False תואר במנהל עסקים עם התמחות בניהול פיננסי - תעסוקה ביום שאחרי
פרופסור

תואר במנהל עסקים עם התמחות בניהול פיננסי - תעסוקה ביום שאחרי

כל מה שרציתם לדעת על תואר במנהל עסקים. במאמר הבא נסקור את התואר הראשון, השני וMBA- עם התמחות בניהול פיננסי. לפרטים היכנסו לאתר.

מערכת פרופסור | 30.03.2016
תואר במנהל עסקים עם התמחות בניהול פיננסי - תעסוקה ביום שאחרי

אחת מהטענות השבות ועולות מול הלימודים האקדמיים היא רמת התיאורטיות והניתוק (כביכול) שלהם מהמציאות. ברחבי העולם עולים סטודנטים על בריקדות, בטענה כי לימודיהם, במקרה הטוב, כללו תיאוריות מיושנות שאינן רלוונטיות למציאות העכשווית, ובמקרה הגרוע, לא סיפקו להם כלים כלשהם כדי לעסוק במקצוע הנלמד בפועל. באופן מפתיע למדי, סטודנטים לתואר הראשון או השני במנהל עסקים, אינם נוטלים חלק בטענות אלה, ואף נראה, כי אינם מתחרטים לרגע על שבחרו ללמוד מנהל עסקים דווקא ולא כלכלה, למשל.

 

למה משתלם ללמוד לתואר ראשון במנהל עסקים?

חלק גדול מהסטודנטים המגיעים ללימודי התואר הראשון שלהם, עדיין אינם מגובשים על כיצד ייראה העתיד שלהם. לרוב, הם אינם יודעים במה ירצו לעסוק "כשיהיו גדולים", היכן ירצו לעבוד וכן הלאה. תואר ראשון במנהל עסקים מאפשר להם לטעום על קצה המזלג כמעט מכל נושא (שיווק, פרסום, מכירות, משאבי אנוש וכיו"ב). בנוסף לכך, סטודנטים בוגרי תואר ראשון במנהל עסקים מתקבלים בברכה במגזר הציבורי וגם בענף הפיננסי שבמגזר העסקי, כאשר יש להם ניסיון מעשי כלשהו. בתחום ההיי-טק, ישנה דרישה לבוגרי התואר במשרות נחשקות כניהול קשרי הלקוחות של הארגון, וכן הלאה. השורה התחתונה היא, כי התואר הראשון פורש בפני המסיימים אותו מגוון גדול של אפשרויות, בצד היכולת לגבש את עתידם בקריירה המקצועית או את כוונותיהם ללימודי ההמשך.

 

תואר שני במנהל עסקים (MBA)

בניגוד לתואר הראשון, אל התואר השני, מגיעים הסטודנטים פחות מבולבלים והם כבר יודעים כי ברצונם להשתלב בתחום (במידה והם ממשיכים את לימודיהם בו ישר לאחר סיום לימודי התואר הראשון) או שכבר יש להם ניסיון תעסוקתי בתחום. במידה והתואר הראשון שבידיהם איננו מתחום רלוונטי, הם ידרשו ללימודי השלמה, לפי החלטת ועדת הקבלה במוסד הספציפי בו ירצו ללמוד. אורך הלימודים הוא כשנה (שלושה סמסטרים רצופים) וברוב המוסדות האקדמיים יוצאים מנקודת הנחה כי מדובר בסטודנטים המשלבים עבודה ולימודים, ולכן, תוכניות הלימודים הן גמישות ומותאמות לשעות הנוחות לאנשים עובדים.

 

MBA עם התמחות בניהול פיננסי

התואר השני במנהל עסקים מציב בפני הסטודנטים הלומדים בו מבחר תחומי התמחות, ביניהם שיווק, ייעוץ והתנהגות ארגונית, ניהול עסקים גלובליים, ניהול כללי, ניהול פיננסי ועוד. כמעט כל אחד מתחומי ההתמחות מהווה עבור הסטודנטים הזדמנות להעמיק בכל אחד מהתחומים הרבים בהם נוגעים לימודי מנהל עסקים ומאפשר לסטודנטים מיקוד מיוחד בתחום בו הם מתעניינים. בין תחומי ההתמחות, בולטת במיוחד התמחות בניהול פיננסי, המקנה לסטודנטים כלים להתמודדות עם החלטות פיננסיות העומדות בפני ארגונים בסדרי גודל שונים, כמו גם הבנה נרחבת של פעילות הארגון באספקט של תכנון פיננסי.

 

מהם יתרונותיה של התמחות בניהול פיננסי?

התמחות בניהול פיננסי פותחת בפני הסטודנטים קשת של אפשרויות תעסוקה כעצמאי או כשכיר בתפקידים רבים ומגוונים כמנהלי כספים בחברות, מנהלי מוסדות פיננסיים, מתכננים ואנליסטים פיננסיים ועוד. היא מהווה עבור בעלי הגישה הפיננסית אשר רואים את עתידם בתחום, קרש קפיצה להשתלבות בכל ענפי המשק וכמעט בכל תפקיד שירצו.

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.