אם אתם רוצים להיות חלק ממערכת הצדק בארץ ועומדים לסיים תואר במשפטים, כדאי שתקראו את המאמר שלפניכם. כאן תוכלו למצוא המלצות וטיפים אשר יעזרו לכם למצוא עבודה במשרד עורכי דין לאחר שתסיימו את כל דרישות הלימודים, כמו גם הסברים קצרים על האפשרויות שהמקצוע פותח בפניכם, כמו למשל להיות עו"ד גירושין, יועץ משפטי, שופט או לעשות הסבה למגזר העסקי.

מה עושים לאחר סיום הלימודים?

 

על מנת להשתלב בשוק העבודה, מיד לאחר קבלת התוצאות של בחינות ההסמכה, יש לקבל החלטה לגבי המסלול שאליו רוצים לפנות. האפשרויות שעומדות בפני עורך הדין הצעיר הן:

  • להיות שותף במשרד קיים – עורך הדין יכול בהחלט להצטרף למשרד עורכי דין גירושין או כל משרד אחר, ולשאוף להתקדם בסולם הדרגות עד שיגיע לעמדה בה יוכל להיות שותף. הסייג היחידי שיש לבחירה במסלול כזה הוא שכדאי לשקול היטב לפני שמחליטים להצטרף למשרד משפחתי, שכן במשרד כזה יכול להיות קשה יותר להתקדם. לטובת השתלבות במשרד הנכון חשוב מאוד לעשות תחקיר מוקדם ולראות איזה משרדים עונים על הדרישות. אם אתם רוצים להיות עו"ד גירושין, אתם צריכים למצוא משרד אשר תחום התמחותו העיקרי הוא דיני משפחה. אם אתם רוצים להיות עורכי דין פליליים – תצטרכו למצוא משרד העוסק בעיקר בתחום הפלילי. על מנת להתקבל למשרד כזה תצטרכו להיות מאוד ברורים בכוונות שלכם, להצטייד בתעודת עורכי הדין שקיבלתם ולהפגין ביטחון (אבל לא שחצנות) ביכולת שלכם להיות חלק מהמשרד. כימיה טובה היא תמיד מילת מפתח כשרוצים להתקבל לעבודה, ולכן כדאי להגיע עם חיוך, אבל גם עם אסרטיביות במידה הנכונה.

 

  • להיות יועץ משפטי – תפקידו של יועץ משפטי הוא מאוד מורכב ומאתגר, ואין ספק בכלל שהוא גם מעניין. כדי להגיע לתפקיד זה, כדאי להתמודד על תפקיד בתחום המיזוגים והרכישות, שוק ההון או ההיי-טק וללוות כמה שיותר עסקאות – כי זה בדיוק הניסיון הדרוש ליועץ משפטי.

 

  • להיות שופט – אמנם זה נראה חלום רחוק, אבל עורך דין שצובר ניסיון רב שנים במגזר הציבורי ובהמשך מגיע לייצוג בערכאות גבוהות – יכול בהחלט להתקדם בסולם הדרגות ובסופו של דבר לשבת על כס השופט. 

 

  • לעשות הסבת מקצוע ולהשתלב בעולם העסקי – אמנם יכול להיות שזה לא היה החלון הראשוני, אבל דברים יכולים להשתנות. גם אם יש לאדם מסוים תואר במשפטים ויכולת תיאורטית לעסוק בעריכת דין, הוא יכול לשנות את דעתו, ואין ספק שהתואר והידע שרכש יסייעו לו מאוד. במקרה כזה כדאי מאוד להתחיל בכל זאת במשרד עורכי דין המתמחה בתחום העסקי, ליצור קשרים טובים עם הלקוחות ולבנות רשת של קשרים שבסופו של דבר תקלוט את עורך הדין אל שורותיה.

 

כמובן שבכל תחום ותחום אפשר לבחור במגוון רחב של תפקידים. כך למשל, מי שתחום דיני המשפחה מעניין אותו יכול להשתלב במשרד המתמחה בתחום ולהיות עורך דין גירושין – על כל מה שמשתמע מכך. מי שדווקא התחום הפלילי קורץ לו – יבחר במשרד המתמחה בתחום זה, ומי שרוצה להיות שותף או יועץ משפטי ויש לו את האמביציה – ימצא את דרכו אל התפקיד.

 

לסיכום: אמנם, העולם של עורכי הדין הוא עולם מאוד רווי, אבל אדם שרוצה לעבוד בתחום, ולא משנה אם הוא רוצה להיות עו"ד גירושין או שופט – יוכל בהחלט להשתלב בו ולמצוא את הדרך שלו. אם גם אתם נמנים עם אותם אנשים – לכו עם הלב ועם הראש ביחד, ולבטח תגשימו את החלום שלכם. בהצלחה. 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.