False לימודי קרימינולוגיה – כל מה שרציתם לדעת!
פרופסור

לימודי קרימינולוגיה – כל מה שרציתם לדעת!

קרימינולוגיה היא תורה החוקרת את עולם הפשע, עוסקת גם בהשפעה הסביבתית והפסיכולוגית, בנוער, במבוגרים, בהתמכרויות מסוימות כמו: סמים, אלכוהול ועוד. ומטפלת במה שצריך.

מערכת פרופסור | 05.01.2017
לימודי קרימינולוגיה – כל מה שרציתם לדעת!

 

קרימינולוגיה הינה תחום העוסק בתורת הפשע, השפעותיו ודרכי טיפולו, הקרימינולוגיה מתייחסת גם בקרב גילאי הנוער וכן בקרב המבוגרים המושפעים מפשעים חמורים וקלים כאחד.

 

קרימינולוגיה היא תחום בתוך תחום הסוציולוגיה, אשר נוגע לחקר הפשע ולמצבים חברתיים הקשורים לפשיעה. בעבר, ניתן היה ללמוד בארץ לימודי קרימינולוגיה רק לתארים גבוהים. אולם כיום מוצעים מגוון מסלולי לימוד בתחום הקרימינולוגיה לתואר ראשון, זאת בעקבות הדרישה ההולכת וגוברת של משטרת ישראל לאנשי מקצוע בתחום. הלימודים לתואר ראשון משולבים לעיתים עם תחומים אחרים, כמו סוציולוגיה, אנתרופולוגיה, אכיפת חוק, חברה וכן הלאה.

 

לימודי קרימינולוגיה

 

לימודי קרימינולוגיה עוסקים רבות בתיאוריה של הפשע, בהשפעות פסיכולוגיות וחברתיות על התפתחות הפשע, על היבטים התנהגותיים וחברתיים של הפושע ועוד. הלימודים כוללים פסיכולוגיה קרימינלית, כלומר ניתוח של המבנה האישיותי של פושעים בכל מיני תחומים. בנוסף, הלימודים כוללים גם עבודות מחקר וסטטיסטיקות על נושא הפשיעה. מלבד הלימודים התיאורטיים הללו, לעיתים קרובות לימודי קרימינולוגיה כוללים ניתוח של מקרי פשיעה אקטואליים ורלוונטיים, כשהמטרה היא ניתוח המקרה, דיון משותף ועיון מעמיק. לרוב, הלימודים כוללים גם סיורים מעשיים במקומות כמו בתי משפט, בתי כלא, מוסדות שיקום, מוסדות גמילה מאלכוהול או מסמים, מרכזי בריאות הנפש ועוד.

 

התמחות מעשית

 

בלימודי קרימינולוגיה נכללים לימודים עיוניים ותיאורטיים, ובמקביל גם התמחות מעשית, אשר כוללת התמודדות מעשית מול פשיעה, אלימות, עבריינות מסוגים שונים ועוד. בהתמחות מתנסים בתוכניות של ענישה, מניעה ואכיפה, כמו גם של שיקום וטיפול. המטרה של התרגול ושל לימודי קרימינולוגיה בכלל, היא לאפשר לסטודנטים לנתח מצבי פשיעה, ולהגדיר התנהגויות נורמליות או לא נורמליות של אנשים בחברה. לימודי קרימינולוגיה דורשים השתתפות בפרקטיקום במוסדות הקשורים לתחום הלימודים.

 

התמודדות משפחתית

 

לימודי קרימינולוגיה כוללים גם את התחום של טיפול משפחתי. כאשר ישנו מצב של פשיעה של אדם אחד, לא הוא בלבד סובל מן ההשלכות של העניין, אלא גם שאר בני המשפחה שלו. במקרים רבים, על המטפלים בנושא לדאוג להעביר גם את בני המשפחה לטיפול פסיכולוגי מתאים, אשר עשוי להיות משפחתי, זוגי או פרטני. המטרה של טיפול זה היא להעניק לבני המשפחה יכולת התמודדות עם המצב שנוצר, של בן משפחה שנקלע לפשיעה, ולהעניק להם גם את הכוחות לתמוך בו בשלבים של שיקום או של ענישה. בני המשפחה עלולים לסבול גם כלכלית, בעקבות ענישה כספית של העבריין, והעוסקים בקרימינולוגיה צריכים לדעת כיצד להפנות את בני המשפחה לסיוע מתאים.

 

הלימודים בפועל

 

לימודי קרימינולוגיה כוללים מגוון נושאים, כמו ענישה, פסיכופתולוגיה, אלימות, סוציולוגיה, סטייה חברתית, המשפט הפלילי, תיאוריות של עבריינות, ניתוח מחקרים, סמים מסוכנים, תורת הפשע, עבריינות מין, קרבנות פשיעה, עבריינות נוער ועוד. הלימודים נמשכים כ-3 שנים.

 

תעסוקה

 

בוגרי הלימודים לתואר ראשון בקרימינולוגיה יכולים להשתלב בעבודה במגוון מוסדות, כמו משטרת ישראל, שירות בתי הסוהר, מערכת המשפט, מוסדות אכיפה וטיפול, שירותי מבחן וכן הלאה. בנוסף, הבוגרים יכולים להמשיך ללמודים נוספים בתחומים כמו פסיכולוגיה ואנתרופולוגיה, או ללימודי המשך בתחום הקרימינולוגיה.

 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.