False מודעות לאיכות הסביבה ברחבי הקמפוסים
פרופסור

מודעות לאיכות הסביבה ברחבי הקמפוסים

שמירה על סביבה נקייה חשובה בכל מקום וכן בקמפוסי הלימוד האוניברסיטאיים. במאמר הבא נסביר באילו אמצעים נוכל לשמור על הסביבה בלי להתאמץ יותר מדי.

מערכת פרופסור | 14.11.2016
מודעות לאיכות הסביבה ברחבי הקמפוסים

נושא איכות הסביבה הוא תחום שהולך וצובר תאוצה בשנים האחרונות, עם ההבנה ההולכת וגוברת כי הסביבה שלנו לא תשרוד עוד שנים רבות ללא עזרתנו. בנוסף, עם המודעות ההולכת וגוברת לנושא, נוצרים בכל יום פיתוחים שונים שתפקידם למלא פונקציות מוכרות, בזיהום סביבתי מועט. השאיפה היא, שיגיע יום בו נוכל לבצע את הפעולות היום יומיות של ימינו ללא זיהום הסביבה.  

 

איכות הסביבה- לא מילה גסה

שקיות ניילון, בזבוז מים, קופסאות פלסטיק וקופסאות קרטון, הם מקצת החומרים שאנחנו משתמשים בהם בכל יום בלי להבין את הנזק הסביבתי לו אנו גורמים. ובין כותלי הקמפוסים האוניברסיטאיים נראה כי היכולת והצורך להבין את חשיבות נושא איכות הסביבה גבוהה אף יותר. התקופה הסטודנטיאלית היא תקופה בה רבים מהסטודנטים חדורי מוטיבציה להוביל שינוי או אג'נדה כלשהם או להיות חלק ממשהו חשוב ובעל משמעות. איכות הסביבה והשמירה עליה, צריכה אם כן, לקבל מקום של כבוד ברחבי הקמפוסים באוניברסיטאות ובמוסדות השונים להשכלה גבוהה. בשורות הבאות, ננסה לפרוט מקצת מהנושאים הנוגעים לשמירה על איכות הסביבה שעלינו, בתור בני אדם וסטודנטים לשים לב אליהם, בשטח הקמפוס ומחוצה לו.

 

מחזור בקבוקים

בקבוקי פלסטיק או זכוכית, מסיימים את תפקידם בעולם כחמש עד עשר דקות בממוצע מרגע פתיחתם. פחים רבים לאיסוף בקבוקי פלסטיק קיימים כבר כמעט בכל שכונת מגורים, ולאחרונה החלו הפחים גם להתרחב למוסדות שונים, ביניהם הקמפוסים האוניברסיטאיים. הידיעה כי יש לאן להשליך את בקבוק הפלסטיק לאחר גמר השימוש בו הופכת אותנו בן רגע מיצורים חסרי התחשבות ללוחמי צדק. דבר נוסף שיפה לראות, הוא העובדה כי מוסדות רבים, ביניהם האוניברסיטאות מחזיקים כיום עובדים שתפקידם לאסוף את הבקבוקים, עם התמלאות הפח, לשקיות ניילון, לצורך העברתם הלאה בשרשרת המיחזור.

 

שימוש בפחים שונים לסוגי חומרים שונים

פחים לפלסטיק, פחים לנייר ופחים לכל השאר. זו היא בדרך כלל החלוקה, כאשר עומדים בפני טריו של שלושה פחים המופרדים זה מזה לפי סוג הזבל שהם אמורים מכילים. המטרה ברורה- לעשות שימוש נוסף בכל סוג חומר בנפרד. שקיות ניילון לדוגמא, על אף השימוש האדיר לצרכן הממוצע, מהוות מפגע סביבתי ארוך טווח. העובדה כי היום ניתן להפוך אותן בסיום השימוש לשקיות חדשות, ללא פגיעה נוספת בסביבה, בהחלט מעודדת.

 

הדפסה דו צדדית

השימוש בנייר, רווח בעיקר במסגרת האוניברסיטאית, כאשר אנחנו נאלצים להדפיס עמודים רבים של סיכומים למבחן אחד שהלמידה אליו תסתיים פחות משבוע לאחר הדפסתם. ההמלצה, על ידי חברות ההדפסה ועל ידי ההיגיון הבריא, היא להדפיס בצורה דו צדדית כל עוד ניתן. כך, נחסוך מעצים רבים להיכלות, ועל הדרך נחסוך גם כסף, שעולה כמות רבה יותר של דפים, גם אם הם מודפסים מצד אחד בלבד.

 

זכרו, הסביבה היא שלנו והיא כאן בשבילנו

בין אם תמשיכו להשתמש בשקיות פלסטיק ובין אם תמחזרו אותם רגע לאחר השימוש, בין אם תדפיסו על צד אחד של הדף או על שני צידיו ובין תזרקו את שקיות הסופר לפח הנייר או לפח הפלסטיק, זכרו להיות כנים עם עצמכם בנוגע לנזק שאתם גורמים או שאתם מונעים. בתור יצורים תבוניים, ובתור סטודנטים חושבים, עלינו להתחשב עד כמה שניתן בסביבה שניתנה לנו כמתנה. אף אחד לא יוכל להבטיח לנו כי מחר נקום והדברים יראו אותו הדבר. המעט שנוכל לעשות כדי לשמר את מה שכבר מצוי באמתחתנו הוא לדאוג שהפגיעה תהיה מינימאלית עד כמה שניתן ולהשתדל לעשות שימוש חוזר במוצרים רבים ככל האפשר.

 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.