False לימודי תואר ראשון במשפטים
פרופסור

לימודי תואר ראשון במשפטים

אז מה לומדים בתואר ראשון במשפטים ואיזה התמחויות אתם יכולים לבחור? את כל התשובות לשאלות אלה ולשאלות נוספות תוכלו למצוא במאמר שלפניכם.

צוות המערכת | 09.03.2016
לימודי תואר ראשון במשפטים

אם תחום המשפט מעניין אתכם ואתם רוצים לעבוד במקצוע שמאפשר להוציא את הצדק (לפחות את זה של הלקוח שלכם) לאור – אין ספק כי לימודי תואר ראשון במשפטים הוא תחום הלימודים שמתאים לכם. אז מה לומדים בתואר ראשון במשפטים ואיזה התמחויות אתם יכולים לבחור? את כל התשובות לשאלות אלה ולשאלות נוספות תוכלו למצוא במאמר שלפניכם.

 

קצת אודות תואר ראשון במשפטים


בלימודים לתואר ראשון במשפטים מקבלים ידע רב בכל תחומי החיים. בתחילה כל הסטודנטים מקבלים רקע כללי על העולם המשפטי הכולל את כל התחומים כגון משפט מסחרי, משפט פלילי, משפט אזרחי ומשפט בין לאומי, ובהמשך כל סטודנט יבחר את התחום בו הוא מעוניין להתמחות, כלומר – התחום המשפטי בו הוא מעוניין לעסוק.

 

לימודי משפטים נחשבים ליוקרתיים מאוד, כי התפיסה (המוצדקת) בחברה היא, שמצד אחד האמת תמיד צריכה לצאת לאור, ומצד שני – שלכל אדם מגיע ייצוג. לכן, מי שמעוניין ללמוד משפטים צריך להיות אדם רודף צדק מחד, אולם כזה שיודע שיהיו פעמים בהם יצטרך להגן על אנשים שביצעו מעשים לא מוסריים (אם יבחר, למשל, בתחום המשפט הפלילי או האישי). בכל מקרה – יש הרבה מאוד ביקוש ללימודי משפטים, ולכן היום ניתן ללמוד אותם לא רק באוניברסיטאות אלא גם במכללות ייעודיות. תנאי הקבלה קשים יחסית, וגם הלימודים עצמם מצריכים הרבה מאוד עבודה, אבל מי שבאמת אוהב התחום ימצא גם בלימודים וגם אחר כך במקצוע – סיפוק רב.

 

מה לומדים בלימודי תואר ראשון במשפטים?

 

במהלך הלימודים נוגעים בכל תחומי המשפט:
 

  • משפט אזרחי – כל הנושאים הקשורים ליחסים בין אנשים פרטיים.
  • דיני משפחה – הסדרת היחסים בין בני משפחה בנושאים של צוואה וירושה, הגשת תלונה משפטית בגין בגידה ועוד.
  • דיני חוזים – מקרים בהם שני צדדים חתמו על חוזה מסוים ואחד הצדדים הפר את החוזה.
  • דיני נזיקין – נזקים שנגרמו לאדם בגלל פעולה של אדם אחר.
  • דיני קניין – כל מה שקשור לתביעות רכוש בין אדם לחברו.
  • משפט מסחרי – תביעות משפטיות שעוסקות ביחסים בין חברות ובתחומים נוספים כגון מיזוגים, שותפויות, כינוס נכסים ועוד.
  • משפט פלילי – כל התחום המשפטי שקשור לעבירות פליליות, היינו למעשים שמהווים עבירה על החוק.
  • משפט בין לאומי – משפט בין מדינות או בין אנשים או מוסדות ממדינות שונות.
     

נושאים אחרים הנלמדים במסגרת לימודים לתואר ראשון במשפטים הם משפט חוקתי, יישוב סכסוכים, דיני מקרקעין, אסטרטגיה, דיפלומטיה ונושאים נוספים.

אין ספק, כי לימודי משפטים הם לימודים מרתקים, וכי מי שמסיים אותם בהצלחה ומצליח למצוא עבודה בתחום – צפויה קריירה מעניינת ביותר.

 

תנאי הקבלה ללימודים

על מנת להתקבל ללימודי תואר ראשון במשפטים מאוד קשים, ומצריכים בגרות מלאה עם ממוצע ציונים גבוה (85 ומעלה, כאשר יש מקומות שציון הסף גבוה יותר), ציון גבוה בפסיכומטרי וציון טוב בפרק האנגלית בבחינה. קשה לכתוב את התנאים המדויקים כי הם משתנים ממקום למקום, אולם באופן כללי אפשר בהחלט לכתוב שקלים אם לא.
 

אם התקבלתם ללימודים ואתם רוצים לעסוק בתחום ולהיות עורכי דין, תצטרכו לסיים את הלימודים בהצלחה, לעשות שנת התמחות אחת במשרד עורכי דין ולעבור בהצלחה את מבחני לשכת עורכי הדין. לא קל ולא פשוט – אבל אתגר שמבטיח חיים מעניינים אם בסופו של דבר אכן תהיו עורכי דין. בהצלחה!

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.