False התנאים לקבלת רשיון כנוטריון לאחר לימודי משפטים
פרופסור

התנאים לקבלת רשיון כנוטריון לאחר לימודי משפטים

אם סיימתם תואר במשפטים וקבלתם רישיון לעסוק בעריכת דין, הנכם יכולים להגיש בקשה לקבלת רישיון כנוטריונים. היכנסו לקרוא על הדרישות לקבלת הרישיון.

מערכת פרופסור | 01.01.2017
התנאים לקבלת רשיון כנוטריון לאחר לימודי משפטים

סטודנט אשר סיים תואר במשפטים ועבר מבחני לשכה יכול להגיד בקשה למחלקה לרישוי נוטריונים במטרה לקבל רישיון כנוטריון. במאמר זה נסביר על ההליך והתנאים לקבלת הרישיון המיוחל.

 

לפי נתונים אחרונים בסוף שנת 2016, פועלים בישראל יותר מ – 70,000 עורכי דין בתחומים שונים. אין ספק, שנתון זה הופך את ישראל לשיאנית עולמית במספר עורכי הדין ביחס לאוכלוסיה, עם נתון דימיוני של יותר מ – 600 עורכי דין ל – 100,000 תושבים.

מתוך 70,000 עורכי הדין הפועלים בישראך רק חלק קטן מאוד מהם הם נוטריונים מוסמכים אשר רשאיים לאמת, לערוך ולאמת מסמכים משפטיים מסוגים שונים.

במאמר זה נסקור את התנאים לקבלת רישיון נוטריון ומהם סמכויותיו העיקריות של נוטריון בישראל.

 

 מהם התנאים לקבלת רישיון נוטריון?

 

לצורך קבלת רישיון כנוטריון יש לעשות קודם כל תואר במשפטים ולעבור מבחני לשכה על מנת לקבל רישיון כעורך דין.

נוטריון הוא עורך דין אשר עמד ב – 4 תנאים עיקריים:

 

  1. אזרחות – נוטריון חייב להיות בעל אזרחות ישראלית או תושבות קבע בישראל.
  2. חבר לשכת עורכי דין – על עורך הדין המיועד, להיות חבר לשכת עורכי הדין במשך 10 שנים או יותר. כמו כן, עורך הדין חייב לעסוק בעריכת דין בצורה פעילה מידי יום ביומו לתקופה זהה.
  3. עבר פלילי – עורך דין אשר עבר עברה שיש עמה קלון או בעל עבר פלילי כלשהו, אינו יכול להיות נוטריון בישראל.
  4. אתיקה מקצועית – עורך הדין חייב לעמוד בדרישות לשכת עורכי הדין מבחינה האתיקה המשפטית ולעבור את ועדת הרשיונות אשר אחראית על הנפקת רישיון הנוטריון.

 

בסופו של דבר הנוטריון צריך לייצג את מוסדות המדינה בצורה נאמנה ולכן תהליך הבחינה והקריטריונים שבהם הוא חייב לעמוד הם מחמירים, קפדניים וקשוחים במיוחד.

 

מהם סמכויותיו של הנוטריון?

 

סמכויותיו השונות של הנוטריון מוגדרות בחוק הישראלי בצורה מפורטת במיוחד והם כוללות את הנושאים הבאים:

 

  1. תרגום נוטריוני – ישנם לא מעט הליכים משפטיים אשר דורשים תרגום נוטריוני בשפות שונות (למשל, תרגום נוטריון בספרדית, גרמנית, איטלקית וכדומה). התרגום הנוטריוני חייב להתבצע על ידי נוטריון אשר מכיר את השפה על בוריה ויכול לספק תרגום נכון, קביל משפטית ומדוייק ככל האפשר למקור.
  2. אימות מסמכים – שירות פופולרי נוסף בקרב נוטריונים הוא אימות מסמכים, חתימות והעתקים. שירות זה הכרחי לביצוע פעולות משפטיות פשוטות ומורכבות כאחד.
  3. מתן אישור – אישור נוטריוני יכול להינתן על מספר רב של מסמכים משפטיים מתרגומים שבוצעו על ידי צד שלישי ועד רשימות מלאי.
  4. תצהירים – נוטריון יכול לקבל ולאשר תצהירים שונים אשר נדרשים לפעילות משפטית או כראייה כלשהי במשפט. 
  5. עריכת מסמכים – נוטריון רשאי לערוך מסמכים שונים כמו הסכמי ממון, ירושות וצוואות.

 

 

שירותי הנוטריון הם שירותים משפטיים בעלי משמעות גדולה מאוד ולכן מבחינת החוק הישראלי, הנוטריון נתפס כרשות ציבורית אשר מייצגת את המדינה והחוק הישראלי.

 

אין ספק שעורך דין אשר משמש גם כנוטריון מאפשר לעורך הדין להגדיל את הכנסותיו השוטפות בצורה משמעותית מאוד. כיום, שכר הטרחה של הנוטריון מוגדר בחוק (ולא ניתן לסטות ממנו), כך שכל פעולה מתומחרת מראש בצורה אחידה אצל כל עורך דין ונוטריון ישראלי.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.