False השתלבות בשוק העבודה לאחר לימודי הנדסת חשמל
פרופסור

השתלבות בשוק העבודה לאחר לימודי הנדסת חשמל

סיימתם את התואר בהנדסת חשמל, אבל עכשיו העבודה הקשה באמת מתחילה. היכנסו למאמר ותוכלו לקרוא על מבחר התחומים בהם תוכלו להשתלב בעבודה ולראות מה מתאים לכם.

מערכת פרופסור | 08.11.2016
השתלבות בשוק העבודה לאחר לימודי הנדסת חשמל

הנדסת חשמל הינו אחד התחומים הטכנולוגיים החשובים ביותר בעת המודרנית

 

כיום, כאשר יותר ויותר מוצרים הופכים לקומפקטיים ומורכבים, הצורך במהנדסי חשמל רק הולך וגדל. מהנדסי חשמל הינם אנשים בעלי ההכשרה המתאימה ליצירת חומרות אשר יכולות להביא לידי ביטוי את התוכנות השונות אשר מתכנתים כיום ליצירת כמעט כל מוצר טכנולוגי, וזאת על ידי יצירת מערכת מעגלים חשמליים ומגנטיים אשר יכולים לתקשר אחד עם השני ולהביא לתוצאות שונות. רבים בוחרים ללמוד מקצוע זה, וחשוב לדעת מה יש לעשות עם התואר לאחר סיום הלימודים.

 

אז באילו תחומים משתלבים מהנדסי חשמל לאחר סיום הלימודים?

 

  • מחשבים: כיום מחשבים משתלבים בפעולתם של כמעט כל המכשירים האלקטרוניים בהם אנו עושים שימוש- פלאפונים, רכבים, מערכות GPS, מערכות אבטחה וכמובן מחשבים רגילים. מהנדסי חשמל יכולים להשתלב לאחר סיום לימודיהם באחת מחברות המחשבים המוכרות והגדולות, או להתחיל מיזם בתחום המחשבים בכוחות עצמם, וליצור בעבודתם רכיבים שונים אשר ישתלבו בעבודת המחשב, כאשר ישנם הבדלים מהותיים בין מחשבים בתחומים שונים, ונדרשת מיומנות גבוהה בכדי להשתלב בכל תחום.

 

  • תקשורת: תקשורת הינה התחום השני המבוקש ביותר למהנדסי חשמל והיא מתרכזת בעיקר בהעברת נתונים דרך קו תקשורתי. תחום זה קשור בעבודתן של כל חברות הסלולר- הן ביצירת תשתיות הסלולר הנדרשות לשם הפעלת מערכות התקשורת והן ביצירת המכשירים בהם נעשה שימוש כגון פלאפונים, טלפונים, איתוריות ועוד. אלה אשר בחרו להתמחות בתקשורת יוכלו להשתלב באחד מהאגפים של חברות התקשורת, ולעבוד על יצירת תשתיות תקשורת או מכשירי תקשורת, על פי צורך החברה ובחירת המהנדס.

 

  • מיקרואלקטרוניקה: מיקרואלקטרוניקה הינה תחום המשתלב בכל ענף טכנולוגי, והיא בעצם נוגעת ליצירת רכיבים אלקטרוניים לצורך שימוש במעגל משולב או לשימוש בפני עצמם. רכיבים אלו, אשר ניתן למצוא בכל מכשיר טכנולוגי, הינם פרי עבודתם של מהנדסי חשמל, כך שכל מהנדס חשמל יכול להשתלב בחברה טכנולוגית כזאת או אחרת ולעבור בתחום זה, אשר דורש דיוק מירבי, הבנה מעמיקה של דרך הפעולה של רכיבים שונים וכן הבנה בתכונות חומרים שונים כגון מתכות, סיליקון ועוד.

 

  • עיבוד אותות: כיום, צורות תקשורת והעברת מידע רבות מתבצעות באמצעות העברת אותות. העברה זו, בצורה של אותות אנלוגיים או דיגיטליים, דורשת את מעורבותם של מהנדסי חשמל בשתי דרכים- יצירת אמצעי שליחת האותות ויצירת אמצעי קבלת האותות, כאשר תפקיד מכשירים אלו הינו לתרגם את האותות המוטענים לתוכנה מסוימת לאותות הניתנים לשידור, ולאחר מכן לקלוט אותם בצד השני ולתרגם אותם לתוכנה בכדי שניתן יהיה לעשות בהם שימוש.

 

  • זרם חזק: זרם חזק הינו תחום כללי יותר של הנדסת חשמל, והוא נוגע לכל המקרים בהם ישנו צורך ביצירת מערכת הולכת חשמל. מהנדסי חשמל יכולים להשתלב בתחום זה ביצירת מערכות ביתיות קטנות, ביצירת מערכות לתחנות כוח ובכל מה שביניהן, ולכן תחום עבודה זה נרחב ביותר. כמו כן, בתחום זה נראה שימוש בידע מתחומים רבים וכן עבודה עם בעלי מקצוע שונים כגון בודק חשמל, מהנדסי תוכנה ועוד.

 

למרות ריבוי המשרות, עבודה בתחום הנדסת החשמל הינה עבודה תחרותית ביותר

 

עם סיום הלימודים, נראית תחרות רבה בשוק בתחום הנדסת החשמל, למרות ריבוי המשרות, וזאת בשל הדרישה של מוסדות שונים להעסיק רק מהנדסי חשמל בעלי יכולות גבוהות ביותר, ולכן השקעה בלימודים הינה קריטית ביותר למציאת עבודה לאחר סיומם. 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.