False התמחות כרופא מרדים במסגרת לימודי רפואה
פרופסור

התמחות כרופא מרדים במסגרת לימודי רפואה

רופא מרדים הינו חלק בלתי נפרד מהניתוח, מדובר בהתמחות יוקרתית ובעלת ביקוש רב בארץ בשל מחסור ברופאים מרדימים. הכנסו לקרוא

מערכת פרופסור | 23.08.2016
התמחות כרופא מרדים במסגרת לימודי רפואה

התמחות כרופא מרדים הינה אחת מההתמחויות היוקרתיות והנדרשות ביותר בארץ

עם סיום לימודי הרפואה, עדיין לא ניתן להתחיל לעסוק בתחום באופן מעשי, ויש לגשת ולבצע התמחות באחת מתחומי העיסוק השונים כגון אף אוזן גרון, משפחה, נשים, יולדות, פלסטיקה ועוד. התמחות כרופא מרדים הינה אחת מההתמחויות היוקרתיות ביותר מבין הרשימה, וכן הינה ההתמחות הנדרשת ביותר בארץ בשל מחסור ברופאים.

 

אז מה יש לדעת על התמחות כרופא מרדים?

  • מהו תפקידו של רופא מרדים? רופא מרדים הינו האחראי על פעולת הרדמת המטופל במהלך פרוצדורות כירורגיות שונות כגון ניתוחים, השתלות שיניים בהרדמה כללית, ניתוחים בהרדמה חלקית ועוד. סוגי ההרדמה מתחלקים לשניים- כללית או אזורית, והם משתנים בין הניתוחים השונים, החולים השונים והמצבים השונים אליהם מתקדם הניתוח. בנוסף לביצוע ההרדמה, הרופא המרדים אחראי על ניטור מצב החולה והשגחה על מערכות החיים הקריטיות, מדדי לחץ הדם, קצב הלב, הנשימה, תפקודי כליות ומוח ומדדים נוספים החיוניים לתפקודו התקין של הגוף, הצלחת הניתוח וחיי החולה.

 

  • מדוע להתמחות כרופא מרדים? העיסוק כרופא מרדים הינו עיסוק מגוון ביותר, אשר נוגע לכלל תחומי הרפואה הקיימים. המפגש עם הרופא המרדים מתחיל עוד בהכנה לניתוח, שם יצטרך הרופא המרדים לשוחח עם החולה בכדי לברר עמו פרטים לפיהם יקבע את סוג ההרדמה, ממשיך במהלך הניתוח עצמו ומסתיים בחדר ההתאוששות. רופא מרדים הינו אחד מהרופאים המוערכים והנחוצים ביותר במערכת הבריאות, ועבודתם נחשבת כמספקת ומגוונת ביותר. בנוסף, ישנו מחסור חמור של רופאים מרדים בארץ, ואלו הרוצים לסייע למערכת הבריאות ולבריאות הציבורית יוכלו לתרום רבות בתור רופאים מרדימים מומחים, אשר יוכלו לסייע החל ממקרה של לידה וכל במקרה של טיפולי שיניים בהרדמה כללית.

 

  • מהו תהליך ההתמחות? לאחר סיום לימודי הרפואה באוניברסיטה, יש לבצע לימודי התמחות של חמש שנים, מהן שלוש שנים וארבעה חודשים יהיו במחלקת הרדמה, ויכללו הרדמה בכירורגיה אורולוגית, בכירורגיה אורטופדית, בכירורגיה של בית החזה כולל ניתוחי לב פתוחים וסגורים וכו'. לאחר מכן ישנם שישה חודשים, רצופים או מחולקים לשתי תקופות, בטיפול נמרץ כללי, שלושה חודשים במרפאת כאב, ושלושה חודשים בשניים מהתחומים הבאים: גסטרואנטרולוגיה, טיפול נמרץ ילדים, מחלות ריאה, נאונטולוגיה וכו'. בסופו של התהליך יש לבצע שישה חודשים של לימודי יסוד.

 

  • דגשים חשובים בהתמחות: במידה והחלטתם להתמחות בהרדמה, חשוב שתדעו כי שנה אחת מתוך השנתיים הראשונות וששת החודשים האחרונים של ההתמחות יהיו במקצוע הראשי, כך שתבלו זמן רב במחלקת הרדמה. כמו כן חשוב לדעת כי מתמחה בהרדמה חייב להגיש למועצה המדעית בתום ההתמחות תעודה על סיום קורס להחייאה מתקדמת, אשר אינו חלק מתוכנית ההתמחות, ולכן רצוי לוודא כי בטרם תסיימו את התמחותכם, תשקיעו את הזמן הנדרש בביצוע קורס זה.

 

  • תת התמחות ברפואה מרדימה: רופאים מרדימים רבים מבצעים תת התמחות בנושא מסויים כגון הרדמה במקרים של טיפולי שיניים בהרדמה כללית, גניקולוגיה, נוירוכירורגיה וכדומה. התמחויות אלה מתבצעות בצורות שונות בבתי החולים ברחבי הארץ, ורופא מרדים לא חייב להיות בעל התמחות שכזאת בכדי לעסוק במקצוע.

 

רפואה מרדימה הינה אחד מתחומי הרפואה החשובים ביותר

רופא מרדים הינו חלק בלתי נפרד מכל ניתוח, ועבודתו חשובה ביותר. התמחות כרופא מרדים מבטיחה עיסוק במקצוע מעניין, מגוון ויוקרתי, והעוסקים בה זוכים להערכה רבה בקרב קהילת הרופאים. 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.