False לימודי מנהל עסקים שלא רק מועילים לעולם העסקים
פרופסור

לימודי מנהל עסקים שלא רק מועילים לעולם העסקים

בשנים האחרונות נעשה שינוי בתפיסה אצל האוניברסיטאות והמכללות למנהל עסקים, כנסו וקראו על כל השינויים שבוצעו והמגמות החדשות בתחום מנהל עסקים.

מערכת פרופסור | 28.08.2016
לימודי מנהל עסקים שלא רק מועילים לעולם העסקים

בשנים האחרונות נושבות רוחות של שינוי בבתי הספר למינהל עסקים. לא רק לימודי תיאוריות כלכליות וניהוליות, אלא גם לימודים המתמקדים בכיצד עולם העסקים יכול לחנך את החברה ולסייע לה להיות אחראית יותר בכל הקשור לפיננסים.  קראו כאן על המגמה החדשה.

 

אולי בשל התפיסה הזו, ואולי בניסיון למשוך עוד מתעניינים שאינם בהכרח חולמים להיות מנהלים, נראה שבאקדמיה נשמעים קולות אחרים בכל הקשור לעיסוק במקצוע הניהול העסקי-  כאלו הלוקחות את הידע הנלמד במסגרת לימודי התחום כדי לחנך את החברה פיננסית, ובמיוחד את הדור הצעיר.

 

יצירת אנשי עסקים חברתיים יותר

 

המגמה החדשה שבמסגרתה סטודנטים למנע"ס או כלכלה מייעצים למשפחות בתחומי הלימוד שלהם, היא חלק מהניסיון ליצור אנשי עסקים חברתיים יותר התורמים לחברה. הסיוע נעשה לרוב במסגרת פרוייקטים אשר למשתתפים בהן ניתנות נקודות זכות לתואר. המדריכים בפרוייקט מתאפיינים ברצון לתרום לקהילה, ובמקרים רבים גם ימשיכו לאחר הלימודים לעסוק בייעוץ כלכלי משפחתי- ומכאן שהשתתפות בפרוייקט כזה מהווה פתיחת דלת מוצלחת עבורם.

 

קורסים מותאמים לתוכן הסדנאות

 

המשתתפים בפרויקטים הללו, לוקחים חלק בקורסים העוסקים בכלכלת המשפחה כגון תכנון משכנתא, חסכון והשקעה כספית נכונה, ניהול מאזן כספי משפחתי ונושאים רבים אשר למעשה קשורים כולם לעולם היום יום של כולנו. בנוסף, נלמדים תכנים המותאמים יותר לעבודה מול הורים וכן נושאים הקשורים לעבודה בנושא הכלכלי גם מול בני נוער כחלק מהיחידה המשפחתית הגרעינית ואת תפקידם מן הבחינה הפיננסית ביחידה זו.

 

למה דווקא לפנות למתבגרים?

 

ממחקרים ושאלונים שנעשו בקרב הדור הצעיר בעיקר בגילאי 14-18 ע"י גורמים שונים בתחומים הפיננסים, ניכר שהידע הכלכלי והפיננסי של הצעירים הוא מצומצם מאוד ומילים כמו חסכון והשקעה זרות לצעירים הללו. חברו זאת למציאות שבה כמעט כל משפחה שלישית כיום נמצאת במינוסים ועם חוב משכנתא גדול, ותקבלו עתיד לא מזהיר במיוחד לצעירים הללו מהבחינה הכספית. בדיוק בגלל פערי הידע הללו, בחר המסלול האקדמי המכללה למינהל להתמקד בחינוך דור העתיד, ולבצע פרוייקט חד פעמי כפיילוט להתמחות תלת שנתית שלמה בתחום החינוך הפיננסי לצעירים במסגרת לימודי הכלכלה ומנהל עסקים. במסגרת הפיילוט, שנערך בחודש יוני האחרון במכללה,  נבחרו מספר סטודנטים להוביל קבוצה של צעירים בכיתות ח' באחת מחטיבות הביניים בעיר ראשון לציון בסדנה בת חודש שלימדה אותם צרכנות נבונה ומה המשמעות הכספית של חסכון והשקעות.

 

לא רק לתת ידע עסקי- אלא בסיס למחקר רחב יותר על השפעות החינוך הפיננסי

 

אך אם חשבתם שכל הסדנאות והפרוייקטים הללו נעשים רק לשם טובת הקהילה, טעות בידיכם. במרבית המקרים, הפרויקטים קשורים גם קשר ישיר למחקר ארוך טווח על השפעות החינוך הפיננסי והרצון לבדוק האם השקעה הן בצעירים והן בהורים במישור זה, יוצרת מבוגרים היודעים להתנהל נכון יותר עם הכסף שלהם וליצור לעצמם עתיד כלכלי מובטח וטוב שאינו מסתמך על הלוואות ומינוסים כדי לסגור את החודש.

 

האם אכן זו הדרך להוציא את הציבור הישראלי מן הבוץ של המינוס התופח? שנים יגידו....

 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.