False סטודנטים עם הפרעות קשב וריכוז
פרופסור

סטודנטים עם הפרעות קשב וריכוז

כיום, לסטודנטים רבים יש הפרעות קשב וריכוז שמצריכות מהם הקלות שונות במהלך התואר. היכנסו לקרוא איך זה בא לידי ביטוי ומה ניתן לעשות במקרה של הפרעות קשה וריכוז.

מערכת פרופסור | 05.01.2017
סטודנטים עם הפרעות קשב וריכוז

הפרעות קשב וריכוז עלולות להפריע לסטודנטים במערכת ההשכלה הגבוהה. אחת הדרכים להתמודד עם הבעיה היא לקבל חוות דעת פסיכיאטרית רפואית ולהשתמש בה על מנת להשיג הקלות. קבלו את המדריך המלא

 

קשב וריכוז הן בין ההפרעות הבולטות ביותר של הדור הנוכחי. ההפרעות מאובחנות בדרך כלל בגיל צעיר, אך לעיתים הן מתגלות רק בשלב הכניסה לאקדמיה ולמוסדות ההשכלה הגבוהה. השילוב בין דרישות האקדמיה לבין אופי ההפרעות עלול לגרום לסטודנטים תחושת תסכול ולפגוע משמעותית בסיכויי ההצלחה שלהם.

 

במה מתאפיינות הפרעות קשב וריכוז?

 

יש כמה סימפטומים שדרכם ניתן לזהות הפרעות קשב וריכוז:

א. חוסר יכולת לשבת בכיתה לאורך זמן – שיעור ממוצע באקדמיה נמשך 90 דקות ורוב הסטודנטים מסוגלים להתמודד איתו בצורה יחסית פשוטה. עם זאת, סטודנטים עם הפרעות קשב וריכוז עלולים לחוש תחושה של חוסר נוחות כבר בתוך דקות ספורות בלבד. חוסר יכולת לשבת בכיתה לאורך זמן עשוי להעביר מסר לא נכון למרצה ולהעיד לכאורה על חוסר עניין.

 

ב. ציונים נמוכים במבחנים – סטודנטים עם הפרעות קשב וריכוז זקוקים להקלות על מנת לעמוד בדרישות האקדמיה. הפרעות פוגעות משמעותיות בציוני המבחנים של הסטודנטים, כי הן מונעות מהם את הזמן הנדרש לענות על השאלות. ציונים נמוכים במבחנים הם לעיתים אינדיקציה להפרעה שדורשת טיפול והתערבות קלינית.

 

ג. תחושת תסכול וכישלון – החיים עם הפרעת קשב וריכוז הם מאבק מתמשך שמלווה את הסטודנטים מהיום הראשון באקדמיה ועד לסיום התואר. הבעיה היא שלעיתים קרובות הם חווים תחושת תסכול וכישלון, שמגבילה את האפשרויות שלהם להתקדם ולהתפתח. סטודנטים כאלה יוצאים עם חוויה שלילית מהאוניברסיטה והדימוי העצמי הנמוך עלול לפגוע בהם גם בשוק העבודה.

 

מה סטודנטים עם הפרעות קשב וריכוז צריכים לעשות?

 

ראשית, סטודנטים עם הפרעות קשב וריכוז צריכים להבין שהם לא לבד. אחוז הסטודנטים שסובלים מההפרעה גבוה מכפי שנהוג לחשוב והיא חלה על גברים ונשים בכל העולם ובטווח רחב של גילאים. שנית, רצוי להציף את הנושא כבר בשלב הקבלה ללימודים ותוך כדי התייעצות עם יועצים של האוניברסיטה או המכללה.

 

ברמה האישית, סטודנטים עם הפרעות קשב וריכוז יכולים וצריכים לקבל הקלות. את ההקלות ניתן לקבל ברוב מוסדות ההשכלה הגבוהה רק בכפוף להצגת חוות דעת פסיכיאטרית מקצועית שחתומה על ידי אדם מוסמך. בחוות דעת פסיכיאטרית רצוי לפרט כמה שיותר נתונים על סוג ההפרעה, האופן שבו היא באה לידי ביטוי וההקלות הרלוונטיות שיכולות לעזור לסטודנט להתמודד עם האתגר.

 

יש כמובן גם אפשרויות טיפול בהפרעות קשב וריכוז. רוב אפשרויות הטיפול רלוונטיות עבור סטודנטים באוניברסיטה והן יכולות לשנות לחלוטין את החוויה שלהם. הדרך הנכונה לטפל בהפרעה היא למצוא תרופות שלא פוגעות ביכולת הריכוז של התלמידים ולא גורמות תופעות לוואי. רופא משפחה יכול לסייע ולתת הפניות. 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.