False תואר שני לימודי בינה עסקית
פרופסור

תואר שני לימודי בינה עסקית

הכנסו לקרוא מה כוללים לימודי תואר שני בנושא בינה עסקית - אחד התחומים הבולטים והפופולריים ביותר בעולם הטכנולוגיה וההייטק בשנים האחרונות.

מערכת פרופסור | 27.06.2016
תואר שני לימודי בינה עסקית

אחד התחומים הבולטים ביותר בשנים האחרונות בעולם הטכנולוגיה וההייטק בפרט, הוא התחום של בינה עסקית (Business intelligence). מדובר על תחום שנועד לעזור לארגונים להפיק מידע איכותי מתוך מגוון הנתונים שמופקים בארגון. מערכות בינה עסקית כוללות איתור וכריית מידע, עיבוד אנליטי שלהם, ניהול ביצועים עסקיים, מידוד וחיזוי. המערכת מסוגלת לאתר את המידע, לנהל ולקטלג אותו, להפיק ממנו נתונים וליצור דוחות שיתאימו לצורך קבלת החלטות בצורה נכונה.

אנחנו יכולים לראות את הפופולאריות הרבה שיש לתחום בשני מוקדים עיקריים, שוק העבודה, שם אנחנו יכולים לראות דרישה הולכת וגוברת לאנשים אשר מתעסקים ומתמחים בבינה עסקית, וכן בתחום האקדמי, שם נפתחים עוד ועוד מסלולים של תואר ראשון ותואר שני שקשורים לנושא. כיום, מי שרוצה לעבוד בתחום ולהתקדם בו, חייב ללמוד אותו במסגרת אקדמית מוכרת, ובפרט רצוי שהוא לא יסתפק בתואר ראשון אלא ימשיך ללימודי תואר שני.

 

לימודי תואר שני בינה עסקית – מה הם כוללים

תחילה נציין, שבחלק גדול מהמקומות בהם לומדים בינה עסקית, משלבים את הלימודים עם תחומים נוספים, הן כאלה הקשורים ישירות לעולם של ניהול מערכות מידע והנדסה, וכן לתחומים אחרים כמו מינהל עסקים, ביולוגיה, ננו טכנולוגיה, מחשבים ועוד. המשמעות היא שניתן להתמחות בתחום לצד התמחות בצד מקצועי נוסף ובכך לשלב ביניהם.

במסגרת לימודי תואר שני בבינה עסקית, כתואר שעומד בפני עצמו והן כתואר משולב, לומדים כיצד ליצור מערכות של בינה עסקית, כיצד להתאים אותם לארגונים בסדרי גודל שונים, כיצד להתאים אותם למערכות בתחומים שונים, וכן כיצד לעבוד עם המידע שהמערכות מספקות,. למשל, כיצד לזהות דפוסים חוזרים ונשנים של פעולות, כיצד לאתר סט פעולות מתחומים שונים, כיצד להפיק מהמידע חיזויים נכונים ועוד. בסופו של דבר מערכות בינה עסקית נועדו לעזור לקבל החלטות בצורה טובה יותר, לכן חשוב לדעת כיצד לעבוד עם המידע שקיים בשטח בצורה נכונה.

 

מדוע משתלם להמשיך ללימודי תואר שני וכיצד ניתן לנצל אותו לצורכי תעסוקה

העולם כיום הולך בכל התחומים לכיוון של תואר שני ושלישי, אם בעבר תואר ראשון היה מספיק בשביל להתקבל לעבודה, הרי שכיום יותר ויותר מעסיקים מחפשים בעלי תואר שני ושלישי. זה נובע גם כתוצאה מאינפלציה במספר בוגרי תואר ראשון וגם מתוך הבנה שבתואר שני מתקיים המחקר האמיתי בתחומים השונים. לכן בשביל שיהיה לנו בסיס טוב יותר, רצוי להתקבל ללימודי תואר שני בתחום של בינה עסקית.

אחרי שהתקבלנו וסיימנו את התואר, במסלול מחקרי (עם תזה) או במסלול לא מחקרי (בלי תזה), אנחנו יכולים לנסות ולהשתלב בחברות בתחומים שונים, החל מחברות ביטחון, חברות פיננסיות, ביטוח, בנקים, חברות היי טק ועוד. ישנם מוסדות אשר פועלים באופן ישיר עם גורמים רציניים בשוק, מפעילים איתם תוכניות לימוד שונות ומאפשרים לבוגריהם להשתלב שם. ההמלצה היא לבדוק מה כל אחד מהמוסדות מציע לכם במסגרת התואר ולקחת את זה בחשבון, כשאתם מחליטים להירשם ללימודים בתואר. 

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.