False מה עושים במקרה של שריפה במעונות
פרופסור

מה עושים במקרה של שריפה במעונות

אם אתם גרים במעונות אתם חייבים להיות ערוכים לכל אסון שעלול להגיע. אחד מהם הוא שריפה בבניין. במאמר הבא נציג את דברים שאתם חייבים לזכור שיעזרו לכם לעבור את המקרה.

מערכת פרופסור | 05.09.2016
מה עושים במקרה של שריפה במעונות

שריפה היא אירוע טראומטי במיוחד, שבמקרה הטוב גורם לנזקים כבדים לרכוש ולעתים גם לבריאות. אם חוויתם שריפה, חשוב שתדעו מה לעשות כדי לחזור לשגרה במהירות.

 

חשוב להקפיד קודם כל על הבטיחות

 

אם חוויתם שריפה בחדרי המעונות, זו וודאי הייתה חוויה קשה וכואבת שתיזכר לעוד זמן רב. למרות שמדובר במצב קשה ובהחלט מתסכל, חשוב להבין שניתן להשתקם ממנו ולהשיב את המצב לקדמותו בצורה טובה למדי. עם זאת, לפני שמתפנים לשקם את הנזקים שהאש הסבה לדירתכם, חשוב קודם כל לטפל בבריאות שלכם. הצעד הראשון מוכרח להיות יציאה מוחלטת מחדרי המעונות עד שמקבלים אישור מגורמים מוסמכים להיכנס אליהם שוב. חדרים שנשרפו מכילים פיח, פחמן חד חמצני ופלסטיק שרוף, אלו חומרים שמסוכן מאוד לנשום. מעבר לכך – במוקדי שריפה עלולים להיות חוטי חשמל חשופים שחשוב להימנע מהם. בקיצור – התרחקו מהמקום עד לסיום השיקום שלו.

 

הפעילו את הביטוח שלכם

 

בכל מקרה של שריפה חשוב להפעיל את כל הגורמים שידאגו לכך שתקבלו את הכסף שמגיע לכם על כל הנזקים לרכוש שלכם. בשריפות עלולים להישרף הפריטים היקרים ביותר לכם, במיוחד אם מדובר בחדרי מעונות, בהם יש לכם חומר לימודי חשוב ששמור על הלפטופ ובגדים יומיומיים. מומלץ לדבר קודם כל עם אב הבית של המעונות להסדרת הפרטים ולהבנה של הגורמים שאחראים על החזרת הכסף שלכם. אם יש לכם ביטוח על החפצים, מומלץ להפעיל אותו כמה שיותר מהר. כדאי לערוך רשימה מסודרת של כל הרכוש שנגרם לו נזק על מנת לקבל פיצוי גדול יותר בתביעה לביטוח.

 

שיקום הנזקים במבנה

 

שריפה יוצרת נזקים קשים למבנים, שמתחילים מהפיח בקירות ונגמרים בהרס מוחלט של מערכת החשמל. לשם טיפול בכך, מומלץ להזמין חברה שעוסקת בשיקום נזקי אש, אשר תבצע את כל העבודות באופן מרוכז. בשלב הראשון, החברה תבצע ניקוי יסודי של קירות המבנה באמצעות לחץ קיטור או קרח יבש. ניקוי זה יאפשר להסיר את השכבות העקשניות של הפיח. בשלבים הבאים החברה לשיקום נזקי אש תציב עבורכם מאווררים מסיביים וחזקים שידאגו לאוורר את החדר מכל החומרים הרעילים שהצטברו. לאחר מכן יתבצע טיפול במערכת החשמל, שיכלול חיווט מחדש של כל האזורים והתאמה בטיחותית. הטיפול בחשמל ילווה בטיפול בצינורות המים שמקיפים את המבנה במידה והם התפוצצו. אם השריפה הייתה ברמה בינונית עד קשה לרוב ייגרם נזק גם למבנה עצמו, ואז יהיה צורך בבנייה מחודשת של חלקים ממנו, שכוללת איטום של האזורים שנשרפו, בניית קירות והתקנת חלקי גג אם היה מדובר בקומה עליונה.

 

בנייה מחדש כדרך לשיקום המבנה

 

אם מדובר בשריפה קשה במיוחד שחירבה את כל הדירה במעונות ואת המבנה שסביבה, לעתים עדיף לבצע בנייה מחדש של המבנה כולו במקום שיקום נזקי אש. הסיבה לכך היא שהשיקום עשוי במקרים כאלו לעלות יותר כסף מהבנייה עצמה. עם זאת, במידה ומדובר בשריפה קלה יחסית שלא הרסה את התשתיות המרכזיות במבנה, עדיף כן לשקם את הבניין הן מבחינה כלכלית והן מבחינה מעשית.

 

היעזרו בחברים ובמשפחה והישארו אופטימיים

 

למרות שמדובר בחוויה בהחלט קשה ואפילו טראומטית, חשוב תמיד לזכור שכל עוד אתם בריאים ושלמים, הכל בסדר. תוכלו לבקש סיוע מהמשפחה ומחברים לתקופה בין השריפה לבין השיקום המלא של החדר שלכם. שמירה על גישה חיובית תאפשר לכם לשמור על מצב רוח טוב. פשוט הישארו אופטימיים – תהיה לכם בסוף דירה ואתם תחזרו לשגרה במהרה.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.