False תואר במדעי התזונה
פרופסור

תואר במדעי התזונה

תואר במדעי התזונה הינו תואר המשלב מגוון תחומים, לשם הבנת התחום על כל רבדיו. בוגרי התואר לומדים באופן מקיף על הקשר בין התזונה למחלות ובעיות בריאותיות שונות.

מערכת פרופסור | 24.01.2017
תואר במדעי התזונה

בשנים האחרונות, כחלק מהרחבת נושאי הלימוד בפקולטות השונות להשכלה גבוהה, החלו להיכנס לתחומים חדשים, ביניהם, לימודי מדעי התזונה. למי מתאימים לימודים אלו? מה הם כוללים ומה אפשרויות התעסוקה העתידיים? כל אלו ועוד במאמר הבא.

 

ככל שעוברות השנים ועם התפתחות המדע המודרני, החלו להבין כי קיים קשר ישיר בין תזונה מאוזנת, לבין סוגי תחלואה שונים. ניתן למצוא בהיסטוריה, אזכורים רבים לנושאי התזונה הנכונה, החל מנפש בריאה בגוף בריא ועד הרפואה ההומאופטית (המוכר ביותר שעסק בתחום ביהדות, היה הרמב"ם שמצא קשר ישיר בין תזונה וריפוי מחלות – "דומה בדומה ירפא"). לימודי מדעי התזונה והתניית הרגלי תזונה נכונים, הפכו את הנושא למקצוע לימודים של ממש (לימודי תואר ראשון לרוב).

 

מה הם לימודי מדעי התזונה?

 

כאשר מתייחסים ללימודים בתחום נרחב שכזה, חשוב להבין כי הדגש מושם על עקרונות מסוימים. חשוב לציין כי פקולטות שונות לוקחות את הנושא ונותנות לו תוקף בצורה שונה. במהלך הלימודים, מבינים את הקשר בין תזונה נכונה למניעת סוגי תחלואה שונים. מבינים כיצד הליכי הגלובליזציה יחד עם הריבוי הטבעי באוכלוסייה, יוצרים למעשה מזון מהונדס גנטית. תחלואות רבות הגיעו בעקבות המזון – ירקות שאינם בצורתה הטבעית ואינם אורגנים, התפתחות המזון המהיר ועוד.

 

שיטות הלימוד

 

כאמור, לימודי תזונה קלינית כוללים לימוד תתי תחומים. ביניהם, מדעים, כימיה, ביולוגיה, חקלאות וכדומה. בשל השילוב בין תחלואה לתזונה, למדים הסטודנטים, תחומים שונים ברפואה, כימיה וביולוגיה. הכשרת התלמידים היא בלימוד חומר עיוני נרחב, לצד התנסות מעשית במעבדות מחקר. מטרת הלימודים היא ליצור את ההבנה כיצד יש לפנות ולתקוף את התחום על כל רבדיו – תחלואה, ירידה במשקל, קבוצות גיל שונות וכדומה. לכן חלק ההתנסות המעשית לצד העיוני הוא חשוב ביותר. בשל הנגיעה הישירה בכימיה ומדעים, נדרשים הסטודנטים גם בלימודי מתמטיקה.

 

אפשרויות הלימוד בתחום
 

מרבית הלימודים בתחום הם לצורך קבלת תואר ראשון, יחד עם זאת, קיימים לימודי השלמה בתחום ואף לימודים לתואר שני. במהלך התואר, ילמדו הסטודנטים מגוון רחב של שיטות ניתוח של המזון, שיטות אחסון, הנדסת מזון, מאיפה מגיע המזון ועוד. כאמור, כל זאת לצד פרקטיקה מעשית ולימודים עיוניים שמטרתם הטמעת החומר. מדובר על תואר שאורך שלוש שנים. מלבד התואר, מרבית מוסדות הלימוד, מקנים קבלת תעודה מקצועית בתזונה קלינית רק לאחר התנסות מעשית של חצי שנה בתחום.

 

מה מקנה תואר בלימודי תזונה?

 

כאשר סטודנט מגיע ללימוד מקצוע כהשכלה גבוהה, הוא חושב במרבית המקרים, במה יוכל לעסוק בעתיד. מטרת העל מן הסתם היא למצוא מקום עבודה איכותי שיבטיח עתיד כלכלי ואופק תעסוקתי רב שנים. לכן, בשנים האחרונות אנו רואים צמיחה בביקוש ללימודים כגון מדעי התזונה. כמובן, שכל אחד צריך לשאול את עצמו האם תחום הלימודים הוא הטוב עבורו והאם הוא רואה עצמו בעתיד מבצע עבודתו נאמנה (במקרה זה, האם מעבדה ובתי גידול טובים עבורו).

 

אפשרויות התעסוקה עבור בוגרי לימודי תזונה

 

לאחר קבלת התעודה במדעי התזונה, ניתן להתקבל לעבודה כדיאטנים, תזונאים, ייצור ופיתוח מזון, חברות תרופות, פיקוח במוסדות רבים וכדומה. ההקשר הוא ישיר גם לתחומי הרפואה ולכן גם קופות החולים, בתי החולים וחברות התרופות, עשויות לקלוט בעלי תואר ראשון בתחום. לימודי מדעי התזונה, עשויים לפתוח דלת להצלחה בתחומים רבים למסיימי התואר. לכן חשוב לבחור במוסד איכותי ומוכר שיאפשר הכרה גדולה יותר בשוק העבודה.

 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.